×

Πράσινο Τσάι: Μοναδικά Οφέλη για τον Οργανισμό μας!

 17/11/2023 3m, 20s

Το πράσινο τσάι είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα που καταναλώνεται ανά τον κόσμο σε καθημερινή βάση. Η χρήση του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν στην Κίνα, όπου στην πορεία τα οφέλη, οι ιδιότητές του και η χρήση του πράσινου τσαγιού διαδόθηκαν και εδραιώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της γεύσης του, καθώς επιλέγουν να καταναλώνουν συχνά μέσα στην ημέρα τους μεγάλη ποσότητα από πράσινο τσάι. Συνήθως αντικαθιστούν άλλα ροφήματα όπως ο καφές με πράσινο τσάι, καθώς το θεωρούν πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό τους.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί, που δεν αγαπούν το πράσινο τσάι και δεν το επιλέγουν στην καθημερινότητα τους, δεν τους ταιριάζει η γεύση του και για αυτό τον λόγο είτε το απορρίπτουν εντελώς είτε βρίσκουν εναλλακτικές ιδέες να το χρησιμοποιήσουν, συνδυάζοντάς το με άλλα συστατικά για ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

 

Συνδυασμοί για να πιείς το πράσινο τσάι:

  • Πράσινο τσάι με λεμόνι, μια πιο δημοφιλής επιλογή που επιλέγουν πολλοί καθώς συνδυάζουν τα οφέλη από το πράσινο τσάι και το λεμόνι, συμβάλλει στην ισορροπία της διατροφής, είναι αντιοξειδωτικό ρόφημα και προσφέρει πολλά οφέλη στην άμυνα του οργανισμού, ενώ τέλος συμβάλλει στην ισορροπία του μεταβολισμού.
  • Πράσινο τσάι με κουρκουμά: μια ιδέα ενός ιδιαίτερου συνδυασμού ροφήματος που όμως είναι μια ισχυρή βόμβα θετικών συστατικών για τον οργανισμό. Ο συνδυασμός του κουρκουμά με το πράσινο τσάι μεταξύ άλλων αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ρόφημα, αποτελεί έναν σύμμαχο που συμβάλλει στην αντιγήρανση και στη λάμψη. Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για την αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση του και συμβάλλει δραστικά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
  • Πράσινο τσάι με κανέλα: ένας συνδυασμός που εμπεριέχει πολλά θετικά συστατικά για τον οργανισμό, βοηθά στην καύση του λίπους, συμβάλλει στη μείωση του αισθήματος της πείνας και βοηθά στην καλύτερη μνήμη είναι μόνο μεριές από τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Φυσικά για να αποφασίσεις και εσύ να εντάξεις το τσάι στα ροφήματα που επιλέγεις καθημερινά με όποιον συνδυασμό εσύ θες χρειάζεται να γνωρίζεις και όλα τα οφέλη που μεταφέρει στον οργανισμό σου, τα οποία είναι αρκετά και ποικίλα.

Παρακάτω θα βρεις μερικά σημαντικά οφέλη που εμπεριέχει το πράσινο τσάι, με μια συστηματική και συχνή κατανάλωση.

 

Ποια τα οφέλη του πράσινου τσαγιού;

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί το τσάι έχει ισχυρές και θετικές επιδράσεις που συμβάλουν:

  • Στην απώλεια λίπους και αδυνάτισμα
  • Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και
  • Στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Επιπλέον οφέλη που κάποιος μπορεί να κερδίσει από το να εντάξει στην καθημερινότητά του το ρόφημα από πράσινο τσάι είναι τα ακόλουθα:

  • Βοηθά στην απώλεια βάρους και φυσικά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας. Ιδιαίτερα συμβάλει στη μείωση του λίπους στην κοιλιακή χώρα. Έτσι εάν βρίσκεσαι σε περίοδο διατροφής και εστιάζεις σε μια πιο υγιεινή κατανάλωση τροφών μπορείς να καταναλώνεις παράλληλα και πράσινο τσάι για πιο άμεσα αποτελέσματα.
  • Έρευνες επίσης έχουν δείξει πως κάποιος που καταναλώνει τακτικά το ρόφημα από το πράσινο τσάι συμβάλλει στην κατάκτηση της μακροζωίας.
  • Επιπλέον η κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος συμβάλλει δραστικά στην αντιγήρανση, αφού καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος.
  • Φυσικά το πράσινο τσάι είναι ένα ρόφημα που συνιστάται τόσο για περιόδους που διανύεται κάποια εποχική γρίπη καθώς συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων και τη πιο γρήγορη ανάρρωση, ενώ
  • Αποτελεί και ένα ρόφημα που μπορεί να δώσει στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και απόλαυσης μέσα στην έντονη και απαιτητική καθημερινότητα που ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και εφόσον έχουν αναφερθεί κάποια ενδεικτικά οφέλη από την κατανάλωση του ροφήματος από πράσινο τσάι, είναι πλέον ξεκάθαρο πως εάν σου αρέσει η γεύση του ή αν προτιμάς κάποιες από τις παραλλαγές που μπορείς να γευτείς, η κατανάλωσή του μπορεί να επιφέρει αρκετά και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό σου.

Άλλωστε πολλοί είναι αυτoί που έχουν αντικαταστήσει τον καφέ με το πράσινο τσάι, καθώς εμπεριέχει και αυτό σημαντική ποσότητα καφεΐνης.

Φυσικά η κατανάλωσή του χρειάζεται να γίνεται με μέτρο και σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες που έχει κάθε οργανισμός με σκοπό να αποφευχθούν οι αρνητικές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση από πράσινο τσάι.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα