×

Ποια είναι τα οφέλη του κολλαγόνου;

 26/03/2024 3m, 56s

Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πλέον, εκτός από τη χρήση του σε καλλυντικά προϊόντα, όπως είναι το κολλαγόνο σε κρέμα, το serum με κολλαγόνο, αυτό συμπεριλαμβάνεται και στη διατροφή μας με πόσιμο κολλαγόνο και συμπλήρωμα κολλαγόνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη κολλαγόνου στον οργανισμό συνδέεται με διάφορα προβλήματα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πληροφορίες για αυτό το στοιχείο.

 

Τι είναι το κολλαγόνο;

Αποτελεί μία από τις ινώδεις πρωτεΐνες και υπάρχει σε αφθονία στον οργανισμό μας. Το κολλαγόνο συμμετέχει σε ποικίλες διεργασίες και παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία πολλών συστημάτων. Μάλιστα συμμετέχει στην παραγωγή γλυκοπρωτεϊνών, που είναι εξαιρετκά σημαντικές.

Το καθαρό κολλαγόνο παράγεται από το σώμα καθόλη τη διάρκεια της ζωής, όμως αυτό μειώνεται σταδιακά, καθώς μεγαλώνουμε. Έτσι, είναι απαραίτητη η εξωγενής λήψη του για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

 

Ποια είναι τα οφέλη του κολλαγόνου;

Το κολλαγόνο όπως προαναφέρθηκε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες και συστήματα.

    1. Αποτελεί βασικό δομικό υλικό των ιστών. Συμβάλλει στην ελαστικότητα τους με αποτέλεσμα τη νεανική και υγιή όψη της επιδερμίδας. Για την ακρίβεια αποτελεί ένα πλέγμα στήριξης της επιδερμίδας.
    2. Προλαμβάνει την εμφάνιση οστεοπόρωσης.
    3. Ισχυροποιεί τα οστά μας και χαρίζει στο σώμα μας συνεκτικότητα.
    4. Συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών, των μυών, των τενόντων, των χόνδρων και των αρθρώσεων.
    5. Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού, του αναπαραγωγικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
    6. Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης.
    7. Συμβάλλει στην καλή λειτουργεία της καρδιάς, καθώς αποτελεί συστατικό και των αρτηριών και των αγγείων.
    8. Χαρίζει τόνωση σε μαλλιά και νύχια.
    9. Το κολλαγονο αδυνατιζει σύμφωνα με διάφορες έρευνες.

 

Τροφές με κολλαγόνο

Το κολλαγόνο συναντάται σε διάφορα τρόφιμα. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Κοτόπουλο
  • Πέτσα χοιρινού
  • Μοσχάρι
  • Ψάρια
  • Ζωμός από κόκαλα

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα με κολλαγόνο

 

Sky Premium Life Collagen
Sky Premium Life Collagen

Το Sky Premium Life Collagen είναι υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου I υψηλής περιεκτικότητας (8 g σε μία μόνο δόση). Εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, σύμπλεγμα βιταμίνης Β (Β1, Β2, Β5 και Β6), βιταμίνη C, χαλκό και ψευδάργυρο. Το κολλαγόνο έχει τη μορφή πεπτιδίων που έχουν ήδη διαχωριστεί σε κατάλληλο μέγεθος για απορρόφηση από το ανθρώπινο σώμα. Το μοριακό βάρος των μικρών πεπτιδίων συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του.

Το Sky Premium Life Collagen είναι ένα υψηλής ποιότητας διατροφικό συμπλήρωμα για ενήλικες. Χωρίς οσμή ή γεύση ψαριού, με γεύση φράουλα. Χωρίς κίνδυνο αλλεργιογόνων, γλουτένη, λακτόζη ή αλκοόλ.

 

 

Collagen ProActive
Collagen ProActive

Το Collagen Pro-Active περιέχει μία μοναδική σύνθεση κορυφαίας ποιότητας υδρολυμένου κολλαγόνου, πλούσιου σε συγκεκριμένα αμινοξέα: γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη, τα οποία απορροφώνται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα.

 

 

My Elements Beautin Collagen
My Elements Beautin Collagen

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α, Β complex, C & ψευδάργυρο. Περιέχει υψηλής ποιότητας υδρολυμένο κολλαγόνο PeptanTM σε μορφή πεπτιδίων για αυξημένη απορρόφηση, από καθαρή φυσική πηγή για την καλύτερη αξιοποίησή του από τον οργανισμό.

Οι βιταμίνες A, B Complex, C και ο ψευδάργυρος σε συνδυασμό με το υδρολυμένο κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, συγκεντρώνονται σε ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύμπλεγμα ομορφιάς, το οποίο παρέχει τόσο το θρεπτικό υλικό που είναι έτοιμο προς αξιοποίηση αλλά ταυτόχρονα παρέχει και τα μικροθρεπτικά στοιχεία, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου στον οργανισμό.

Είναι σε υγρή μορφή για εύκολη κατάποση και περιέχει δοσομετρητή για εύκολη χρήση. Δεν αφήνει επίγευση ψαριού και είναι ιδιαίτερα εύπεπτο.

 

 

Health Aid Radiance
Health Aid Radiance

Το Radiance της HealthAid είναι ειδικός συνδυασμός θαλάσσιου Υδρολυμένου Κολλαγόνου τύπου II, υψηλής καθαρότητας, με Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο, σε ταμπλέτες για καλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα από τον οργανισμό. Δρουν συνεργιστικά για την διατήρηση της υγείας και ελαστικότητας ιστών όπως μαλλιά, νύχια, δέρμα & αρθρώσεις. Κατάλληλο για άτομα με προβλήματα δέρματος όπως, ξηροδερμία, εκζέματα, αδύνατα μαλλιά και ευπαθή νύχια, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

 

Nature's Plus Marine Collagen Peptides
Nature’s Plus Marine Collagen Peptides

Το Marine Collagen είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με θαλάσσιο κολλαγόνο, που ενισχύει μοναδικά την ελαστικότητα του δέρματος, την υγρασία, την εμφάνιση και τη συνολική υγεία. Κατασκευασμένο από βιολογικά ψάρια και άγρια αλιευμένα ψάρια, το Marine Collagen Peptides υδρολύεται για εύκολη πέψη και γρήγορη απορρόφηση.

Αυτό το καθαρό και βιώσιμο συστατικό είναι η καλύτερη επιλογή και συμβάλλει στη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναγέννηση του δέρματος, των χόνδρων, των τενόντων, των συνδέσμων και του συνδετικού ιστού. Χωρίς γλουτένη & τεχνητά χρώματα.

 

 

Nature's Plus Collagen Peptides
Nature’s Plus Collagen Peptides

Το Nature’s Plus Collagen Peptides αποτελεί φόρμουλα και των 6 τύπων κολλαγόνου που προσφέρει στον οργανισμό όλα τα οφέλη τους. Παρέχει στον οργανισμό την υψηλότερη δυνατή, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση κολλαγόνου. Προέρχεται από βοοειδή και πουλερικά ελεύθερης βοσκής, ψάρια ελευθέρης εκτροφής και μεβράνη από το κέλυφος αυγών. Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή γλουτένη.

Δράση:

  • κολλαγονο για αρθρώσεις
  • κολλαγόνο για το πρόσωπο
  • ανοσοποιητικό σύστημα
  • κολλαγονο για τα οστά
  • αιμοφόρα αγγεία και ζωτικά όργανα
  • κυτταρική υγεία και ανάπτυξη

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα