×

Βραδινή Ρουτίνα Ομορφίας: Συμβουλές για σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σας

 28/03/2024 2m, 30s

Έχεις φορέσει τις πιζάμες σου και είσαι έτοιμη να πέσεις για ύπνο. Αποτελεί για τις περισσότερες από εμάς ένα συχνό δίλημμα: “Μήπως να κοιμηθώ χωρίς τη βραδινή ρουτίνα περιποίησής μου; Κι αύριο μέρα είναι!” Κι όμως, η απάντηση πρέπει να είναι πάντα “Όχι!”. Η βραδινή ρουτίνα ομορφιάς εκτός από το ότι θα σου χαρίσει μοναδική αίσθηση καθαριότητας, θα σε χαλαρώσει ακόμη περισσότερο πριν τον ύπνο.

Να θυμάσαι, ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όλα τα υλικά δουλεύουν στο μέγιστο κι έτσι έχεις την ευκαιρία για τη μέγιστη φροντίδα. Ακολούθησε τα σωστά βήματα για το βραδινό καθαρισμό προσώπου σου.

 

Πώς να κάνετε σωστή βραδινή περιποίηση προσώπου;

Βήμα 1:  Ντεμακιγιάζ

Makeup remove, skin care. Smiling woman with cosmetic cotton pad near her face, concept remove makeup and clean skin

 

Το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι το πρώτο βήμα για το σωστό καθαρισμό του προσώπου. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων ντεμακιγιάζ ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Κατά το ντεμακιγιάζ, σαφώς θα απομακρύνεις το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου, αλλά παράλληλα δημιουργείς το έδαφος για το σωστό καθαρισμό. Μην ξεχνάς, το προϊόν, που θα χρησιμοποιήσεις να κάνει κατάλληλο και για ντεμακιγιάζ ματιών.

Βήμα 2. Σαπούνι Καθαρισμού

Skincare woman washing face foaming soap scrubbing skin. Face wash exfoliation scrub

 

Μετά το ντεμακιγιάζ είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσεις το σαπούνι ή το τζελ καθαρισμού σου. Να θυμάσαι, ότι το προϊόν καθαρισμού πρέπει να είναι προσεκτικά διαλεγμένο και να καλύπτει τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, σε ένα ξηρό δέρμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιεί κανείς “σκληρά σαπούνια” καθαρισμού. Σε αυτό το στάδιο, αφαιρείς τους ρύπους που έχουν επικαθίσει στην επιδερμίδα σου, την περίσσεια σμήγματος, ιδρώτα & λιπαρότητας και τα υπολείμματα από το μακιγιάζ ή τα καλλυντικά, που έχεις χρησιμοποιήσει. Τώρα το δέρμα σου έχει αρχίσει να αναπνέει “εντονότερα” και είναι έτοιμο να δεχθεί τα προϊόντα περιποίησης, που θα του “φορέσεις”. Έτσι, αυτά θα κάνουν στο μέγιστο τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 3. Toner ή Λοσιόν

smiling young woman with toner or cleanser and cotton pad cleansing face over grey background

 

Σειρά έχει το toner ή αλλιώς ή λοσιόν. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης και για αυτό δεν πρέπει να το αμελείς. Η λοσιόν πρέπει πάλι να επιλέγεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σου και είναι αυτή που θα δώσει το κάτι παραπάνω στον καθαρισμό του προσώπου. Γενικά, τα toner έχουν την ιδιότητα να εξυγιαίνουν και να επαναφέρουν το pH της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Βήμα 4. Serumserum που βοηθάει στην εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου.

 

Ta serum ή αλλιώς οι οροί είναι συμπυκνωμένα προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά & ενεργά συστατικά. Χαρίζουν στο δέρμα μας ζωντάνια, ενυδάτωση & βαθιά θρέψη. Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε serum ενυδάτωσης & αναζωογόνησης ή σε πιο δραστικά serum αντιγήρανσης ή σύσφιξης.

Βήμα 5. Κρέμα Νύχτας

lady short bob hairdo hold new daily night treatment cream jar apply cheekbone eyes

 

Η βραδινή ρουτίνα σου ολοκληρώνεται με την κρέμα νυκτός την οποία δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε. Αν έχεις ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα η κρέμα νύχτας θα δουλέψει στο μέγιστο βαθμό και θα εισχωρήσει βαθιά στις στιβάδες της επιδερμίδας σου, που είναι έτοιμη να τη δεχθεί. Επίλεξε ανάμεσα σε απλές ενυδατικές κρέμες ή πιο ενισχυμένες αντιρυτιδικές κρέμες νύχτας ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία σου.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα