×

Η ατοπική δερματίτιδα σε εγκλωβίζει;

 30/03/2022 3m, 48s

Ξηρό δέρμα, φαγούρα, κοκκινίλες…είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα του ατοπικού εκζέματος, μιας δερματοπάθειας που έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, εκδηλώνεται σε 1 στα 5 παιδιά.

Το ατοπικό έκζεμα είναι μια σύνθετη ασθένεια που συνδέεται κυρίως με δύο τύπους ανωμαλιών: Ένα δέρμα με διαταραγμένο δερματικό φραγμό, το οποίο το καθιστά ξηρό και ασυνήθιστα ευαίσθητο.

Ένα ανοσοποιητικό σύστημα πιο ευαίσθητο στις αλλεργίες, το οποίο κάνει το δέρμα πιο αντιδραστικό.

Συχνά όμως τόσο η οικογένεια, όσο και το ίδιο το παιδί εγκλωβίζονται στο πρόβλημα.

Είναι ο φόβος της επαφής με τη σκόνη, τη γύρη, το περιβάλλον που οδηγούν το παιδί να κλείνεται στο σπίτι;
Είναι ο φόβος της απόρριψης και της επίκρισης από τους άλλους που οδηγούν το παιδί να κλείνεται στον εαυτό του;

Ανέκφραστα συναισθήματα όπως θυμός, προβληματισμός, αγωνία, άγχος δυσκολεύουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Πώς θα βοηθήσουμε έναν ατοπικό ασθενή να ΖΕΙ ΚΑΛΑ με το έκζεμα;

Η πολύχρονη εμπειρία της Avène δείχνει το δρόμο…INSIDE OUT

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι φέρνει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα στο έκζεμα, καθώς η μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλεργιογόνων φαίνεται ότι συναντάται στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού.
Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων, η επαφή με τη φύση, οι εξωτερικές δραστηριότητες και μία κατάλληλη και συνεπής φροντίδα με μαλακτικά προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
Σε όλα αυτά υπάρχει ένας σύμμαχος! H σειρά Xeracalm A.D της Avène, μια σειρά με μαλακτικά προϊόντα 100% INSIDE OUT.


Πρόκειται για αποστειρωμένα μαλακτικά (κρέμα & baume) με μία μοναδική, υψηλής απόδοσης σύνθεση που περιέχει μόνο τα απαραίτητα συστατικά, με 0% συντηρητικά και με νέα απαραβίαστη αντλία.
Η νέα αντλία επιτρέπει την έξοδο του προϊόντος απαγορεύοντας αυστηρά την είσοδο μικροβίων ή αέρα στη σύνθεση, διατηρώντας την αναλλοίωτη και αποστειρωμένη.
Με τη χρήση των μαλακτικών XeraCalm, λέμε OUT στον κνησμό του εκζέματος από την 5η κιόλας ημέρα.

 

Τόλμησε το INSIDE OUT & ταξίδεψε στη Γαλλία!

Για ακόμη μια χρονιά, μια ελληνική οικογένεια με παιδί με ατοπική δερματίτιδα θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στη Γαλλία για να λάβει όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη δωρεάν!

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα γίνει το δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για την Ατοπική Δερματίτιδα στις 18:00 – 19:30. Μετά από 3 επιτυχημένα χρόνια διεξαγωγής του, φέτος θα λάβει χώρα στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

 

Μία από τις οικογένειες που θα συμμετέχει στο σεμινάριο, θα έχει τη δυνατότητα να δεχτεί τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène στη Νότια Γαλλία για 3 ολόκληρες εβδομάδες.

Η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: αφού η οικογένεια του παιδιού με ατοπική δερματίτιδα, παρακολουθήσει το σεμινάριο στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, στο τέλος του σεμιναρίου, για δωρεάν εξέταση από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης η ομάδα αυτή θα επιλέξει το παιδί που θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Γαλλία!

3 οικογένειες έχουν ήδη κάνει αυτό το ταξίδι, αυτή τη χρονιά μπορεί να είναι η ευκαιρία του δικού σου παιδιού!

Τόλμησε το Inside Out!

Το δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για το 2020, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 18:00 – 19:30 στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

Ομιλητής: Βακιρλής Ευστράτιος, Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ.

Υπό την αιγίδα της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Διευθυντής: Ιωαννίδης Δημήτριος, Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ.

 

Δήλωσε τη δική σου συμμετοχή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου  και μη διστάσεις να το μοιραστείς με μία οικογένεια που το έχει ανάγκη. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, μία από τις 2800 οικογένειες που θα λάβουν τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène θα είναι ελληνική!

Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène

 

Το Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην δερματολογία, τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, ουλές, εγκαύματα καθώς και τη φροντίδα του δέρματος ογκολογικών ασθενών. Σήμερα προσφέρει τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με το παγκοσμίου φήμης, για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του, ιαματικό νερό. Για αυτή την ποιότητα ανταμείφθηκε όταν το 2010, το Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène ήταν το πρώτο Κέντρο Υδροθεραπείας αποκλειστικά αφιερωμένο στην δερματολογία που απέκτησε την Πιστοποίηση Aquacert HACCP Thermalisme®.

Μέσα σε ένα απίστευτο φυσικό τοπίο, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να λάβει όλη τη φροντίδα του Κέντρου με μία διαμονή 2-3 εβδομάδων. Ιαματικά λουτρά, μασάζ, εντοπισμένοι ψεκασμοί & κομπρέσες με ιαματικό Νερό είναι μόνο μερικές από τις θεραπείες που προσφέρονται. Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι εκεί για να συμβουλεύσει σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο φροντίδας και ανακούφισης.

 

 

Πηγή άρθρου: Αvene – Pierre Fabre Hellas
Eπιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα