×

Άνοιξη & Αλλεργική ρινίτιδα: Κι όμως υπάρχει λύση!

 24/03/2023 3m, 37s

Άνοιξη… μία από τις ωραιότερες (αν όχι η ωραιότερη) εποχές! Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα πουλιά κελαηδούν, τα λουλούδια ανθίζουν… Μαζί τους όμως «ανθίζουν» και τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας. Η αλήθεια είναι πως όσο όμορφη είναι η άνοιξη άλλο τόσο εκνευριστικά και επίμονα είναι τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας που συνήθως ταυτίζεται με την εποχή. Ασταμάτητα φτερνίσματα, βουλωμένη μύτη, συνεχής φαγούρα στα μάτια ή τη μύτη, δακρύρροια και η λίστα των συμπτωμάτων όλο και μεγαλώνει.

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μία φλεγμονή της μύτης η οποία προκύπτει από την αλλεργική αντίδραση του οργανισμού σε κατά τα άλλα αβλαβείς ουσίες που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Τα συνηθέστερα αλλεργιογόνα είναι η γύρη, τα ακάρεα σκόνης ή το τρίχωμα των ζώων. Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εποχική, οπότε και ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου όπως η άνοιξη, ή ολοετής, οπότε τα συμπτώματα υπάρχουν όλο το χρόνο.

Παρόλο που οι συμβατικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση αντισταμινικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που συμβάλλουν στην πρόληψη ή ακόμα και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Όσο περίεργο και αν μπορεί να φαίνεται, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ή μη των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα, υπάρχει πληθώρα τροφίμων τα οποία έχουν φυσικές αντισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα οποία, αν ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και αποτελεσματικά στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση της εμφάνισης των συμπτωμάτων.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: πρόκειται για μία κατηγορία τροφής που πάντα αναφέρεται στις συμβουλές τόσο διαιτολόγων όσο και γιατρών. Και όχι τυχαία αφού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, το μπρόκολο, οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία εκτός του ότι συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, παρουσιάζει και αντισταμινική δράση. Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση υψηλών περιεκτικοτήτων βιταμίνης C μπορεί τόσο να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης αλλεργικής ρινίτιδας όσο και στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων αυτής όταν και εφόσον εμφανιστούν.

Μήλα: δεν είναι τυχαία η έκφραση «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει περά»! Τα μήλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη, τα οποία συμβάλλουν στο να περιοριστεί η τάση του οργανισμού να απελευθερώνει ισταμίνη.

Κρεμμύδι: το κρεμμύδι αλλά και το σκόρδο περιέχουν μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (ή απλά οργανικό θείο) το οποίο παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Έτσι η αύξηση της κατανάλωσής του, μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της φλεγμονής και, φυσικά, των συμπτωμάτων που συνοδεύουν την αλλεργική ρινίτιδα.

Αυγά ορτυκιού: αν και μικροσκοπικά σε μέγεθος αυγά, έχουν τεράστια διατροφική αξία. Από την αρχαιότητα τα αυγά ορτυκιού χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούσαν το αναπνευστικό σύστημα, ενώ στη Κίνα αποτελούσαν βασική θεραπεία για την αντιμετώπιση του άσθματος. Με αφορμή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας και του άσθματος της συζύγου και κοντινών συγγενών ενός εκτροφέα ορτυκιών στη Γαλλία τη δεκαετία του 60 οι οποίοι κατανάλωναν τακτικά και σε μεγάλες ποσότητες αυγά ορτυκιού, πραγματοποιήθηκαν διάφορες μελέτες που εξέταζαν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ των δύο. Τα αυγά ορτυκιού περιέχουν συγκεκριμένες γλυκοπρωτεΐνες οι οποίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Συγκεκριμένα, εμποδίζουν τα διάφορα αλλεργιογόνα να έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι αποτρέπεται η ενεργοποίηση των κυττάρων και η απελευθέρωση ισταμίνης.

 

Είναι λογικό η συστηματική κατανάλωση αυγών ορτυκιού και δη σε μεγάλες ποσότητες να είναι πρακτικά δύσκολη για πολλούς λόγους! Έτσι η Lanes , δημιούργησε ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής το οποίο στηρίζεται στην αντισταμινική δράση των αυγών ορτυκιού. Το Lanes Alergend  είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής φυσικής προέλευσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας το οποίο δρα σε μόλις 15 λεπτά από τη χρήση. Περιέχει το πατενταρισμένο συστατικό Sniztop®, το οποίο χάρη στα βιονεργά συστατικά από αυγά ορτυκιού, εμποδίζει την επαφή αλλεργιογόνων με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και ψευδάργυρο, ο οποίος συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η αποτελεσματικότητα και η άμεση δράση του Lanes Alergend  αποδεικνύονται μέσω 2 κλινικών μελετών σε Ελλάδα & Αμερική! Πιο συγκεκριμένα, είναι το μοναδικό προϊόν για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας το οποίο έχει δοκιμαστεί σε Έλληνες ασθενείς! Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2017 και έγινε σε συνεργασία με καταξιωμένους αλλεργιολόγους και νοσοκομεία, επιβεβαίωσε τη δράση του!
Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά 6 ετών και πάνω, ενώ δεν περιέχει ζάχαρη, χρωστικές, λακτόζη ή συντηρητικά.

Βρείτε το νέο Lanes Alergend ΕΔΩ.

 

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα