×

Χάσε τα κιλά των… χριστουγεννιάτικων τραπεζιών: Πρακτικές συμβουλές για να ξαναβρείς τη σιλουέτα σου!

 27/03/2024 2m, 23s

Η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι η ιδανική περίοδος για όμορφες οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι. Είναι λογικό αυτές τις μέρες να παρασυρόμαστε και να τρώμε κάτι παραπάνω μιας και δεν μπορούμε εύκολα να αντισταθούμε στους διάφορους γευστικούς πειρασμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μεγαλώνει και ο αριθμός της ζυγαριάς.

Αν είστε, λοιπόν, από αυτούς που υποκύψατε και φέτος σε όλα τα γευστικά εδέσματα, τώρα πιθανότατα να ψάχνετε τρόπους να απαλλαγείτε από αυτά τα 2-5 κιλά που πήρατε για να ξαναβρείτε τη σιλουέτα σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν…

 

Μειώστε τα γλυκά και το ποτό!

Κόψτε τα γλυκά και το ποτό για ένα χρονικό διάστημα. Σχετικά με τα γλυκά για να πετύχετε ευκολότερα τη διακοπή τους θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά και μικρά γεύματα, ώστε να μην πέφτουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που ως αποτέλεσμα έχει την αναζήτηση γλυκού.

 

Ασκηθείτε

Επιλέξτε οποιαδήποτε μορφή άσκησης για να «κάψετε» τις θερμίδες των εορτών, αλλά και να ξεκινήσει η νέα χρονιά με την υπόσχεση ότι θα είστε πιο δραστήριοι όσον αφορά τη σωματική σας δραστηριότητα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της αθλητικής σειράς Power of Nature Sport Series που καλύπτουν κάθε ανάγκη της αθλητικής σας δραστηριότητας.

 

Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή

Λέγοντας «σωστά» τρόφιμα εννοούμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που δημιουργούν κορεσμό. Αυτές περιλαμβάνουν τα δημητριακά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και σαλάτες κάθε τύπου, τα φρούτα, το ψάρι και το κοτόπουλο, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα άπαχα γαλακτοκομικά.

 

Αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά

Μην καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε κορεσμένα και trans λιπαρά, όπως επεξεργασμένες τροφές, τα γλυκά που έχουν βούτυρο, τα αλλαντικά, τα παχιά σε λίπος τυριά. Αντίθετα, επιλέξτε το ελαιόλαδο και τα ψάρια, που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και ω3 λιπαρά οξέα.

 

Τρώτε αργά

Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που καταναλώνουμε τις τροφές. Θα πρέπει πάντα να τρώτε αργά ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να προλάβει να πάρει το μήνυμα του κορεσμού. Έτσι, θα καταλαβαίνετε πότε έχετε χορτάσει και θα ξέρετε πότε να σταματήσετε το φαγητό.

 

Τέλος, στην περίπτωση που θέλετε να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας επιλέξτε το συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζοντα δισκία Watermelon Body Detox της Power Health το οποίο συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού με υπέροχη γεύση καρπούζι και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Περιέχει εκχυλίσματα από καρπούζι, πικραλίδα και γκουαρανά σε συνδυασμό με βιταμίνη Β6 και βιοτίνη, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Η βιταμίνη B6 συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, ενώ η βιοτίνη στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών.

Ακολουθώντας τα παραπάνω θα καταφέρετε να επανέλθετε στο φυσιολογικό βάρος σας και τελικά να κρατήσετε μόνο τις όμορφες αναμνήσεις των γιορτών και όχι τα παραπανίσια κιλά!

 

Πηγή Άρθρου: Power Health

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα