×

Μασάζ Προσώπου: Ποια είναι τα οφέλη του;

 13/07/2023 2m, 7s

Το μασάζ προσώπου για σύσφιξη και αντιγήρανση, αν και πρόσφατα έχει κάνει την εμφάνισή του στο δυτικό κόσμο, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες σε χώρες της Ανατολής, όπως η Κίνα.

Τα οφέλη του έχουν αποδειχθεί και επιστημονικά και εκτείνονται πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα. Πρόκειται ωστόσο για ένα είδος προσωπικής φροντίδας που καλό είναι να επαναλαμβάνεται τακτικά, ώστε αυτά να διατηρηθούν.

Τι είναι όμως το μασάζ προσώπου, σε τι βοηθά και πώς γίνεται;

 

Τι είναι το μασάζ προσώπου;

Το μασάζ προσώπου για σύσφιξη ως τεχνική δε διαφέρει ουσιαστικά από το μασάζ σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος – πέρα από το βαθμό της ασκούμενης πίεσης. Γίνεται σε καθαρό πρόσωπο με τη χρήση κάποιου ενυδατικού serum ή ελαίου και βοηθά:

  • στην κυκλοφορία του αίματος
  • στη χαλάρωση των μυών του προσώπου
  • στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • στην αποσυμφόρηση των ιγμορείων και της λέμφου

Το μασάζ προσώπου γίνεται με απαλές ανοδικές κινήσεις που ξεκινούν από την κλείδα, συνεχίζουν ανοδικά προς το λαιμό και τις σιαγόνες και ανεβαίνουν προς τα ζυγωματικά και τους κροτάφους. Το μασάζ στο μέτωπο ακολουθεί την ίδια φορά, ενώ μπορεί να γίνει και οριζόντια στη γραμμή των φρυδιών.

 

facial massage with serum

 

Χάρη στους τρόπους με τους οποίους επιδρά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στο πρήξιμο του προσώπου και τις λεπτές ρυτίδες έκφρασης, ενώ προσφέρει λάμψη και σφριγηλότητα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η χαλαρωτική του επίδραση στη διάθεση, καθώς οι μύες του προσώπου συμβάλλουν σε αυτήν.

Μασάζ προσώπου για lifting μπορεί να παρασχεθεί σε σχετικές συνεδρίες από κάποιον ειδικό, μπορεί όμως επίσης να γίνει και από εμάς στο σπίτι είτε με τα δάχτυλά μας είτε με τη βοήθεια κατάλληλων εργαλείων.

 

Χρειάζομαι συσκευή για μασάζ προσώπου;

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να απολαύσεις ένα αποτελεσματικό μασάζ προσώπου χωρίς να χρησιμοποιήσεις απευθείας δάχτυλα και αρθρώσεις. Είναι καλό να προτιμήσεις μια συσκευή μασάζ προσώπου και για λόγους υγιεινής (μπορείς εύκολα να την αποστειρώσεις) αλλά και για λόγους θερμοκρασίας (κάποιες από αυτές μπορείς να τις τοποθετήσεις για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τη χρήση).

Ιδιαίτερα δημοφιλή και προσιτή επιλογή αποτελεί το ρολό μασάζ προσώπου, το οποίο είναι συνήθως είτε μεταλλικό είτε από νεφρίτη.

 

facial massage roller

 

Μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις κάποια συσκευή παλμικού μασάζ με ή χωρίς βουρτσάκι απολέπισης. Πολλές επιλογές υπάρχουν επίσης και στα έλαια και τους ορούς που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αυτόν το σκοπό.

Τέλος, καλό είναι να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου πριν εφαρμόσεις μασάζ προσώπου με συσκευή ή χωρίς εάν έχεις ακμή ή άλλες φλεγμονές και τραυματισμούς στο πρόσωπο, όπως επίσης και αν έχεις υποβληθεί σε εγχύσεις μπότοξ.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα