×

Τριχόπτωση; βάλε τέλος τώρα!

 26/04/2023 1m, 43s

Η φυσιολογική απώλεια μαλλιών καθημερινά ορίζεται στις 50 έως 80 τρίχες όταν όμως τα νούμερα αυξάνονται μάλλον κάτι συμβαίνει… Στις αλλαγές των εποχών παρατηρούμε απώλεια των μαλλιών τόσο στο μαξιλάρι μας όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού ή της εργασίας μας. Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες όμως πέραν του Φθινοπώρου και της Άνοιξης που μπορούν να προκαλέσουν την απώλεια των μαλλιών, όπως εγκυμοσύνη, κακές διατροφικές συνήθειες, στρες, ακτίνες UV και άλλα. Η περίοδος που βλέπουμε τα μαλλιά μας να πέφτουν λόγω των προαναφερθέντων παραγόντων μπορεί να κρατήσει έως και 3 μήνες. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;


Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι 3:

1) Αναζήτηση δυναμωτικού σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.
Το διάστημα της τριχόπτωσης αντικαταστήστε το συνηθισμένο σαμπουάν σας με ένα σαμπουάν που θα διεγείρει την μικροκυκλοφορία. Προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα με χλιαρό νερό. Ξεχάστε το έντονο μασάζ και το τρίψιμο και κάντε απαλές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα. Βρείτε σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης εδώ.

2) Λοσιόν ή αμπούλες κατά της τριχόπτωσης.
Θεωρείται ίσως και η πιο άμεση λύση στο πρόβλημα! Χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες στην πάσχουσα περιοχή ή και σε όλο το τριχωτό και κάντε απαλό μασάζ για 20-30 δευτερόλεπτα. Εάν χρησιμοποιήσετε λοσιόν ψεκάστε στο τριχωτό. Η απευθείας εφαρμογή στο τριχωτό έχει ως αποτέλεσμα την διέγερση του βολβού της τρίχας διευκολύνοντας έτσι την θρέψη και την αιμάτωση του. Η ζωή της τρίχας επιμηκύνεται και τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και πυκνά! Μην ανησυχείτε δεν θα λαδώσουν τα μαλλιά σας! Χρησιμοποιήστε τις αμπούλες ή την λοσιόν 2-3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων. Δείτε τις αμπούλες και λοσιόν τριχόπτωσης εδώ.

3) Συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης.
Το τρίπτυχο της επιτυχίας συμπληρώνεται με βιταμίνες. Βοηθήστε τα μαλλιά σας εκ των έσω. Αναζητήστε σκευάσματα που περιέχουν βιταμίνες Β5,Β6 καθώς βελτιώνουν την ποιότητα της τρίχας. Ενώ τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Λαμβάνετε το συμπλήρωμα τουλάχιστον για 3 μήνες. Δείτε τα συμπληρώματα εδώ.

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist 

Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα