×

Προϊόντα με Ελιά στο Δέρμα του Προσώπου: τι Οφέλη Έχουν;

 26/03/2024 3m, 38s

H Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26η Νοεμβρίου, η θέσπισή της έγινε μόλις το 2019 με πρωτοβουλία της UNESCO, με στόχο την πληροφόρηση όλων των αξιών και των οφελών της ελιάς, αλλά και για να ενθαρρύνει την προστασία της. Έτσι μέσω της Παγκόσμια Ημέρας της Ελιάς προστέθηκε ένα λιθαράκι για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων για τη σπουδαιότητα της ελιάς σε κάθε τομέα στη ζωή του ανθρώπου.

Άλλωστε, ειδικά στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα κιόλας, η σημαντικότητα της ελιάς ήταν αναγνωρισμένη και γνωστή από θεούς και θνητούς, ομοίως και στην εποχή μας η ελιά και η παραγωγή της παίζει σημαντικό ρόλο σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

Η αξία της ελιάς στο δέρμα

Η ελιά και το ελαιόλαδο όπως είναι ευρέως γνωστό έχουν πλούσια διατροφική αξία, πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία μας. Εκτός όμως αυτών, έχουν πολλαπλά οφέλη και για το δέρμα τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Έτσι η ελιά συμβάλλει εξίσου θετικά στην ομορφιά και προσφέρει ευεργετικά οφέλη που υπάγονται τόσο στην υγεία, αλλά και στον καλλωπισμό όλων των ηλικιών και κάθε φύλου.

Πολλές φορές η ελιά χαρακτηρίζεται ως το “φυσικό φάρμακο” θέλοντας να τονιστούν όλες οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει. Πιο συγκεκριμένα η ελιά και το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή:

Για αυτό τον λόγο η ελιά και τα παράγωγά της χρησιμοποιούνται συστηματικά στην κοσμετολογία.

 

Πως χρησιμοποιείται η ελιά στο δέρμα όμως;

Πώς η ελιά, τα φύλλα και το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία και κυρίως στα μαλλιά:

  • Στην κοσμετολογία οι καρποί αλλά και τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιούνται κυρίως λόγω της ενισχυμένης αντιοξειδωτική αλλά και ενυδατική τους δράση τους.
  • Είναι γνωστό πως η ελιά είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, έτσι αποδεδειγμένα προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τις καθημερινές φθορές.
  • Τα υψηλά ποσοστά της βιταμίνης Ε, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση με αποτέλεσμα να προλαμβάνει στην εμφάνιση της πιτυρίδας. Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι ελιά και τα παράγωγά της εξισορροπούν το τριχωτό, δυναμώνουν και αναζωογονούν τα μαλλιά.
  • Επιπλέον, οι βιταμίνες Α και Ε προστατεύουν την κερατίνη, το πιο βασικό συστατικό τρίχας, και κρατούν τα μαλλιά λαμπερά, και υγιή.

Οι μοναδικές ιδιότητες του ελαιόλαδου

Επιπλέον, το ελαιόλαδο λόγω των ιδιοτήτων του είναι ένα τέλειο συστατικό για την απαλότητα, τη θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τα συστατικά του, βοηθούν την επουλώσει της επιδερμίδας, ενώ την αφήνει λεία. Επιπλέον, τα συστατικά του μπορούν να κρατούν τη φυσική υγρασία του δέρματος, ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση.

Τέλος, το λάδι της ελιάς έχει την ικανότητα λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων να προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος, καθώς διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου ενισχύοντας τη σφριγηλότητα της.

 

Προϊόντα skincare με βάση την ελιά

Καθώς αναλύσαμε τις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς και πως προάγουν την υγεία του δέρματος, μειώνουν τη θαμπάδα, την αφυδάτωση και τη γήρανση της επιδερμίδας και του δέρματος, ας δούμε κάποια προϊόντα μπορείτε να βρείτε εύκολα στην αγορά και περιέχουν όλες τις ιδιότητες της ελιάς και των παραγώγων της.

  1. Macrovita Beauty Peel Off Mask: Καθαρίζει βαθιά και ζωντανεύει το δέρμα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τα στίγματα και απαλύνει τις ρυτίδες, αφήνοντας την επιδερμίδα στιλπνή και βελούδινη.
  2. Sostar Skinolia Face & Eye Serum Σχινελιά Αντιρυτιδικός Ορός Προσώπου & Ματιών με Μαστίχα Χίου & Βιολογικό Έλαιο Ελιάς: πρόκειται για έναν ορό εντατικής αντιγήρανσης προσώπου με έλαιο μαστίχας, μαστιχόνερο και βιολογικό έλαιο ελιάς. Το έλαιο ελιάς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ είναι ιδανικό και για λιπαρές επιδερμίδες.
  3. Macrovita Anti-Ageing & Lifting Serum: είναι για όλους τους τύπους δέρματος, έχουν πλούσια ενυδατικά, αντιγηραντικά συστατικά.
  4. Sostar Skinolia Σχινελιά Ενυδατική Κρέμα Ημέρας με Μαστίχα Χίου & Βιολογικό Έλαιο Ελιάς: Ενυδατική κρέμα ημέρας κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες. Τα συστατικά της ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα. Το έλαιο ελιάς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.
  5. Macrovita Olive Oil with Vitamins E + C + F: έχει μοναδική αντιοξειδωτική, αντιρυτιδική και ενυδατική δράση και αντιστέκεται στους παράγοντες που προκαλούν γήρανση, έτσι χρησιμοποιώντας το καθημερινά, απολαμβάνετε την ιδανική φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών σας.

Έτσι, πλέον είστε ενήμεροι για όλες τις ευεργετικές ιδιότητες στην ομορφιά, την επιδερμίδα και τη νεανικότητα του ελαιόλαδου. Η χρήση προϊόντων με φυσικά συστατικά είναι σίγουρα ένα έξτρα μυστικό ομορφιάς! Τι λέτε;

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα