×

Πώς να πετύχω το τέλειο μαύρισμα;

 13/04/2023 3m, 54s

Το καλοκαίρι αποτελεί την αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, ιδανική για περισσότερες ξέγνοιαστες στιγμές, βόλτες, εξορμήσεις στην θάλασσα ή το βουνό και αποτελεί μια καλή αφορμή για μαγευτικά καλοκαιρινά ταξίδια. Την περίοδο αυτή υπάρχει και άλλος ένα στόχος που πολλοί έχουν, φυσικά το πιο βαθύ και έντονο μαύρισμα με ασφάλεια και διάρκεια.

Το μαύρισμα αποτελεί ένα μεγάλο καλοκαιρινό πόθο πολλών, σε κάθε ηλικία για κορίτσια και αγόρια, για άντρες και γυναίκες. Το μαυρισμένο σώμα βελτιώνει την όψη του δέρματος, κρύβει τις ατέλειες όπως κοκκινίλες, σπυράκια, ραγάδες και την κυτταρίτιδα, ενώ χαρίζει μια ιδιαίτερη ομορφιά που μπορεί να τελειοποιεί την όψη του δέρματος και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα καλοκαιρινά outfits. Οι περισσότεροι πριν ακόμα ξεκινήσει το καλοκαίρι και οι ζέστη, ξεκινούν τις διαδικασίες και την έρευνα για να βρουν νέα προϊόντα , προϊόντα που βοηθούν στη διατήρησή του μαυρίσματος με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν ανήκεις στο κοινό που αγαπούν το μαυρισμένο αποτέλεσμα στο σώμα τους και το επιδιώκουν, τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει εξίσου να μάθεις και τρόπους για το πως μπορείς αποτελεσματικά να διατηρήσεις ένα βαθύ έντονο μαύρισμα ώστε να έχει διάρκεια.

Φυσικά η διάρκεια του μαυρίσματος εξαρτάται και από πολλούς και διαφορετικούς ακόμα παράγοντες. ‘Έτσι το αποτέλεσμα, δηλαδή πόσο έντονο είναι το μαύρισμα, διαφέρει σε κάθε άνθρωπο και εξαρτάται τόσο από τον οργανισμό, όσο και το χρώμα της επιδερμίδας του, το πόσο ευαίσθητη είναι στον ήλιο κ.α.

 

Πώς να διατηρήσω το μαύρισμά μου;

  • Peeling σώματος
scrub skin

Πριν εκτεθείς στον ήλιο με σκοπό να κατακτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου είναι σημαντικό να έχεις προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα σου. Έτσι ένα σημαντικό βήμα που χρειάζεται να εφαρμόζεις 1 φορά την εβδομάδα είναι η απολέπιση σώματος. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα με διαφορετικές υφές και συνθέσεις που μπορούν χαρίσουν το τέλειο απολεπισμένο δέρμα, μεταξένιο στην υφή και με λάμψη στην όψη. Μέσω αυτής της διαδικασίας απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, το αποτέλεσμα είναι ότι πριν εκτεθείς στον ήλιο η επιδερμίδα σου είναι έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα μαυρίσματος και έτσι πετυχαίνεις το τέλειο μαύρισμα.

 

  • Αντηλιακή προστασία
sunscreen

Η αντηλιακή προστασία σε κάθε περίπτωση και για κάθε περίπτωση πρέπει να αποτελεί μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια που δε θα ξεχνάς ή θα αμελείς. Σίγουρα το μαύρισμα είναι ο στόχος, αλλά δε ξεχνάμε πάντα την προστασία με σκοπό το έντονο μαύρισμα να γίνεται πρώτα με ασφάλεια. Ακόμη και αν θες να μαυρίσεις το αντηλιακό είναι απαραίτητη προϋπόθεση γιατί, εκτός από την προστασία που σου παρέχει, χαρίζει και ένα πιο ομοιόμορφο μαύρισμα και αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τα καψίματα και το ξεφλούδισμα.

 

  • Χρήση ενυδατικής κρέμας ή ειδικής κρέμας μετά τον ήλιο
moisturise skin

Μετά την έκθεση στον ήλιο είναι σημαντικό να ενυδατωθεί η επιδερμίδα σου με κάθε τρόπο. Εκτός από την κατανάλωση υγρών πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς κρέμα ενυδατική ή το λεγόμενο after sun ενυδατικό προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο η καλή ενυδάτωση, συμβάλλει δραστικά και αποτελεσματικά στη διατήρηση του μαυρίσματος για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

  • Ενυδάτωση του οργανισμού
keep hydrated

Η σωστή ενυδάτωση είναι αυτή που επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω όπως αναφέραμε παραπάνω. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά πολύ στη διατήρηση του μαυρίσματος, όμως πάνω από όλα είναι απαραίτητη κατά την έκθεσή σου στον ήλιο. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση του έντονου μαυρίσματος για πιο πολύ καιρό και έτσι δεν πρέπει να αμελείς, ούτε την ενυδάτωση που στοχεύσει στην εσωτερική ενίσχυση των υγρών, ούτε την εξωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας με τη χρήση ενυδατικών προϊόντων.

 

  • Λάδι μαυρίσματος ή αντηλιακό σε μορφή γαλακτώματος
tanning oil icon

Αν προτιμάς τα λάδια μαυρίσματος τότε για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα με διάρκεια επέλεξε αυτά που έχουν δείκτη προστασίας. Είναι καλό να σκέφτεσαι παράλληλα και την προστασία της επιδερμίδας σου και έτσι με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγεται η χρήση σε χειρροποίητων προϊόντων μαυρίσματος ή προϊόντων που δεν έχουν καμιά αποδεδειγμένη προστασία. Το αποτέλεσμα πάντα είναι καλύτερο όταν έχεις παράλληλα προνοήσει και για την προστασία σου. Φυσικά αν είσαι στα πρώτα σου μπάνια για φέτος το καλοκαίρι προτίμησε κάποιο προϊόν σε μορφή γαλακτώματος με δείκτη προστασίας. Πλέον στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία επίλογων σε μεγάλο εύρος τιμών, ώστε να βρεις το ιδανικό για εσένα.

 

  • Self-tanning προϊόντα
self tan icon

Τέλος, για ένα αποτελεσματικό μαύρισμα με διάρκεια και έντονο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα self-tanning προϊόντα, που με τη χρήση τους μπορείς να έχεις άμεσα και εύκολα ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Υπάρχουν σε μορφή σπρέι, κρέμας ή gel. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται καλή απολέπιση και προετοιμασία πριν τη χρήση τους ώστε να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να αποφύγεις “μπαλώματα” και να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν θες μπορείς επίσης να επαναλάβεις τη διαδικασία 1-2 φορές, για να πετύχεις το ιδανικό μαύρισμα που επιθυμείς.

 

Συγγραφή Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα