×

Γιατί η επιδερμίδα έχει ανάγκη την ενυδάτωση;

 19/05/2023 2m, 22s

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας λένε “να πίνετε πολύ νερό” , “να κοιμάστε νωρίς”, “να ξεβάφεστε το βράδυ” και όλα αυτά γιατί; για να είναι η επιδερμίδα μας ενυδατωμένη, λαμπερή και όμορφη! Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να μην τα κάνουμε όλα αυτά πάντα… Συνήθως εξαρτάται από τα ωράρια εργασίας μας, από τους ρυθμούς της  καθημερινότητας και από την διάθεσή μας. Κυρίως την διάθεσή μας! Σε τι μπορεί όμως να μας οδηγήσει η απώλεια νερού στον οργανισμό μας και πως επηρεάζει το δέρμα μας;Το νερό είναι σημαντικό τόσο για τον οργανισμό, καθώς όλα τα όργανά μας λειτουργούν καλύτερα, όσο και για το δέρμα ώστε να παραμένει ελαστικό. Μια ενυδατωμένη επιδερμίδα εκ των έσω κάνει την διαφορά σίγουρα όμως μόνο το νερό που πίνουμε δεν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά την κατάσταση της επιδερμίδας. Ενισχύοντας την καθημερινή μας φροντίδα με καλλυντικά προϊόντα μπορούμε να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας και να απολαύσουμε τα οφέλη. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι θαμπή, τραχιά και σπάει πιο εύκολο κάνουμε τις λεπτές γραμμές να εμφανίζονται! Μια επιδερμίδα ενυδατωμένη παραμένει νέα! Αυτό δεν είναι που θέλουμε; Η επιδερμίδα μας να δείχνει νέα και λαμπερή! Αυτό επιτυγχάνεται με την ενυδάτωση και τα σωστά προϊόντα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας.  Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα σωστά προϊόντα:

 

Η σωστή ενυδατική κρέμα:

  • Η καθημερινή μας κρέμα είναι σημαντικό να είναι η σωστή επιλογή για τον τύπο επιδερμίδας μας.
  • Η κανονική επιδερμίδα χρειάζεται υφές κρεμώδης, αναγραφόμενες συνήθως ως “creams”
  • H μικτή επιδερμίδα χρειάζεται απαλές υφές, αναγραφόμενες συνήθως ως “gel-creams”
  • Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μη λιπαρές υφές , αναγραφόμενες ως “gel”
  • Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται πλούσιες υφές, αναγραφόμενες ως ” cream rich”

Δείτε όλες τις ενυδατικές κρέμες προσώπου!

 

Η σωστή μάσκα ενυδάτωσης:

Προμηθευτείτε ενυδατικές μάσκες προσώπου. Κυκλοφορούν πάρα πολλές και για όλα τα γούστα! Κρεμώδης, peel off, φύλλα κ.ά Δείτε ΕΔΩ! Χρησιμοποιείστε 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα ενυδάτωσης αφού προηγηθεί αρχικά peeling.
Extra Tip: επιλέξτε μια μάσκα που δεν αφαιρείται, απλώστε την σε πρόσωπο και λαιμό και κοιμηθείτε με αυτήν! το πρωί η επιδερμίδα σας θα είναι βελούδινη!

 

Το σωστό serum ενυδάτωσης:

Ποτέ μια κρέμα δεν είναι αρκετή από μόνη της. Πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω για να ενισχύσουμε το αποτέλεσμά της. Και τι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει; Το serum ή διαφορετικά ο ορός. Ο ορός είναι πολύ πιο λεπτόρρευστος από την κρέμα καθώς λόγω της σύστασής του μπορεί να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, βοηθάει την κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα και το δέρμα μας να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να δώσει η κρέμα.
Δείτε όλα τα Serum Ενυδάτωσης.

Τέλος, μην ξεχνάτε ποτέ πως το σημαντικότερο βήμα όλων για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα είναι ο σωστός και σχολαστικός καθαρισμός της. Χωρίς καθαρή επιδερμίδα κανένα προϊόν δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα που υπόσχεται.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα