×

Τσιμπήματα από κουνούπια στα παιδιά; Αποτρέψτε τα!

 19/05/2023 1m, 41s

Οι ενοχλητικοί επισκέπτες του καλοκαιριού έχουν φτάσει και οι γονείς αρχίζουν να προετοιμάζονται για την αποφυγή ανεπιθύμητων τσιμπημάτων από κουνούπια και έντομα.  Αυτά βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχουν έλη, λίμνες, πολλά δέντρα και υγρασία. Τα τσιμπήματα προκαλούν ερεθισμό, πόνο, έντονο κνησμό και κάποιες φορές επιμολύνονται. Πως μπορούμε όμως να αποτρέψουμε τα τσιμπήματα τόσο στο σπίτι όσο και στους εξωτερικούς χώρους;  

Με την χρήση εντομοαπωθητικών προϊόντων. Τα εντομοαπωθητικά δεν είναι χρήσιμο μόνο στους ενήλικες αλλά πολύ περισσότερο και στα παιδιά καθώς ένα κουνούπι μπορεί να μην αφήσει το παιδί να κοιμηθεί. Τα κουνούπια τσιμπούν τους ανθρώπους γιατί χρειάζονται μια πρωτεΐνη για να φτιάξουν τα αυγά τους την οποία βρίσκουν μόνο στο ανθρώπινο αίμα. Τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τα παιδιά λόγω της μυρωδιάς του δέρματος και από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται από τον αέρα που εκπνέουν τα παιδιά.

Πώς δρουν όμως τα εντομοαπωθητικά;

Τα εντομοαπωθητικά δεν σκοτώνουν ούτε ζαλίζουν τα κουνούπια, απλά τα απωθούν. Γιαυτό συχνά θα δείτε κουνούπια να γυρνούν και να πλησιάζουν το παιδί χωρίς όμως να το τσιμπούν.

 

Ποια εντομοαπωθητικά συνίστανται για τα παιδιά;

Τα εντομοαπωθητικά μπορούν να διαχωριστούν σε 2 βασικές κατηγορίες. Σε αυτά που περιέχουν μια τοξική ουσία N-diethyl-m-toluamide (Διαιθυλτολουαμίδη) και αναγράφεται στις συσκευασίες ως “DEET”, και σε αυτά που περιέχουν αιθέρια έλαια!

  • Η N-diethyl-m-toluamide είναι μια τοξική ουσία που καμία μελέτη δεν υπάρχει για αυτήν που να προσδιορίζει ποια συγκέντρωση είναι ασφαλής για τα παιδιά. Ωστόσο συγκέντρωση 10% εμφανίζεται να είναι τόσο ασφαλείς όσο τα προϊόντα με μια συγκέντρωση 30% όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις στις ετικέτες προϊόντων.
    Μπορούν σε χαμηλές συγκεντρώσεις να χρησιμοποιηθούν από 3 μηνών και άνω.
  • Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστό ότι απωθούν τα κουνούπια από τα παλαιότερα χρόνια. Τα εντομοπωθητικά περιέχουν φυσικά αιθέρια έλαια τα οποία δεν εξατμίζονται αμέσως και απελευθερώνουν σταδιακά την δράση τους. Επιπλέον εντωμοαπωθητικά με αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από έγκυες και από βρέφη!

Βρείτε όλα τα εντομοαπωθητικά  και αντικουνουπικά στο Pharm24.gr

 

Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα