×

Τι Οφέλη έχουν τα Ζελεδάκια για Ύπνο;

 13/03/2024 3m, 41s

Η έλλειψη ύπνου-αϋπνία αποτελεί ένα ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες. Το άγχος, οι πιέσεις της καθημερινότητας και ο ασταθής τρόπος ζωής επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της αϋπνίας, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τα ζελεδάκια για ύπνο. Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής, με την εύκολη λήψη και την υποσχόμενη δράση, κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων αναζητούν μια λύση για τον εύκολο και ποιοτικό ύπνο. Παρακάτω θα μάθετε ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τα οφέλη που προσφέρουν τα ζελεδάκια για ύπνο.

 

Τι είναι τα ζελεδάκια για ύπνο;

Τα ζελεδάκια για ύπνο είναι ένας τύπος συμπληρώματος διατροφής που διατίθεται σε μαλακές, μασώμενες τσίχλες. Οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν να λαμβάνουν συμπληρώματα σε τέτοια μορφή για να τους βοηθήσουν να αποκοιμηθούν ή να διαχειριστούν προβλήματα ύπνου όπως το jet lag.

Τα συμπληρώματα σε μορφή ζελεδάκια για ύπνο παρασκευάζονται για να μιμηθούν τα αποτελέσματα της φυσικών συστατικών, όπως μελατονίνη, βαλεριάνα, φασκόμηλο, και χαμομήλι.

 

Ποια συστατικά περιέχουν τα ζελεδάκια για ύπνο;

Τα συστατικά που περιέχουν τα ζελεδάκια για ύπνο ποικίλλουν ανάλογα με το προϊόν και το brand. Συνήθως, διαθέτουν βότανα και βιταμίνες που βοηθούν στον ύπνο και τη χαλάρωση, όπως είναι η βαλεριάνα και το χαμομήλι.

Παρακάτω θα αναλυθούν τα βασικά συστατικά που περιέχουν τα ζελεδάκια για ύπνο.

Μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό και ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης. Η λήψη μελατονίνης με τη μορφή ζελεδάκια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να αποκοιμηθείτε και στην αύξηση της διάρκειας του ύπνου.

Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα, ένα βότανο με μακρά ιστορία χρήσης, φημίζεται για τις ήπιες ηρεμιστικές της ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, η χρήση της για την προώθηση της χαλάρωσης και του ύπνου χρονολογείται 2.000 χρόνια πριν.

Η βαλεριάνα ωφελεί τον ύπνο αυξάνοντας τα επίπεδα GABA στον οργανισμό. Το GABA, ένας φυσικός νευροδιαβιβαστής, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του νευρικού συστήματος και δρα κατασταλτικά στο άγχος.

Βαλσαμόχορτο

Το βαλσαμόχορτο είναι ένα φυτικό συστατικό με αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του σώματος και του νου, προάγοντας τον ύπνο.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα γνωστό χαλαρωτικό και καταπραϋντικό βότανο. Έχει την ιδιότητα να μειώνει το άγχος και να προκαλεί υπνηλία.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα ακόμη δημοφιλές βότανο με χαλαρωτικές ιδιότητες. Το άρωμά της έχει αποδειχθεί ότι προάγει τον ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο, ως γνωστόν, είναι ένα μέταλλο που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, το μαγνήσιο βοηθάει για έναν ποιοτικό και καλό ύπνο.

Λεμόνι

Έρευνες έχουν δείξει πως το λεμόνι βοηθάει στον ύπνο. Ωστόσο, θα πρέπει να πίνετε μία κούπα με νερό και χυμό λεμονιού ακριβώς πριν πάτε στο κρεβάτι σας, εάν θέλετε να έχετε ένα βαθύ, ξεκούραστο και καλύτερο ύπνο.

 

🧐Φυσικά βοηθήματα του ύπνου για όνειρα γλυκά!

 

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα ζελεδάκια για ύπνο;

Το μεγαλύτερο όφελος που προσφέρουν τα ζελεδάκια για ύπνο είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Επιπλέον, συμβάλλουν στη γενική χαλάρωση του οργανισμού και την αποβολή του στρες.

Δεδομένου ότι τα ζελεδάκια για ύπνο είναι σχετικά νέες στην αγορά, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να υποστηρίζουν όλα τα οφέλη τους. Υπάρχουν, ωστόσο, έρευνες γύρω από ορισμένα από τα ενεργά συστατικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

 

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

  1. Ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα.
  2. Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου. Μπορείτε να ανάψετε ένα αρωματικό κερί και να μειώσετε την ένταση του φωτισμού.
  3. Εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή.
  4. Κλείστε οθόνες και τις συσκευές, που προκαλούν διέγερση στον εγκέφαλο και διάφορες σκέψεις.
  5. Φτιάξτε μείγματα από τα προαναφερόμενα βότανα σύμφωνα με τη διάθεση και τις γεύσεις σας.
  6. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, χαλαρώστε και καθίστε στον καναπέ σας με μια ζεστή κούπα, με το ρόφημα που φτιάξατε.
  7. Ασκηθείτε τακτικά.

 

💁‍♀️10 Τips για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ!

 

Τα καλύτερα ζελεδάκια για ύπνο

Παρακάτω, θα ανακαλύψουμε τα καλύτερα ζελεδάκια για ύπνο από κορυφαία brands.

ZzzQuil Natura Melatonin 60 Softgels
ZzzQuil Natura Melatonin 60 Softgels

Συμπλήρωμα Διατροφής με Μελατονίνη σε Ζελεδάκι για Γρηγορότερο Ύπνο

 

Natures Plus Gummies Magnesium Citrate 105mg, 75 Softgels
Natures Plus Gummies Magnesium Citrate 105mg, 75 Softgels

Συμπλήρωμα Διατροφής με Μαγνήσιο Κιτρικής Μορφής για Ενίσχυση του Νευρικού & Μυϊκού Συστήματος με Γεύση Βατόμουρο

 

Chewy Vites Adults Sweet Dreams with Melatonin 60 Ζελεδάκια
Chewy Vites Adults Sweet Dreams with Melatonin 60 Ζελεδάκια

Μασώμενες Βιταμίνες Ενηλίκων σε Μορφή Ζελεδάκια με Μελατονίνη για την Ομαλή Λειτουργία του Ύπνου

 

 

Ανακαλύψτε στο online φαρμακείο του Pharm24.gr τα καλύτερα συμπληρώματα κατά της αϋπνίας 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα