×

Συμβουλές για την Περιποίηση της Επιδερμίδας μας το Καλοκαίρι

 27/03/2024 11m, 6s

Κάθε εποχή απαιτεί τη δική της ιδιαίτερη περιποίηση της επιδερμίδας. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών έχουν διαφορετική επίδραση στο δέρμα μας και για αυτό πρέπει να προσαρμόζουμε και τη ρουτίνα φροντίδας του. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δέρμα έχει αυξημένες ανάγκες κι έτσι η περιποίηση προσώπου το καλοκαίρι πρέπει να είναι εξαιρετικά επιμελής.

Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τους ρύπους επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας και την κάνουν πιο θαμπή κι ευάλωτο. Το καλοκαίρι επίσης η φωτογήρανση είναι πολύ πιο έντονη λόγω της αυξημένες έκθεσής μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, είναι πιθανό να παρατηρήσουμε είτε αυξημένη λιπαρότητα είτε ξηροδερμία. Δεν είναι σπάνιο δε να κάνουν την εμφάνισή τους και οι ενοχλητικές πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες.

Εμείς σου παρουσιάζουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την τέλεια επιδερμίδα.

 

Καθαρισμός προσώπου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό ένα λεπτόρρευστο και ελαφρύ καθαριστικό προσώπου. Είναι επίσης απαραίτητο να είναι και μη φαγεσωρογόνο, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η έκκριση σμήγματος μπορεί να αυξηθεί. Ιδρώνουμε περισσότερο, η επαφή με τους ρύπους, την άμμο και άλλες επιβλαβείς ουσίες είναι αυξημένη κι έτσι, η απόφραξη των πόρων είναι σχεδόν σίγουρη! Το κατάλληλο καθαριστικό θα σε γλιτώσει από διάφορα τέτοια φαινόμενα και θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου λαμπερή και καθαρή.

 

Bioderma Sensibio H20
Bioderma Sensibio H20

To Best Seller Διάλυμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ της Bioderma προσφέρει στην επιδερμίδα καθαριότητα, καταπράυνση και τέλεια απαλλαγή από τους ρύπους. Είναι ιδανικό για ευαίσθητη και δυσανεκτική επιδερμίδα και συνδυάζει εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαρισμό και μέγιστη ανεκτικότητα στο δέρμα και στα μάτια. Αποσυμφορίζει την ερεθισμένη επιδερμίδα και προσφέρει άμεσα αίσθηση φρεσκάδας. Προστατεύει το δερματικό φραγμό και διατηρεί τον προστατευτικό του ρόλο. Η μοναδική της σύνθεση micellaire (με μικύλλια) σέβεται απολύτως τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας, την οποία καθαρίζει αποτελεσματικά, με σεβασμό στη φυσιολογική δομή της.

 

Avene Lotion Micellaire

Το διάλυμα καθαρισμού της Αvene αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους, ηρεμεί το δέρμα και το αφήνει εξαιρετικά καθαρό. Η απαλότητά της επιτρέπει τη χρήση της και για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Είναι εμπλουτισμένη με ενυδατικούς παράγοντες και προσφέρει στο δέρμα σας ευχάριστο αίσθημα δροσιάς. Το ιαματικό Νερό της Avène, καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό, τυλίγει το δέρμα σας με ένα πέπλο απαλότητας και δροσιάς.

 

 

La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water
La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water

Το αφρώδες νερό καθαρισμού της La Roche Posay δεν περιέχει σαπούνι και paraben. Το CLEANSING MICELLAR FOAMING WATER καθαρίζει απαλά το δέρμα, απομακρύνοντας τους ρύπους και το μακιγιάζ. Λειαίνει το δέρμα και σέβεται τη φυσιολογική ισορροπία του, χάρη σε μια σύνθεση εμπλουτισμένη με πολυμερή που χρησιμοποιούνται σε σκευάσματα οφθαλμικών πλύσεων. Είναι ένας δροσερός και απαλός αφρός με ιαματικό νερό La Roche-Posay.

 

 

Vichy Purete Thermale Moussante Nettoyante Eclat
Vichy Purete Thermale Moussante Nettoyante Eclat

Η Vichy μας παρουσιάζει ένα αφρώδες νερό καθαρισμού με πλούσιο και αέρινο αφρό για λάμψη στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Μια πραγματική καινοτομία στις υφές, το «μαγικό» νερό μεταμορφώνεται σε πλούσιο και αέρινο αφρό με μια μόνο πίεση. Ο πλούσιος αφρός χωρίς σαπούνι καθαρίζει την επιδερμίδα και ξαναζωντανεύει τη φυσική λάμψη της. Η υποαλλεργική της σύνθεση, Είναι δερματολογικά ελεγμένη και περιέχει το καταπραϋντικό και τονωτικό Ιαματικό Νερό της Vichy. Η επιδερμίδα είναι καθαρή, δροσερή και λάμπει από υγεία.

 

Ενυδάτωση προσώπου το καλοκαίρι

Μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι η ενυδατική κρέμα προσώπου το καλοκαίρι είναι περιττή λόγω της εφίδρωσης, της χρήσης αντηλιακού και της υγρασίας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το καλοκαίρι έχουμε την ίδια ανάγκη για ενυδάτωση απλά με τη σωστή κρέμα.

Η καλοκαιρινή ενυδατική κρέμα μας πρέπει να έχει ελαφριά σύσταση, επίσης μη φαγεσωρογόνας. Σίγουρα δε χρειαζόμαστε ένα λιπαρό προϊόν, γιατί θα επιβαρύνει την επιδερμίδα μας και θα φράξει τους πόρους μας. Με την κατάλληλη ελαφριά ενυδατική κρέμα θα αποφύγουμε την εμφάνιση σπυριών.

 

Δοκίμασε κάποια από αυτές:

 

 

La Roche-Posay Effaclar Mat Cream
La Roche-Posay Effaclar Mat Cream

Αυτή η ενυδατική και σμηγματορυθμιστική φροντίδα για ματ αποτέλεσμα. Ενδείκνυται για λιπαρό δέρμα με ορατούς διεσταλμένους πόρους και τάση γυαλάδας. Έχει απορροφητική υφή με αποδεδειγμένο ματ αποτέλεσμα μακράς διάρκειας. Περιέχει ιαματικό νερό La Roche-Posay.

 

 

Avene Cleanance Hydra Soothing Cream
Avene Cleanance Hydra Soothing Cream

Η καταπραϋντική, ενυδατική και θρεπτική φροντίδα της Avene είναι ειδική για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα λόγω φαρμακευτικής θεραπείας κατά της ακμής. Αποκαθιστά τη δερματική άνεση. Το ιαματικό Νερό της Avène προσφέρει στο δέρμα όλες τις καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητές του. Η Bisabolol καταπραΰνει τις κοκκινίλες. Τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά της αποκαθιστούν το διαταραγμένο υδρολιπιδικό φιλμ.

 

 

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Cream
Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Cream

Μια νέα καθημερινή ενυδατική κρέμα θρέψης και άνεσης με Αλόη και Υαλουρονικό Οξύ για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Η κρέμα προσώπου Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Cream δίνει στο πρόσωπό σας κάθε μέρα ακριβώς τη φροντίδα που του αξίζει. Ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει την επιδερμίδα και απορροφάται γρήγορα χαρίζοντας άνεση.

 

 

Origins Make A Difference Plus+ Rejuvenating Moisturizer Cream

Κρέμα gel για άμεση ενυδάτωση της αφυδατωμένης επιδερμίδας. Μια πλούσια κρέμα αναζωογόνησης και βαθιάς ενυδάτωσης. Κλινικά αποδεδειγμένη ότι ενισχύει από την πρώτη κιόλας εφαρμογή τα επίπεδα υγρασίας, αφήνοντας την επιδερμίδα υπέροχα ενυδατωμένη. Κατάλληλη για κανονικές επιδερμίδες.

 

 

The Skin Pharmacist Hydra Boost Pore-Minimizing Cream
The Skin Pharmacist Hydra Boost Pore-Minimizing Cream

Αυτή η ενυδατική κρέμα ενδείκνυται για ματ αποτέλεσμα και μείωση της εμφάνισης των πόρων. Συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης των πόρων και στη ρύθμιση της γυαλάδας. Η ελαφριά σύνθεση με φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε χαρίζει μακράς διάρκειας ενυδάτωση και απαλότητα. Η δράση της βασίζεται στη σαρκοζίνη, στη βιταμίνη Ε, στα έλαια από σπόρους σταφυλιού και άγριο τριαντάφυλλο, στην αλλαντοΐνη και στα εκχυλίσματα αλόης και ελίχρυσου. Είναι μη φαγεσωρογόνο και κατάλληλο για vegan.

 

Bιταμίνη C στο πρόσωπο το καλοκαίρι

Η ιδανική κρέμα προσώπου για το καλοκαίρι περιέχει επίσης βιταμίνη C. Το καλοκαίρι η παραγωγή ελεύθερων ριζών, που προκαλούν οξείδωση της επιδερμίδας, είναι αυξημένη. Η βιταμίνη c είναι ο σύμμαχός σου ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και χαρίζει αντιοξείδωση και λάμψη. Με μια κρέμα με βιταμίνη C καταπολεμά τη θαμπάδα της επιδερμίδας, αλλά και την εμφάνιση δυσχρωμιών, καθώς αυτή βελτιώνει το χρωματικό τόνο και χαρίζει ομοιομορφία.

 

 

Institut Esthederm Intensive Vitamine C Cream

Η Institut Esthederm δημιούργησε ένα σταθεροποιημένο συμπύκνωμα βιταμίνης C για μακράς διάρκειας αποτελεσματικότητα ενάντια στα σημάδια γήρανσης. Η κρέμα Intensive Vitamine C μειώνει τις καφέ κηλίδες και αποκαθιστά τη λάμψη της επιδερμίδας, προστατεύοντάς την παράλληλα από τις ελεύθερες ρίζες. Διεγείρει τη σύνθεση των ινών του κολλαγόνου, λειαίνοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

 

 

Korres Wild Rose Face Cream
Korres Wild Rose Face Cream

Η κρέμα Korres Wild Rose απορροφά τη λιπαρότητα και μειώνει τη «γυαλάδα». Είναι μια κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης και λάμψης με πούδρα καλαμποκιού που απορροφά τη λιπαρότητα και μειώνει τη «γυαλάδα», προσφέροντας ματ αποτέλεσμα. Το άγριο Τριαντάφυλλο, φυσική πηγή βιταμίνης C, εμφανίζει σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες, ενώ προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

 

Εναλλακτικά, αν έχεις καταλήξει στην κρέμα σου και αυτή δεν περιέχει βιταμίνη C, μπορείς να επιλέξεις ένα serum, το οποίο θα εφαρμόζεις μετά τον καθαρισμό και πριν την κρέμα σου. Έτσι, εξασφαλίζεις όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χρειάζεται η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι.

 

 

La Roche-Posay Pure Vitamin C10
La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Ένας αντιοξειδωτικός, αντιρυτιδικός και αναζωογονητικός ορός λάμψης με καθαρή βιταμίνη C. Το PURE VITAMIN C10 αναδεικνύει όλη τη λάμψη του ευαίσθητου δέρματος. Διορθώνει τα σημάδια γήρανσης και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Η καθαρή βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι η πιο βιολογικά δραστική μορφή της βιταμίνης C, γνωστή για την ικανότητά της να βελτιώνει τη λάμψη και την υφή του δέρματος. Ωστόσο, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει αυτό το μόριο.

 

 

Apivita Bee Radiant Serum

Ο ορός αντιγήρανσης και λάμψης με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού και βιταμίνη C αναπληρώνει την ενέργεια και ενισχύει τη ζωτικότητα των κυττάρων της επιδερμίδας. Τα βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού προλαμβάνουν και μειώνουν τις ρυτίδες και ταυτόχρονα επαναφέρουν τη φυσική λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C εξασφαλίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο μειώνοντας την ένταση των δυσχρωμιών και προλαμβάνοντας το σχηματισμό τους.

 

 

The Skin Pharmacist Age Active Vitamin C Serum
The Skin Pharmacist Age Active Vitamin C Serum

Συνδυάζει βιταμίνη C σε υψηλή συγκέντρωση (10%), με βιταμίνη E, προσφέροντας ενισχυμένη προστασία από την οξειδωτική φθορά και τη γήρανση. Προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες. Μειώνει την υπέρχρωση της επιδερμίδας, αναστέλλοντας την παραγωγή της μελανίνης, ενώ αφήνει το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς άρωμα, σιλικόνη, οινόπνευμα και ορυκτέλαια. Είναι επίσης μη φαγεωρογόνο και δερματολογικά ελεγμένο.

 

Προσοχή στην περιοχή των ματιών

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο. ΄Έτσι, είναι σημαντικό να της παρέχουμε ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φρόντισε να επενδύσεις σε μια κρέμα ματιών πλούσιας ενυδάτωσης.

 

Απολέπιση

Ναι! Είναι απαραίτητη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φρόντισε να κάνεις απαλή απολέπιση στο πρόσωπο μια φορά την εβδομάδα με το σωστό προϊόν για το δέρμα σου.

 

Αντηλιακό

  • Δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό.
  • Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο.
  • Ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες
  • Μην επιλέξεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας λιγότερο από SPF 30. Ειδικά αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ένα αντηλιακό με SPF 50 είναι απαραίτητο.
  • Διάλεξε την υφή του αντηλιακού σου ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα διάλεξε ένα με ελαφριά υφή, ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τα κρεμώδη προϊόντα είναι ιδανικά. Εννοείται πως υπάρχουν αντηλιακά εξειδικευμένα σε δέρματα με τάση ακμής.
  • Το αντηλιακό σου πρέπει να σου παρέχει προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA – UVB).
  • Μην ξεχνάς το αντηλιακό για τις δυσπρόσιτες περιοχές και φυσικά τα χείλη σου! Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και συνήθως τα παραμελούμε. Μην ξεχνάς ότι γερνάνε κι αυτά.

 

After Sun

Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη των after sun. Tα after sun είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την έκθεση στον ήλιο. Η σύνθεσή τους είναι πλούσια, χαρίζουν καταπράυνση και αντιοξείδωση. Είναι ακριβώς, ό, τι χρειάζεται το δέρμα σου.

 

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Γνώριζες ότι η επίδραση του ήλιου συνεχίζεται για πολλές ώρες μετά την έκθεσή μας στον ήλιο; Οι ειδικοί λένε ότι 10 λεπτά αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο μπορεί εξακολουθεί να επηρεάζει την επιδερμίδα μας ακόμη και 72 ώρες μετά από αυτήν. Οι επιδράσεις του ήλιο μεταβάλλουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Φρόντισε να χρησιμοποιείς μία κρέμα νυκτός με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα να αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Make up

Επίλεξε ένα ελαφρύ μακιγιάζ χρησιμοποιώντας λιγότερα καλλυντικά και κυρίως foundation και πούδρα. Έτσι και η επιδερμίδα σας θα αναπνέει καλύτερα. Άλλωστε το καλοκαίρι η ηλιοκαμένη επιδερμίδα είναι το καλύτερο μακιγιάζ. Μπορείς να αποκτήσεις ομοιόμορφο τόνο χρησιμοποιώντας μία κρέμα BB. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις το αντηλιακό σου. Τέλος, χρησιμοποίησε μία αδιάβροχη μάσκαρα, για να αποφύγεις το μουτζούρωμα από τον ιδρώτα και την υγρασία.

 

Ιδανικές είναι οι εξής:

 

La Roche-Posay Anthelios Ultra BB Hydrating Tinted Cream Spf50+

Αντηλιακό προσώπου πολύ υψηλής προστασίας με χρώμα και καινοτόμο σύνθεση. Ιδανική και για την περιοχή των ματιών. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό και χαρίζει οροστασία ευρέος φάσματος. Πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (UVA + UVB), προστασία ενάντια σε συγκεκριμένες βλάβες που προκαλεί η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR-A) και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Κατάλληλο για το ευαίσθητο και αντιδραστικό δέρμα.

 

 

Avene Hydrance BB Lumière Spf30 Riche Crème Hydratante
Avene Hydrance BB Lumière Spf30 Riche Crème Hydratante

Η Hydrance BB Lumière -Riche Crème είναι ιδανική για το αφυδατωμένο, ξηρό και πολύ ξηρό ευαίσθητο δέρμα που έχει ανάγκη από άνεση, φυσική λάμψη, ομοιομορφία και προστασία από τις UV. Από την πρώτη κιόλας χρήση, ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη και προστασία για μία επιδερμίδα φωτεινή και ομοιόμορφη. Η απόχρωση BB Lumière, ταιριάζει στις περισσότερες επιδερμίδες για να τους προσφέρει μία φυσική λάμψη και να τις αναδείξει. Η βελούδινη υφή της αφήνει το δέρμα απαλό και άνετο όλη μέρα. Αυτή η φροντίδα ενυδατώνει, φωτίζει και προστατεύει χάρη στο κατοχυρωμένο σύμπλεγμα Cohederm που χαρίζει ενυδάτωση διάρκειας, το συνδυασμό από πέρλες και φυσικές χρωστικές, που μειώνουν τις ατέλειες και φωτίζουν την επιδερμίδα και το σύστημα φίλτρων Sunsitive® Protection που εγγυάται μία υψηλη προστασία SPF 30 και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

 

 

YOUTH LAB. CC Complete Cream Spf30 Normal Dry Skin

Η νέας τεχνολογίας CC Complete Cream SPF 30 Normal Dry Skin είναι πολυδραστική κρέμα με χρώμα, που καλύπτει τις ατέλειες, χαρίζοντας ομοιόμορφη όψη, με φυσικό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, καθώς εναρμονίζεται στο τόνο της επιδερμίδας σας! Οι φυτοστερόλες που περιέχει ενυδατώνουν άμεσα και μακροπρόθεσμα το δέρμα, επαναφέροντας την ελαστικότητά του, ενώ το βιοενεργό φυτικό εκχύλισμα Uniluchent χαρίζει νεανική λάμψη και φωτεινότητα. H βιταμίνη PP ενυδατώνει και ρυθμίζει τα επίπεδα μελανίνης, ενώ ο υψηλός αντιηλιακής δείκτης SPF 30, σας προστατεύει από τη UV ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες. Δερματολογικά ελεγμένη και μη φαγεσωρογόνα σύνθεση, χωρίς parabens, με χρωστικές ορυκτής προέλευσης, ιδανική για το κανονικό και το ξηρό δέρμα.

 

Να θυμάσαι:

  • Ο ιδρώτας δε θεωρείται ενυδατικός παράγοντας
  • Τα γυαλιά ηλίου δεν προστατεύουν μόνο τα μάτια, αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά. Μην τα ξεχνάς!
  • Το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να κάνουμε απολέπιση το βράδυ. Τα νεκρά κύτταρα αποτελούν μία ακόμη ασπίδα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Η απολέπιση «απογυμνώνει» το δέρμα μας και το καθιστά πιο ευάλωτο κι ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Αν ιδρώσεις, μην τρίβεις το πρόσωπό σου. Αντίθετα σκούπισέ το ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο.
  • Προμηθεύσου με ένα ενυδατικό σπρέι για να δροσιστείς, να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και να της παρέχεις τα κατάλληλα στοιχεία, που χρειάζεται .
  • Αύξησε την κατανάλωση νερού. Η ενυδάτωση και η λάμψη ξεκινά από μέσα μας.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα