×

Primer: Γιατί είναι απαραίτητο πριν το μακιγιάζ;

 26/03/2024 4m, 3s

Το primer δεν είναι κάτι νέο στο χώρο του επαγγελματικού μακιγιάζ. Όμως, πλέον κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των κοριτσιών. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ποιος δε θέλει επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ του, σταθερότητα και φυσικότητα με μία μόνο κίνηση.

Ας δούμε όμως μερικές χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το μοναδικό εργαλείο μακιγιάζ.

 

Τι είναι το primer;

Το primer προσώπου είναι το καλλυντικό προϊόν, που εφαρμόζεται μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το foundation. Μπορείς να το βρεις σε υγρό, gel ή με κρεμώδη υφή κι η επιλογή σου εξαρτάται από τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου. Πρόκειται δηλαδή για μία βάση make-up, η οποία προετοιμάζει την επιδερμίδα για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

 

Πώς λειτουργεί το primer προσώπου;

Το primer είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία απλή βάση για το μακιγιάζ σου. Λειτουργεί ποικιλοτρόπως κι εξυπηρετεί τόσο το μακιγιάζ σου όσο και τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι λειτουργίες:

  • Λείανση της επιδερμίδας
  • Βελτίωση του τόνου του δέρματος

Primer για γέμισμα ρυτίδων και λεπτών γραμμών

  • Απομάκρυνση λιπαρότητας
  • Δράση ως προστατευτικός μανδύας
  • Χρήση ως highlighter πάνω από το foundation

 

Αποτέλεσμα; Το μακιγιάζ εφαρμόζεται απόλυτα σωστά και εύκολα και παραμένει αναλλοίωτο. Έτσι έχεις ένα εντυπωσιακό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου. Όμως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε, ότι η χρήση primer επιτρέπει παράλληλα στην επιδερμίδα να «αναπνέει», αφού οι πόροι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το foundation. Τέλος, αποτελεί τέλεια πινελιά λάμψης, αν το χρησιμοποιήσεις και σαν highlighter.

 

Πώς χρησιμοποιώ το primer;

  • Εφάρμοσε το primer σου πανεύκολα και σωστά, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
  • Πάρε μία μικρή ποσότητα στο μέγεθος μίας σταφίδας.
  • Δούλεψέ το με τα δάχτυλά σου, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία της επιδερμίδας σου και να γίνει ένα με αυτήν.
  • Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Αν θες να στοχεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινελάκι.
  • Xρησιμοποίησέ το και στα χείλη και τα κινητά βλέφαρα. Θα εκπλαγείς από τη διάρκεια των σκιών και των lipstick μετά τη χρήση primer.

 

Ποια είναι τα καλυτερα primer;

 

Nyx Shine Killer Primer
Nyx Shine Killer Primer

Αυτό είναι ένα πανίσχυρο primer έναντι της γυαλάδας. Δημιουργεί την τέλεια ματ βάση για ένα μακιγιάζ που διαρκεί. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μόνο του, για φυσικό αποτέλεσμα χωρίς γυαλάδα.

 

 

Nyx The Marshmellow Smoothing Primer
Nyx The Marshmellow Smoothing Primer

Αυτό το superprimer λείανσης 10 σε 1 με απαλυντικό εκχύλισμα ρίζας marshmallow προσδίδει 10 εξαιρετικά οφέλη που παρατείνουν τη διάρκεια του μακιγιάζ. Γίνεται εντελώς διαφανές όταν στεγνώνει και είναι ιδανικό για κάθε τόνο επιδερμίδας. Αυτό το primer προσώπου φαρμακείου λειαίνει, απαλύνει, παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ για 16 ώρες, ενυδατώνει, καταπραΰνει, εξομαλύνει τον τόνο, ελαχιστοποιεί τους πόρους, σβήνει τις ρυτίδες και χαρίζει απαλό φινίρισμα.

 

 

Nyx Bright Maker Primer

Με εκχύλισμα παπάγιας, αυτό το primer με χρώμα ροδακινί προσφέρει άμεσο, ολοήμερο φωτεινότερο δέρμα, ενώ βελτιώνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Το δέρμα φαίνεται αμέσως πιο φωτεινό, ενυδατωμένο και απαλό. Με διαφανές φινίρισμα.

 

 

Nyx Hydra Touch Oil Primer
Nyx Hydra Touch Oil Primer

Χαρίστε στο πρόσωπό σας το απόλυτο δροσερό άγγιγμα με το νέο Hydra Touch Oil Primer. Η εξαιρετικά ελαφριά του σύνθεση περιέχει συστατικά φιλικά προς την επιδερμίδα για πλούσια υφή που γλιστρά απαλά στην επιδερμίδα αφήνοντας υπέροχη όψη!

 

 

Nyx Pore Filler Primer
Nyx Pore Filler Primer

Μειώστε την όψη των πόρων με το Pore Filler μας. Λειτουργώντας τέλεια σαν βάση κάτω από το μέικαπ, η σύνθεση αυτή, χωρίς ταλκ και χωρίς έλαια, είναι εμπλουτισμένη με Βιταμίνη Ε για να λειάνει και να βελτιώσει την επιδερμίδα σας.

 

 

Nuxe Creme Prodigieuse Boost 5in1 Multi-Perfection Smoothing Primer
Nuxe Creme Prodigieuse Boost 5in1 Multi-Perfection Smoothing Primer

Αυτό το primer είναι αποτελεσματικό σε μόλις 15 δευτερόλεπτα για μία άψογη επιδερμίδα. Η καινοτόμος φόρμουλά του δρα στα 5 ορατά σημάδια oπου προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το αστικό περιβάλλον, όπως τα πρώτα σημάδια γήρανσης και κούρασης, η θαμπή επιδερμίδα με ατέλειες και οι περιοχές με γυαλάδα. Προσφέρει αποτέλεσμα «γυμνής επιδερμίδας» (bare skin effect) για τους πιστούς της τάσης “no make up”.

 

 

Galenic Teint Lumiere Illuminating Primer Beautifier

Σύνθεση που συνδυάζει την εξαιρετική κάλυψη ενός compact με το πολύ φυσικό τελείωμα ενός ζελ. Με την επαφή του με το δέρμα, το WHITE COMPACT GEL™ μετατρέπεται σε νερό, δημιουργώντας στη στιγμή μια αίσθηση υδάτινης φρεσκάδας, αφήνοντας ένα δροσερό, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα, έτοιμο για make-up. Η μη φαγεσωρογόνος και oil-free σύνθεσή του αφήνει το δέρμα να αναπνέει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

Origins Original Skin Pore Perfecting Cooling Primer With Willowherb

Ένα πρωτοποριακό primer με αφρώδη υφή που μειώνει άμεσα τους πόρους, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας και χαρίζοντας μία μοναδική λάμψη.

 

 

Thank You Farmer Be Beautiful Pure Makeup Base
Thank You Farmer Be Beautiful Pure Makeup Base

Βάση make up που διορθώνει το τόνο της επιδερμίδας με απαλή υφή που δημιουργεί καθαρό, διάφανο και φυσικό αποτέλεσμα ενώ προστατεύει την επιδερμίδα. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, εξουδετερώνει τις κοκκινίλες και προστατεύει από τη UV ακτινοβολία

Πρόσθεσέ το στο νεσεσέρ σου και δε θα χάσεις!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα