×

Πινέλα Μακιγιάζ: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

 26/03/2024 4m, 7s

Ένα πετυχημένο μακιγιάζ είτε είναι κάτι απλό, είτε κάτι πιο περίπλοκο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ανεξάρτητα από το είδος του μακιγιάζ που μπορεί να ταιριάζει στον καθένα ή στο μακιγιάζ που επιλέγει να κάνει στην καθημερινότητά του, πάντα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, όσο και τα πινέλα μακιγιάζ.

 

Μπορώ να πετύχω το τέλειο μακιγιάζ μόνη/μόνος μου;

Πλέον υπάρχει μεγάλη και εύκολα προσβάσιμη πληροφορία για το πως να κάνει κανείς το πιο πετυχημένο μακιγιάζ στο σπίτι.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ή στα social media & στο YouTube μπορεί εύκολα να βρει κανείς πολλά και διαφορετικά βίντεο και προτάσεις για μακιγιάζ από επαγγελματίες και μη που καλύπτουν όλα τα γούστα και επίπεδα γνώσης.

Τις περισσότερες φορές υπάρχουν προτεινόμενα προϊόντα, προτεινόμενα πινέλα αλλά και πως να τα χρησιμοποιήσεις ορθά με σκοπό να γίνει το μακιγιάζ στο σπίτι σαν επαγγελματικό εύκολα και άμεσα, ώστε να μπορεί να γίνει μέρος της ρουτίνας και της καθημερινότητας όλων όσων ενδιαφέρονται να το εξασκήσουν και να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους.

Σε όλα αυτά τα βίντεο αλλά και την πληροφορία που υπάρχει γύρω από τα μυστικά ενός καλού μακιγιάζ με τέλειο αποτέλεσμα και διάρκεια, υπάρχει ένα κοινό σημείο: η χρήση των σωστών πινέλων μακιγιάζ και ο τρόπος χρήση τους για τα διαφορετικά σημεία του προσώπου και για τις ανάγκες.

 

Οδηγός αγοράς πινέλων μακιγιάζ:

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλές επιλογές σε πινέλα μακιγιάζ , με διαφορετικά μοτίβα, χρώματα και συνθέσεις, τα οποία ανάλογα με τη χρήση που θέλει κάποιος να έχει επενδύει και ανάλογα χρήματα.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η επιλογή της τρίχας για τα πινέλα, καθώς υπάρχουν:

  • Πινέλα με φυσικές τρίχες, οι οποίες είναι συνήθως πολύ πιο απαλές και ενδείκνυται να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ όπως το ρουζ, η πούδρα ή οι σκιές.
  • Πινέλα με συνθετικές τρίχες, οι οποίες εφαρμόζουν καλύτερα στην τοποθέτηση των προϊόντων μακιγιάζ με κρεμώδη υφή όπως κονσίλερ ή το κραγιόν.

Φυσικά πριν την αγορά ενός ή περισσοτέρων πινέλων μακιγιάζ μπορεί να σκεφτεί κανείς ποια προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιεί πιο συχνά, τι μακιγιάζ συνηθίζει να επιλέγει, ώστε να προμηθευτεί και τα πινέλα τα οποία χρησιμοποιεί περισσότερο στην καθημερινότητά του, εάν δεν επιθυμεί να πάρει ένα ολοκληρωμένο σετ από πινέλα μακιγιάζ.

 

Τι πινέλα μακιγιάζ χρειάζονται για ένα όμορφο αποτέλεσμα;

Η επένδυση σε πινέλα μακιγιάζ εξαρτάται και διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και το αποτέλεσμα που στοχεύει να έχει ο καθένας, καθώς και το χρηματικό ποσό που επιλέγει. Στο εμπόριο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία από πινέλα μακιγιάζ, άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, άλλα έχουν συγκεκριμένη χρήση. Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με το χρηματικό ποσό που διαθέτει και θέλει να δαπανήσει κάποιος για κάθε περίπτωση.

  • Πινέλο για το make-up/foundation: το πιο ιδανικό πινέλο για την εφαρμογή του υγρού foundation πρέπει να έχει απαλές τρίχες για να κάνει ομοιόμορφη και λεία κατανομή και ανάμειξη του foundation.

 

Korres Foundation Brush
Korres Foundation Brush
  • Πινέλο για το ρουζ: το πιο ιδανικό πινέλο για την εφαρμογή του ρουζ είναι αυτό με φαρδιές και μαλακές τρίχες ώστε να καλύπτει όλο το σημείο που είναι τα λεγόμενα «μήλα» για την πιο γρήγορη και σωστή τοποθέτηση του ρουζ.

 

Nyx Pro Dual Fiber Powder Brush
Nyx Pro Dual Fiber Powder Brush
  • Πινέλο για πούδρα: ιδανικό πινέλο για την τοποθέτηση της πούδρας είναι αυτό με πυκνές τρίχες για να μπορεί να τοποθετηθεί η πούδρα σε οποιαδήποτε μορφή είτε σε σκόνη είτε κόμπακτ.

 

Nyx Pro Powder Brush
Nyx Pro Powder Brush
  • Πινέλο για κονσίλερ: απαλές τρίχες με πιο «σκυφτή» μορφή είναι το ιδανικό πινέλο για να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
  • Πινέλο για σκιά: ιδανικό πινέλο είναι αυτό με μακριές ή στρογγυλεμένες τρίχες, αλλά απαλές, με σκοπό να μπορεί να βοηθήσει στην τοποθέτηση της σκιάς στο βλέφαρο, την δημιουργία σβησιμάτων ή για ένα σωστό blending.
Nyx Pro Blending Brush
Nyx Pro Blending Brush

 

Nyx Pro Flat Detail Brush
Nyx Pro Flat Detail Brush

Πινέλο για τα χείλη: ιδανικό και χρήσιμο πινέλο, ειδικά όταν επιλέγονται έντονες αποχρώσεις στο μακιγιάζ των χειλιών. Το σχήμα είναι σε τριγωνική μορφή και βοηθά να εφαρμοστεί με ακρίβεια το προϊόν στα χείλη για να δώσει και να αναδείξει και των σχήμα αυτών.

Nyx Pro Lip Brush
Nyx Pro Lip Brush
  • Πινέλο για κοψίματα: το συγκεκριμένο πινέλο  είναι κομμένο στην άκρη και με αυτό τον τρόπο βοηθά να μπορέσει να τονίσει κάποιος τα σημεία που θέλει με σκιάσεις στους κροτάφους, το πιγούνι και τα ζυγωματικά.
  • Πινέλο για φρύδια: ένα πινέλο, κατάλληλο για το μακιγιάζ των φρυδιών, που βοηθάει στην ακριβή εφαρμογή προϊόντων σε μορφή κρέμας ή πούδρας για να γεμίσετε τα κενά των φρυδιών σας ή να βελτιώσετε το σχήμα τους.
Nyx Pro Dual Brow Brush
Nyx Pro Dual Brow Brush

Η επιλογή του σωστού πινέλου σίγουρα αποτελεί μια διαδικασία που χρειάζεται μια μικρή έρευνα για να καλύψει τις ανάγκες που ο καθένας έχει, η χρησιμότητά τους όμως παραμένει σημαντική είτε επιλέξει κανείς να αγοράσει τα απολύτως αναγκαία πινέλα μακιγιάζ, είτε όχι. Ένα όμορφο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα σίγουρα πάντως θα ανταμείψει την όποια επιλογή σας! Μην ξεχνάτε επίσης και το σωστό καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ σας, καθώς θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα