×

Ιπποφαές: Τι είναι, ποίες οι ιδιότητές του & τα καλύτερα συμπληρώματα με Ιπποφαές

 27/03/2024 3m, 26s

Ιπποφαές: Tι είναι;

Το ιπποφαές είναι από τους σημαντικότερους θησαυρούς που μας έχει χαρίσει η φύση. Η ονομασία του είναι σύνθετη και προέρχεται από τη λέξη “ίππος” και“φάος”, που σημαίνει λάμψη. Το όνομα αυτό έχει τις ρίζες του σε ιστορικά στοιχεία, που μαρτυρούν ότι επί Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα άρρωστα άλογα ταΐζονταν με ιπποφαές κι έπειτα αποκτούσαν δύναμη και λαμπερό τρίχωμα.

Το ιπποφαές φυτό είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος. Οι καρποί του είναι πραγματικός θησαυρός, καθώς περιέχουν περισσότερα από 150 ενεργά και θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες Α, C, D, E και Κ, ακόρεστα λιπαρά οξέα, μέταλλα, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες και τα οφέλη του για τον οργανισμο είναι πολλαπλά. Χάρη στις ιδιότητές του μάλιστα, το ιπποφαές χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα θεραπειών για πολλές παθήσεις και καταστάσεις.
Τα θρεπτικά συστατικά των καρπών του ιπποφαούς έχει βρεθεί ότι δρουν καταπραϋντικά για τις φλεγμονές, έχουν αντικαρκινική δράση και δράση κατά πολλών άλλων ασθενειών.

 

Τι βιταμίνες περιέχει το ιπποφαές;

Όπως προαναφέρθηκε το ιπποφαές είναι μία υπερτροφή που έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών.  Αρχικά το ιπποφαές είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Συγκεκριμένα περιέχει:

  • Βιταμίνη Α, που συμβάλλει στην καλή όραση και στην υγεία του δέρματος.
  • Βιταμίνη C, γνωστή για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Το ιπποφαές περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές σε περιπτώσεις γρίπης ή κρυολογήματος.
  • Βιταμίνη D, γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό.
  • Βιταμίνη Ε, που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και δρα αντιγηραντικά για το δέρμα και τον οργανισμό. Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρές επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό.
  • Βιταμίνη Κ, που συμβάλλει δραστικά στην πήξη του αίματος και στη σύσταση των οστών.
  • Ωμέγα Λιπαρά Οξέα, που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού. Για την ακρίβεια συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου, στη φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, αλλά και στην αναπαραγωγική διαδικασία. Προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.

 

Ιπποφαές: Ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη του;

To ιπποφαές έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Τα οφέλη του ιπποφαούς είναι σημαντικά και είναι αυτά που το κατηγοριοποιούν ως μία υπερτροφή. Μεταξύ των οφελών του ιπποφαούς είναι και τα παρακάτω:

  • Ενισχύει συνολικά την υγεία και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, χαρίζοντας αντιοξείδωση και αντιφλεγμονώδη δράση. Συμβάλλει έτσι στην πρόληψη ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος αλλά και οι φλεγμονές.
  • Συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και τη ρύθμιση του βάρους.
  • Ενισχύει την υγεία των ματιών και του δέρματος.
  • Χαρίζει τόνωση του οργανισμού και ενέργεια.
  • Ενισχύει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την εύρυθμη ψυχολογική λειτουργία.

 

Ιπποφαές: Πως το καταναλώνουμε;

Καθώς, οι καρποί του ιπποφαούς δεν είναι εύκολα βρώσιμοι λόγω τις ιδιαίτερης γεύσης τους, συνήθως το ιπποφαές καταναλώνεται μέσω συμπληρωμάτων διατροφής με ιπποφαές.

 

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με Ιπποφαές;

 

My Elements Hippophaes

Το My Elements Hippophaes 400 mg είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα καρπού Ιπποφαούς με φυσική βιταμίνη C, που προσφέρει προστασία και τόνωση στον οργανισμό. Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου.

 

 

lamberts sea buckthorn
Lamberts Sea Buckthorn 1000mg

Το Ιπποφαές (Sea Buckthorn) των 1000mg της Lamberts αποτελεί το υψηλότερης ισχύος προϊόν Ιπποφαούς που κυκλοφορεί στην Παγκόσμια αγορά και το μοναδικό που είναι τιτλοδοτημένο βάσει των δραστικών του ελαίων. Είναι κατάλληλο και για χορτοφάγους.

superfoods ippofaes
Superfoods Ιπποφαές 50 Μαλακές Κάψουλες

Το συμπλήρωμα διατροφής Superfoods αυτό είναι μία φόρμουλα με Έλαιο Ιπποφαούς, που προέρχεται από προηγμένη ειδική επεξεργασία εκχύλισης και διασφαλίζει υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και τα πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα (Ω3, Ω6 και Ω9). Προσφέρει ενέργεια, τόνωση, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην ομορφιά των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

 

 

Power Health Power Foods Ιπποφαές

Το Ιπποφαές της σειράς Power Health Foods σας προσφέρει με τον πιο ασφαλή, ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα οφέλη της υπερτροφής αυτής. Μεταξύ άλλων αυξάνει την αντοχή του οργανισμού, προσφέρει όλα τα οφέλη των Ω λιπαρών οξέων, ενισχύει την πνευματική και σωματική απόδοση και χαρίζει ενέργεια και ευεξία.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα