×

3 Συστατικά Προς Αποφυγή Στις Κρέμες Προσώπου

 09/06/2023 0m, 24s

 

Όταν πρόκειται για κρέμες προσώπου, το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι ξεχωριστό και ορισμένα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

Αν και δεν υπάρχει ένας κατάλογος με συστατικά που πρέπει να αποφύγετε, υπάρχουν μερικά συστατικά τα οποία αρκετοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να αποφεύγουν ή να είναι προσεκτικοί.

Παρακάτω θα δούμε τα 3 πιο κοινά συστατικά προς αποφυγή στις κρέμες προσώπου.

 

 

  1. Κρέμες προσώπου χωρίς Parabens: γιατί να τις αποφύγετε;

    Οι κρέμες προσώπου χωρίς parabens είναι προϊόντα περιποίησης του δέρματος που δεν περιέχουν τα χημικά συστατικά ως parabens. Τα parabens, όπως η μεθυλπαραβένη, το προπυλοπαραβένιο και άλλες παρόμοιες ενώσεις, χρησιμοποιούνται συχνά σε καλλυντικά προϊόντα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και την αλλοίωση των προϊόντων.

    Οι κρέμες προσώπου χωρίς parabens είναι δημοφιλείς επιλογές για άτομα που προτιμούν προϊόντα φυσικής προέλευσης ή ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των parabens στην υγεία του δέρματος. Αν και η ασφάλεια των parabens, όταν χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά αποτελούν αντικείμενο έρευνας και αξιολόγησης, ορισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να αποφεύγουν τη χρήση τους.

    Το γεγονός ότι μια κρέμα προσώπου αναγράφει “no parabens”, σημαίνει ότι δεν περιέχει αυτές τις χημικές ενώσεις. Αντ' αυτού, βέβαια, μπορεί να υπάρχουν άλλα φυσικά συντηρητικά ή μεθόδους για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απουσία parabens σε μια κρέμα προσώπου, δε σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένη από άλλα χημικά συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις στο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες, είναι σημαντικό να διαβάζετε την ετικέτα των προϊόντων και να επιλέγετε μια κρέμα που ταιριάζει στις ατομικές σας ανάγκες.

  2. Κρέμες προσώπου χωρίς άρωμα(κρέμες προσώπου για ευαίσθητο δέρμα – κρέμες προσώπου χωρίς άρωμα): γιατί να τις αποφύγετε;

    Οι κρέμες προσώπου χωρίς άρωμα αποτελούν εξίσου προϊόντα περιποίησης του δέρματος που δεν περιέχουν προσθήκη αρωμάτων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν προστεθεί συνθετικές ουσίες για να προσδώσουν μια ξεχωριστή μυρωδιά στο προϊόν.

    Οι κρέμες προσώπου χωρίς άρωμα είναι επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες σε αρώματα ή όσους προτιμούν προϊόντα χωρίς περιττές προσθήκες. Το άρωμα σε κρέμες προσώπου μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα, ιδίως σε ευαίσθητο δέρμα, ενώ η χρήση κρέμας προσώπου χωρίς άρωμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αλλεργικών αντιδράσεων.

    Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η απουσία αρωμάτων σε μια κρέμα προσώπου δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι εντελώς άοσμη. Ενδέχεται να έχει μια ελαφριά φυσική μυρωδιά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, αλλά δεν προστίθεται καμία επιπλέον ουσία για να δώσει έντονο άρωμα.

  3. Κρέμες προσώπου χωρίς αλκοόλ: γιατί να τις αποφύγετε;

    Οι κρέμες προσώπου χωρίς αλκοόλ είναι δερμοκαλλυντικά προϊόντα που δεν περιέχουν αιθανόλη ή άλλες αλκοολικές ενώσεις.
    Οι αλκοόλες, κατά κύριο λόγο, προστίθενται σε καλλυντικά προϊόντα, όπως κρέμες προσώπου, για πολλούς λόγους, όπως τη διατήρηση και την απολύμανση του προϊόντος, την ευκολότερη εφαρμογή και τη δημιουργία μιας αίσθησης δροσιάς στο δέρμα.

    Όσον αφορά τις κρέμες προσώπου χωρίς αλκοόλ, είναι κατάλληλες για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή για το δέρμα που έχει τάση για ξηρότητα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν με την ύπαρξη της αλκοόλης στα καλλυντικά, εμφανίζοντας κνησμό, ξηρότητα ή ερεθισμό. Η χρήση κρέμας προσώπου χωρίς αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων.
    Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η απουσία αλκοόλ σε μια κρέμα προσώπου δεν σημαίνει ότι ένα τέτοιο προϊόν δεν περιέχει κάποια μορφή αλκοόλ.

    Ορισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε κρέμες προσώπου μπορεί να περιέχουν φυσικά συστατικά αλκοόλης, όπως τις κετόνες ή την φαιναιθυλική αλκοόλη. Ωστόσο, αυτές οι μορφές αλκοόλ συνήθως δεν έχουν τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα όπως η αιθανόλη.

  4. Υπάρχουν κρέμες προσώπου χωρίς χημικά;

    Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους είναι το κατά πόσο υπάρχουν κρέμες προσώπου χωρίς χημικά! Ο όρος “κρέμες χωρίς χημικά” δεν είναι ορθός, καθώς όλες οι κρέμες προσώπου περιέχουν χημικά συστατικά.

    Ορισμένες κρέμες προσώπου προωθούνται ως φυσικές ή οργανικές και περιέχουν συστατικά που προέρχονται από φυσικές πηγές, όπως εκχυλίσματα φυτών, έλαια, βοτανικά εκχυλίσματα και άλλα φυσικά συστατικά. Επίσης, αυτές οι κρέμες προσώπου αποφεύγουν συνήθως τη χρήση τεχνητών χρωστικών, αρωμάτων και συντηρητικών.

    Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και οι φυσικές κρέμες προσώπου περιέχουν χημικά συστατικά, καθώς τα φυσικά συστατικά από μόνα τους είναι χημικές ενώσεις. Ορισμένες φυσικές κρέμες προσώπου μπορεί να χρησιμοποιούν φυσικά συντηρητικά όπως εκχυλίσματα φυτών ή αντιοξειδωτικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

💡Μάθε εδώ πως να διαλέξεις την κατάλληλη κρέμα προσώπου!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα