×

Συμβουλές για την αλλαγή της πάνας και την πρόληψη του συγκάματος!

 19/05/2023 1m, 33s

Το 50% με 60% των βρεφών παθαίνει σύγκαμα τουλάχιστον μια φορά κατά την διάρκεια της βρεφικής ή και παιδικής ηλικίας. Συχνά αίτια του συγκάματος αποτελούν: η τριβή, τα βακτήρια, τα ούρα, τα κόπρανα και το κλειστό περιβάλλον της μηρογεννητικής περιοχής. Συνεπώς το δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα. Καθημερινά χρειάζονται 7-8 πάνες αλλαγής και ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα της περιοχής.

Πώς να προλάβετε το σύγκαμα και τι πρέπει να προσέξετε:

  • Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει πολύ καλά τα χέρια σας.
  • Να έχετε δίπλα σας όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε ώστε να μην αφήσετε το μωράκι σας μόνο του ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
  • Αλλάζετε την πάνα όσο συχνά χρειάζεται χωρίς καθυστέρηση ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των ούρων και των κοπράνων στην περιοχή.
  • Καθαρίστε τον ποπό του μωρού με μωρομάντηλα είτε με καθαριστικό για τοπική εφαρμογή χωρίς σαπούνι ώστε να μην ερεθιστεί η περιοχή. Κάντε χρήση των μωρομάντηλων όταν είναι έκτακτη ανάγκη καθώς προκαλείται τριβή και μετέπειτα ερεθισμός.  Είναι προτιμότερο ο καθαρισμός με τρεχούμενο νερό σε κάθε αλλαγή πάνας.
  • Στεγνώστε καλά τις πτυχές για να απομακρυνθεί όλη η υγρασία και αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά.
  • Σε κάθε αλλαγή χρησιμοποιείστε προστατευτική κρέμα ή αλλιώς κρέμα συγκάματος. Απλώστε επαρκή ποσότητα στην περιοχή και εφαρμόστε την πάνα. Η κρέμα θα πρέπει να έχει καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες καθώς και να εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων και υγρασίας. Αγαπημένη επιλογή των μαμάδων η baby cream από την Frezyderm.
  • Χρησιμοποιείστε πάνες σωστού μεγέθους που να εφαρμόζουν σωστά και να μην υπάρχουν διαρροές ούτε το να είναι σφιχτές ώστε να δημιουργούν ερεθισμό.

 

Η πρότασή μας για το καλοκαίρι!

Aνακαλύψτε τα νέα Pampers Splashers που κάνουν το παιχνίδι στο νερό ακόμη πιο απολαυστικό! Πάνες – Μαγιό μιας χρήσης για να μπορεί το μωράκι σας να απολαύσει όσες βουτιές θέλει!

 

Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα