×

Οι Καλύτερες Κρέμες Προσώπου για Ευαίσθητο Δέρμα

 04/08/2023 3m, 5s

Το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου είναι μια κατάσταση του δέρματος που μπορεί να αντιδρά ευαίσθητα σε διάφορους παράγοντες, όπως περιβαλλοντικές επιδράσεις, καθημερινές πρακτικές φροντίδας και καλλυντικά προϊόντα.

Συνήθως, η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κοκκινίλες, κνησμό και ξηρότητα. Επιπλέον, το ευαίσθητο δέρμα είναι ένας λαϊκός όρος και όχι μια ιατρική διάγνωση. Χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει δέρμα με μειωμένη ανοχή στην εφαρμογή καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

 

Πως ξεχωρίζει ένα ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου παρουσιάζεται με ποικίλους τρόπους, όπως:

  • Υποκειμενικά συμπτώματα όπως τσούξιμο, κνησμός, κάψιμο.
  • Και/ή ορατές δερματικές αλλαγές όπως ερυθρότητα, ξηρότητα, απολέπιση, ξεφλούδισμα, εξογκώματα, κνίδωση.

Συχνά, τα παράπονα για ευαίσθητο δέρμα δεν αφορούν μόνο το πρόσωπο. Προϊόντα που είναι ανεκτά σε άλλα σημεία προκαλούν ερεθισμό και εξανθήματα- τα βλέφαρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα και τα γεννητικά όργανα μπορεί επίσης να είναι πιο ευαίσθητα από άλλες περιοχές λόγω του λεπτότερου δέρματος.

 

🤔 Ξηρό ή Αφυδατωμένο Δέρμα: πως το ξεχωρίζουμε; 

 

Παράγοντες που επηρεάζουν το ευαίσθητο δέρμα

Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου περιλαμβάνουν:

  1. Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Υπεριώδης ακτινοβολία, ατμοσφαιρική ρύπανση, έντονες καιρικές συνθήκες μπορούν να το καταστήσουν ευαίσθητο.
  2. Χημικοί παράγοντες: Ορισμένα συστατικά που περιέχονται σε καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις στο ευαίσθητο δέρμα.

 

Συμβουλές προστασίας για το ευαίσθητο δέρμα

Ορισμένες συμβουλές για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος του προσώπου περιλαμβάνουν:

  • Καθαρίζετε το πρόσωπό σας προσεκτικά δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν.
  • Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για ευαίσθητο δέρμα, πλούσια σε ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ.
  • Αποφεύγετε τη χρήση απολεπιστικών προϊόντων ή προϊόντων που περιέχουν αλκοόλ, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.
  • Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε δερματική αντίδραση άμεσα και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας αν χρειαστεί.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και φορέστε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

Οι καλύτερες κρέμες για το ευαίσθητο δέρμα

Για το ευαίσθητο δέρμα υπάρχουν πολλές κρέμες προσώπου που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν απαλή και μη ερεθιστική φροντίδα. Αν και η καλύτερη κρέμα προσώπου για εσάς εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις, ορισμένα διακεκριμένα συστατικά που αναζητούνται σε κρέμες για ευαίσθητο δέρμα είναι:

  1. Γλυκερίνη
  2. Πανθενόλη (Β5)
  3. Αλλαντοΐνη
  4. Αλόη βέρα

Ας δούμε παρακάτω τις καλύτερες κρέμες προσώπου για το ευαίσθητο δέρμα.

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer. Κρέμα από τη La Roche Posay για το ευαίσθητο δέρμα
La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer

Η La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer είναι ενυδατική κρέμα για το ευαίσθητο δέρμα. Το προϊόν δίνει καθημερινή ενυδάτωση με πρεβιοτικά, που ανακουφίζει το δέρμα από τα συμπτώματα ευαισθησίας. Επιπλέον, καταπραΰνει και προστατεύει. Ασφαλές ακόμα και για το βρεφικό δέρμα.

 

Bepanthol Derma Replenishing Moisture Day Face Cream for Dry & Sensitive Skin 50ml.bepanthol κρέμα για ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα
Bepanthol Derma Replenishing Moisture Day Face Cream for Dry & Sensitive Skin 50ml

Ενυδατώστε και καταπραΰνετε το αίσθημα τραβήγματος στο δέρμα με την Bepanthol Derma κρέμα προσώπου ημέρας για ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα! Απολαύστε άμεση ενυδάτωση 48ωρης διάρκειας χάρη στην πλούσια, μη-λιπαρή και φιλική προς το δέρμα σύνθεσή της. Επιπλέον, η ειδική σύνθεση της κρέμας προσώπου ενεργεί στην υποκείμενη αιτία της ξηρότητας, υποστηρίζοντας τη μακράς διάρκειας ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας.

 

Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream 50ml
Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream 50ml

Απαλή κρέμα ρύθμισης και αναστροφής των συμπτωμάτων της ροδόχρου νόσου και του ευαίσθητου αντιδραστικού δέρματος. Μειώνει άμεσα και σημαντικά τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες, τη φλόγωση, τα σπυράκια και το οίδημα. Ενισχύει το δερματικό φραγμό και ενεργοποιεί τη λειτουργία του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση.

 

 

Είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα φροντίδας που δηλώνουν ότι είναι κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα, χωρίς υπερβολικά συστατικά, χημικά αρώματα και αλλεργιογόνα. Συνήθως, οι υποαλλεργικές και μη-κομεδογόνες κρέμες είναι προτιμότερες για το ευαίσθητο δέρμα.

Ωστόσο, η αντίδραση του δέρματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, οπότε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν, καλό θα είναι να κάνετε ένα patch test, για να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποια αντίδραση ή ερεθισμός.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα