×

Πεταλούδες & Χρώματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο!

 08/04/2024 1m, 54s

O graffiti-mural artist, Same84, δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στους εσωτερικούς χώρους της Β’ και Γ’ Γυναικολογικής κλινικής και του τμήματος Νεογνών στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, στα πλαίσια του προγράμματος “Χρώμα Στα Νοσοκομεία” της UrbanAct.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των πολύ σημαντικών παρεμβάσεων που έχει κάνει η UrbanAct στο εν λόγω Νοσοκομείο και υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιπποκράτειου Γ.Ν., με το Pharm24.gr αποτελεί υποστηρικτή του έργου!

Το έργο του Same84 αναδιαμόρφωσε όλο τον χώρο των κλινικών που ενώνει τα επιμέρους δωμάτια των ασθενών και έδωσε “φως”, χαρά και θετική διάθεση, σε ασθενείς, επισκέπτες αλλά και στο προσωπικό.

 

Η σκέψη του καλλιτέχνη για το έργο στο Ιπποκράτειο

Για τις τοιχογραφίες, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Same84: “το έργο μου απλώνεται στους χώρους του Νοσοκομείου καθ’ όλη τη διαδρομή, με σχήματα και παλ χρώματα και με κυρίαρχες φιγούρες τις πεταλούδες. Ακόμη και ένα νεογέννητο βρέφος που έχω ζωγραφίσει και αποτελεί μια κεντρική φιγούρα του όλου μου έργου, έχει και αυτό φτερά πεταλούδας.

Οι πεταλούδες είναι από μόνες τους ένα σύμβολο χαράς ελπίδας, ζωής και δύναμης. Επίσης, οι πεταλούδες παραπέμπουν στην αλλαγή, στη δύναμη, στην ελευθερία και στην αρχή μιας νέας ζωής, στοιχεία που ήθελα να “περάσω” στις φιλοξενούμενες γυναίκες των κλινικών. Τέλος, στην είσοδο του χώρου έχω ζωγραφίσει και μια μητέρα σε θηλασμό μια υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι”.

Η σύνθεση του έργου διακρίνεται για την ταπεινότητά του, τον δυναμισμό του, την απλότητα που το διακατέχει αλλά και συνάμα είναι ένα σύνθετο δημιούργημα.

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από το έργο στο Ιπποκράτειο.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη & την UrbanAct

Ο Same84 θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, με μια εντυπωσιακή παρουσία των έργων του και των μεγάλων τοιχογραφιών του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται από το 1996 και έχει δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε κτίρια σε όλη τη χώρα.

Η UrbanAct, δραστηριοποιείται για πάνω από είκοσι χρόνια, υλοποιώντας προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα έργα που υλοποιούνται από την UrbanAct αναβαθμίζουν αισθητικά τους χώρους, μεταδίδουν μηνύματα ομορφιάς και αισιοδοξίας και προσφέρουν μια διαφορετική προσέγγιση στον δημόσιο χώρο, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που εκφράζουν την τέχνη τους με ευαισθησία.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα