×

Χρήσιμα Tips για το Μαραθώνιο!

 26/03/2024 4m, 17s

Ο Κλασικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι ο διεθνής ετήσιος αγώνας μαραθωνίου της Ελληνικής πρωτεύουσας, το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας. Ένας αγώνας δρόμου αντοχής απόστασης 5,10 ή 42 χιλιομέτρων. Μαραθωνοδρόμοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρευρεθούν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 πανέτοιμοι να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό.
Όποια απόσταση και αν διαλέξεις να διανύσεις σίγουρα θα πρέπει να έχεις τα απαραίτητα μαζί σου. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα θα χρειαστείς για την προετοιμασία, τον αγώνα και την αποκατάστασή σου μετά τον τερματισμό.

 

Τι θα χρειαστείς στην προετοιμασία και στις προπονήσεις σου:

– Συμπληρώματα διατροφής ειδικά σχεδιασμένα για αθλητές
Οι απαιτητικές προπονήσεις των μαραθωνοδρόμων προϋποθέτουν σωστή διατροφή, καλό και επαρκή ύπνο και ξεκούραση. Τις περισσότερες φορές λόγω των απαιτητικών ρυθμών της καθημερινότητας αυτό δεν είναι εφικτό. Τα συμπληρώματα διατροφής έρχονται να καλύψουν την έλλειψη θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός για να έχει ενέργεια και καλύτερες επιδόσεις.
Ιδανικά για τον άντρα και την γυναίκα ξεχωριστές φόρμουλες με τα απαραίτητα για το κάθε φύλο.

– Συμπληρώματα διατροφής για υγιείς αρθρώσεις χωρίς πόνο!
Το Kinisis Progen έχει επαναστατική σύνθεση που ενισχύει μύες, αρθρώσεις, τένοντες, συνδέσμους και οστά βελτιώνοντας την κίνηση, τη στήριξη και τους χρόνους αποκατάστασης από τραυματισμούς.
Δρα ολιστικά στην άρθρωση, εμπλουτίζοντας το αρθρικό υγρό, αυξάνοντας το πάχος του χόνδρου και ενισχύοντας μύες και συνδέσμους.

Προετοίμασε τα πόδια σου για τη μεγάλη απόσταση.

Akileine Sport Tano Spray Προετοιμασίας για Μεγάλες Αποστάσεις. Ενισχύει την πατούσα των ποδιών και προετοιμάζει τα πόδια για άσκηση και περπάτημα μεγάλων αποστάσεων.Το spray TANO ενισχύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα των ποδιών τονώνοντας το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας που προκαλείται από το περπάτημα. Τα πόδια είναι συνεπώς τέλεια προετοιμασμένα και έτοιμα για περπάτημα ή άσκηση μεγάλων αποστάσεων.
Ιδανικό για τους αθλητές που διανύουν μεγάλες αποστάσεις όπως μαραθώνιο, trails και πεζοπορία.

 

Tι θα χρειαστείς κατά την διάρκεια του αγώνα:

Tape / Ταινίες Στήριξης
Αυτοκόλλητη ανελαστική ταινία, για επιδέσεις. Ιδανική για την πρόληψη μικροτραυματισμών και ατυχημάτων στις αρθρώσεις κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

– Ενέργεια
Menarini Sustenium Energy Sport ! Το Sustenium Energy Sport είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για ενυδάτωση και ενίσχυση της μυϊκής αποκατάστασης κατά τη διάρκεια και μετά την άθληση!
Περιέχει ηλεκτρολύτες και είναι εμπλουτισμένο με Καρνιτίνη, Ταυρίνη, Γλουταμίνη, Βιταμίνη C, E, Ψευδάργυρο και Ολιγοσακχαρίτες.

 

Anderson Over Drive Energy GelΣυμπλήρωμα διατροφής βραδείας απελευθέρωσης υδατανθράκων με βάση τη Μαλτοδεξτρίνη, την Ταυρίνη και τα σάκχαρα. Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να φτάσεις στον τερματισμό!

Lanes Recharge Now Συμπλήρωμα διατροφής για Άμεση τόνωση & Επαναφόρτιση Ενέργειας με Guarana, Panax Ginseng, Μaca, L-Arginine, L-Carnitine, Vitamins B, C, Taurine, CoQ10, Magnesium. Το Guarana, πηγή καφεΐνης, βοηθά στην ενίσχυση της εγρήγορσης για άμεση ενέργεια. Η καρνιτίνη, η ταυρίνη & το συνένζυμο Q10 είναι σημαντικά συστατικά για την παραγωγή και απελευθέρωση ενέργειας στο σώμα. To Panax Ginseng βοηθά στη σωματική & πνευματική τόνωση του οργανισμού. Το Maca χρησιμοποιείται παραδοσιακά για αναζωογόνηση, αύξηση αντοχής και ενεργοποίηση του οργανισμού.

Energy Bars Mπάρες πρωτεΐνης ενισχυμένες με 8 βιταμίνες που παρέχει στον οργανισμό απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη, λίπη, υδατάνθρακες), έτσι ώστε να βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και αποφυγή της ατονίας των μυών.

Ηλεκτρολύτες Η σύνθεση αυτή αναπληρώνει τις ανάγκες του οργανισμού και προσφέρει αναζωογόνηση και ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση καθώς προσφέρει εξισορρόπηση σε πολύτιμα μέταλλα ενώ προληπτικά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης κράμπας κατά την άθληση. Επίσης αναπληρώνει το σώμα με τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σημαντικές για πολλές λειτουργίες του οργανισμού, οι οποίες αποβάλλονται με τον ιδρώτα.

Βαζελίνη. Χρησιμοποίησε βαζελίνη στα σημεία που υπάρχει τριβή όπως ανάμεσα στα πόδια και στις μασχάλες ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Αντηλιακό! Αν έχει ηλιοφάνεια σίγουρα θα χρειαστείς αντηλιακό μιας και δεν θα είναι λίγες οι ώρες κάτω από τον ήλιο. Προτίμησε αντηλιακά ανθεκτικά στον ιδρώτα, ιδανικά ακόμη και για sport.

Γυαλιά Ηλίου. Προστάτεψε τα μάτια σου από τις ακτίνες UV. Οι πολωτικοί (polarized) φακοί παρέχουν την μέγιστη προστασία απέναντι στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν την βέλτιστη οπτική ποιότητα.

 

Τι θα χρειαστείς μετά τον αγώνα:

 

Αρχικά συγχαρητήρια!!! Μπορεί να ήταν εξαντλητικό αλλά σίγουρα ο τερματισμός στο Καλιμάρμαρο είναι κάτι το μοναδικό! Είναι η στιγμή ικανοποίησης,επίτευξης και ανταμοιβής των κόπων σου. Είναι η στιγμή που το σώμα σου ξεκινά να εξασθενεί και χρειάζεται να αναπληρώσει όλα όσα έχασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Τι θα χρειαστεί λοιπόν;

Μαγνήσιο και Κάλιο. Το μαγνήσιο και το κάλιο είναι ένα συμπλήρωμα για την αποκατάσταση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας, την καλή μυϊκή λειτουργία καθώς και την ενέργεια και τόνωση του οργανισμού. Βοηθά στην αποκατάσταση της κόπωσης και της κούρασης καθώς και στην καλύτερη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών.

Glutamine. Η γλουταμίνη είναι το πιο κοινό αμινοξύ στους μυς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα επίπεδα γλουταμίνης μειώνονται δραματικά, πράγμα που ελαχιστοποιεί τη δύναμη, την αντοχή και έπειτα την ανάρρωση. Χωρίς την λήψη συμπληρώματος γλουταμίνης θα μπορούσε να χρειαστούν έως και έξι ημέρες για να επανέλθουν τα επίπεδα στο φυσιολογικό. Επιπλέον η γλουταμίνη παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών συνεπώς η μη επαρκής ποσότητα μεταφράζεται σε  καθυστερημένη ανάρρωση και μυϊκή ανάπτυξη.

Βρες όλα τα απαραίτητα για το Μαραθώνιο ΕΔΩ στο Pharm24.gr

 

Eπιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα