×

Δυνατά Μαλλιά με Αυτοπεποίθηση!

 24/03/2023 1m, 34s

Ονειρεύεσαι λαμπερά, πλούσια και μακριά μαλλιά; Ότι τύπο μαλλιών και να έχεις, τα μυστικά είναι απλά και ισχύουν για όλους! 

  1. Μην λούζεσαι συχνά
    Λούζοντας τα μαλλιά σου 3-4 φορές την εβδομάδα απομακρύνεις τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά χάνουν την λάμψη τους, γίνονται θαμπά και πιο λιπαρά καθώς προσπαθούν να αναπληρώσουν τα έλαια αυτά. Επιπλέον χάνουν την ελαστικότητά τους και σπάνε πιο εύκολο καθιστώντας απαραίτητο το καθάρισμα της ψαλίδας. Έτσι καθυστερείς να φτάσεις στο επιθυμητό μήκος.
  2. Επίσκεψη στον κομμωτή
    Για να έχεις δυνατά μαλλιά πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 7-8 εβδομάδες ώστε να κόβεις τις άκρες πριν δημιουργηθεί το σπάσιμο.
  3. Περιόρισε στο ελάχιστο την ηλεκτρικές συσκευές
    Μην ταλαιπωρείς και “ψήνεις” τα μαλλιά σου στους 200 βαθμούς με το σίδερο ισιώματος. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν την τρίχα. Χρησιμοποίησέ το σε ειδικές περιπτώσεις και βάλε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα.
  4. Μάσκα μαλλιών
    Χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών 1 φορά την εβδομάδα και χρησιμοποίησέ την σωστά! Λούσε τα μαλλιά σου, σκούπισέ τα με μια πετσέτα χωρίς να τα τρίβεις αλλά προσπάθησε να το κάνεις ταμποναριστά. Άπλωσε την μάσκα σε όλο το μήκος και χτένισε με μια αραιή χτένα. Άφησε την μάσκα να δράσει και ξέπλυνε. Στο τέλος άσε το κρύο νερό να τρέξει για λίγα λεπτά ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας. Αυτό τα βοηθάει να είναι πιο λαμπερά!
  5. Διατροφή
    Είναι σημαντική πολύ η διατροφή σου για να μπορέσεις να δεις μόνιμη αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών σου. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα λιπαρά οξέα, σε ψευδάργυρο και σε σίδηρο. Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες C, A και Ε. Αν οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση των μαλλιών.
  6. Τόνωσε την κυκλοφορία
    Κάνε μασάζ 2 φορές την εβδομάδα στο τριχωτό με αιθέρια έλαια αναμειγμένα με βάσεις. Δεντρολίβανο, Καστορέλαιο, Κοκοφοινικέλαιο, Ylang Ylang, Ευκάλυπτο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα