×

Xάστε τα κιλά των διακοπών αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με στέβια σε όλα σας τα γεύματα

 24/03/2023 2m, 58s

Καθώς αφήνουμε πίσω μας με μία αίσθηση πίκρας το μακρύ γαλάζιο καλοκαίρι, έστω και με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19,  ο Σεπτέμβριος μας αφυπνίζει κάθε χρονιά.

Διότι πολύ απλά, διαπιστώνουμε μεταξύ άλλων, ότι η χαλάρωση του καλοκαιριού και η ανεμελιά των διακοπών, μας γέμισε με μερικά κιλά παραπάνω, τα οποία σίγουρα, θέλουμε να διώξουμε.

Ο τρόπος είναι γνωστός- κόβουμε τα γλυκά και το τσιμπολόγημα- ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση στην γεύση και δη στην γλυκιά. Μπορεί δηλαδή να είμαστε έτοιμοι να στερηθούμε το φαγητό, αλλά είναι αδύνατον, να στερηθούμε την γλυκιά γεύση στον καφέ ή στο ρόφημά μας, ή στο επιδόρπιό μας.

Και όμως υπάρχει λύση και μάλιστα νόστιμη, την οποία μπορούμε να βρούμε εύκολα στο φαρμακείο!

Το υγρό γλυκαντικό από τη στέβια, το οποίο, χάρη στην μοναδική του σύνθεση, ενισχυμένο με φυσικά συστατικά από το φυτό στέβια, είναι το ιδανικό γλυκαντικό, εναλλακτικό της ζάχαρης για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει περίπου 5 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Η γλυκιά γεύση των φύλλων της είναι γνωστή εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Ν. Αμερικής που τη χρησιμοποιούν ως φυσικό γλυκαντικό. Τα τελευταία χρόνια το φυτό στέβια και τα γλυκαντικά που προέρχονται από τα φύλλα του τράβηξαν την προσοχή εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες.

Intermed Slim Fix 

Υγρό Γλυκαντικό με Στέβια Ιδανικό για Όσους Προσέχουν τη Διατροφή τους

Μπουκάλι Slim Fix

Η φυσική γλυκιά γεύση του γλυκαντικού, τo καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, χωρίς ενοχές και χωρίς θερμίδες!

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του υγρού γλυκαντικού με στέβια επίσης, είναι ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση και διαλύεται εύκολα και άμεσα τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα ροφήματα. Ταυτόχρονα, μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε όλες τις συνταγές, όπως τα ροφήματα, τα γλυκά και τα επιδόρπια, γιατί είναι και θερμοανθεκτικό και επομένως αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και σε θερμοκρασία ψησίματος (200oC).

Bρείτε το Intermed Slim Fix 60ml εδώ

Το φθινόπωρο αποτελεί πάντα μία ιδανική εποχή, για να ελέγξουμε το βάρος μας και να χάσουμε τα κιλά των διακοπών. Μερικές απλές καθημερινές κινήσεις αρκούν. Μία από αυτές, είναι και η αντικατάσταση της ζάχαρης με το υγρό γλυκαντικό στέβια, από τον καφέ, μέχρι το γλυκό και το επιδόρπιο!

Πρόσφατες έρευνες έχουν αξιολογήσει την επίδραση της στέβιας στην παχυσαρκία, στο διαβήτη και την υπέρταση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση του γλυκαντικού στέβια (σε δόσεις που ισούνται ή υπερβαίνουν την Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη) δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και είναι καλά ανεκτό από άτομα με διαβήτη.

Το 2008, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) αναγνώρισε τη στέβια ως Generally Recognized As Safe – GRAS.

Το 2010, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA, European Food Safety Authority) αξιολόγησε με τη σειρά της το σύνολο των δεδομένων από επιστημονικές μελέτες που διερεύνησαν την ασφάλεια των γλυκοζιτών στεβιόλης και σε συμφωνία με την JEFCA τους θεώρησε ασφαλή για κατανάλωση.

Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα.

Πηγή Άρθρου: Intermed 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα