×

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2023

 14/12/2023 3m, 54s

Με το σύνθημα «Ένα Χαμόγελο για Κάθε Παιδί – Κάνουμε την Ευχή Πράξη» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μας προσκαλεί να συμβάλλουμε στις χριστουγεννιάτικες ενέργειες που διοργανώνει φέτος τις γιορτές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το Pharm24.gr, με συνεχή προσφορά και αλληλεγγύη στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε κατασκευή χριστουγεννιάτικων γουριών για το Bazaar του Οργανισμού στην πόλη της Σπάρτης, μέσω της εθελοντικής παρουσίας εργαζομένων της εταιρίας.

Με συντονισμένες δράσεις και με οδηγό τον εθελοντισμό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα προσφέρει και φέτος χαμόγελα στα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει, και όχι μόνο! Διαβάστε παρακάτω τις ενέργειες που πραγματοποιεί φέτος τα Χριστούγεννα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους τρόπους στήριξης.

 

 

Χριστουγεννιάτικα Bazaar σε όλη την Ελλάδα από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν φέτος την ευκαιρία να αποκτήσουν και να προσφέρουν χειροποίητα γούρια, όμορφα στολίδια και μοναδικές δημιουργίες από τους εθελοντές του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Παιχνίδια, βιβλία, είδη σπιτιού και γραφείου, είδη ένδυσης και αξεσουάρ, όλα από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων του οργανισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχουμε ενεργά μέσα από το “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για να υποστηρίξουμε τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών και οικογενειών τους, ενώ παράλληλα κάνουμε πράξη τις ευχές τους.

Φέτος, έχουμε ως στόχο να καλύψουμε μία από τις πιο βασικές ανάγκες των παιδιών που φροντίζουμε στα Σπίτια μας, και αυτή είναι η θέρμανση.

Επιπλέον, όλα τα προϊόντα του οργανισμού είναι διαθέσιμα και online μέσω του e-shop

Με την ανεκτίμητη υποστήριξη όλων, το “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σε 28 χρόνια λειτουργίας έχει παράσχει βοήθεια σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά.

Για τις ημερομηνίες και περιοχές που θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο Bazaar, μπορείτε να ανατρέξετε στον επίσημο ιστότοπο από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για περαιτέρω πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

bazaar χαμόγελο του παιδιού

 

Κάνουμε την ευχή πράξη!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, με μοναδικό στόχο «Ένα Χαμόγελο για Κάθε Παιδί», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μας καλεί αυτά τα Χριστούγεννα να συμμετάσχουμε στην ενέργεια «Κάνουμε την Ευχή Πράξη», προτρέποντας τον κάθε ένα από εμάς να κάνει πράξη την ευχή χιλιάδων παιδιών μέσω της υποστήριξης στο έργο και της συμμετοχής στις δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με κάθε προσφορά σας, εξίσου πολύτιμη όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις ευχές χιλιάδων παιδιών καλύπτοντας τις ανάγκες τους και στηρίζοντας ουσιαστικά τα ίδια και τις οικογένειές τους.

Για να συνδράμετε στη συγκεκριμένη εκστρατεία αλληλεγγύης, μπορείτε να ακολουθήσετε τους παρακάτω συνδέσμους και να μάθετε περισσότερα:

Παράλληλα, μπορείτε να συνδράμετε και μέσω τηλεφώνου, μέσω κλήσης ή SMS στο 19810.

 

banner χαμόγελο του παιδιού

 

Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μία ακόμα σπουδαία ενέργεια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων για παιδιά και γονείς που ζουν σε καθεστώς φτώχειας.

Ο Οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” συνεχίζει την παράδοση του στην υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα. Με την έλευση των Χριστουγέννων, διοργανώνει μια Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης από τις 6 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 13 Ιανουαρίου 2023. Σκοπός είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες παιδιών και οικογενειών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου το κόστος ζωής έχει αυξηθεί και οι ανάγκες είναι υψηλές.

Σε 28 χρόνια λειτουργίας, με την αμιγώς εθελοντική συμβολή όλων, ο οργανισμός έχει υποστηρίξει περίπου 184.753 παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνεται ότι τα αποθέματα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων, που διαχειρίζεται ο οργανισμός, δεν είναι αρκετά για την κάλυψη των καταγεγραμμένων αναγκών. Η συμμετοχή όλων είναι κρίσιμη για να επιτευχθεί ο στόχος και να διασφαλιστεί ένα χαμόγελο για κάθε παιδί.

Η διαδικασία συγκέντρωσης και διανομής πραγματοποιείται με απόλυτη διαφάνεια, με εξειδικευμένα οχήματα που μεταφέρουν τα είδη στα κέντρα υποστήριξης και τις τράπεζες ειδών του οργανισμού. Η διαχείριση και αποθήκευση γίνονται με απόλυτη συμμόρφωση προς τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Καλείται ο καθένας, είτε είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση, να συμμετάσχει σε αυτήν την εκστρατεία, καθώς μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες παιδιών και οικογενειών και να προσφέρουμε πραγματική υποστήριξη.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι όλες οι παραδόσεις και παραλαβές θα πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Τα Κέντρα Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων του Οργανισμού είναι συνολικά 16 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

συλλογή τροφίμων για το χαμόγελο του παιδιού

Τα άρθρα γράφει και επιμελείται η Επιστημονική Ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές και Γιατρούς, και οι οποίοι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Προτεινόμενα Άρθρα