×

Επανόρθωσε τα μαλλιά σου μετά το καλοκαίρι!

 24/03/2023 1m, 45s

Ο ήλιος, η θάλασσα, το χλώριο της πισίνας είναι μερικοί από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που φθείρουν τα μαλλιά σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Πιο συγκεκριμένα:

Ο ήλιος
Διασπά τους δεσμούς που καθιστούν ισχυρή την κερατίνη της τρίχας και οδηγεί σε αδύναμα μαλλιά και στο ξεθώριασμα του χρώματος.

Το θαλασσινό νερό
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι απομακρύνοντας έτσι το νερό από τα μαλλιά με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται τραχιά και θαμπή.  Έτσι παρατηρούνται εύθραυστες άκρες και τα μαλλιά πλέον είναι δύσκολο να χτενιστούν και να ξεμπερδευτούν.

Η πισίνα
Η σύντομη έκθεση σε χλωριωμένο νερό δεν θα βλάψει τα μαλλιά σας σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα τα κάνει ξηρά τουλάχιστον για μία ημέρα. Η μεγάλη όμως παραμονή μέσα στην πισίνα μπορεί να καταστρέψει ή να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή στα μαλλιά με ανταύγειες.  Επιπλέον ο χαλκός που περιέχεται στο νερό της πισίνας δεσμεύει την πρωτεΐνη της τρίχας και αφήνει ένα πράσινο χρώμα στα μαλλιά.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για να επανορθώσετε μαλλιά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα!

  1. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν θρέψης και επανόρθωσης ή πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία 2 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες προτιμήστε ένα σαμπουάν με ουδέτερο Ph για καθημερινή χρήση.
  2. Βάλτε κρέμα μαλλιών σε κάθε λούσιμο στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σας και εφαρμόστε μάσκα μαλλιών σε όλο το μήκος 1 φορά την εβδομάδα.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές μαλλιών εφαρμόστε ένα προϊόν θερμοπροστασίας ώστε να μην προκληθεί επιπλέον φθορά στην τρίχα.
  4. Επισκεφθείτε το κομμωτήριό σας ώστε να κόψετε τις φθαρμένες άκρες ή την ψαλίδα και να βοηθήσετε μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα.
  5. Δαφνέλαιο! Το μαγικό λάδι για την ανάπτυξη των μαλλιών. Η χρήση του αντί μιας κλασικής μάσκας μαλλιών πριν από το λούσιμο ενισχύει τη δομή της τρίχας και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της ψαλίδας και της τριχόπτωσης.

Έξτρα tip: Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό μαλλιών σας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς για προστασία της τρίχας από την uv ακτινοβολία η οποία παραμένει ίδια όλο το χρόνο.

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist 

Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα