×

Πόσο Σημαντική είναι η Ενυδάτωση για το Σώμα μας;

 27/03/2024 3m, 40s

Η ενυδάτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας και την ευεξία του σώματος, για κάθε άνθρωπο σε κάθε ηλικία. Καθώς το σώμα, κάθε ατόμου αποτελείται κατά 60% από νερό, η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στο σώμα και την ομαλή λειτουργία των οργάνων και την ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος αυτού.

Φυσικά η σωστή ενυδάτωση ξεκινά από μέσα προς τα έξω και εννοούμε την κατανάλωση επαρκή ποσοτήτων σε νερό, φρούτων και όποιον τροφών συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας του νερού που χρειάζεται να λαμβάνει κάθε ανθρώπινο σώμα και οργανισμός γενικά. Έτσι είναι σημαντικό να λαμβάνονται αυτές οι ποσότητες σε νερό τόσο από την επαρκή κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα, όσο και από τη λήψη νερού από τροφές που επιλέγει ο καθένας.

 

Πως βοηθάει η ενυδάτωση στο σώμα;

Η ενυδάτωση συμβάλει στη σωστή λειτουργία συνολικά του οργανισμού, πιο συγκεκριμένα βοηθά και βελτιώνει:

  • τη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς η μη σωστή λήψη νερού μπορεί να προκαλέσει έλλειψή συγκέντρωσης και κακή διάθεση.
  • βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, αφού βοηθά στην αποβολή των τοξινών και προστατεύει από την ξηρότητα.
  • βελτιώνει τη πνευματική και σωματική απόδοση, η σωστή ενυδάτωση βοηθά στην ενέργεια και την αντοχή που έχει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας κ.α.

Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας φυσικά διαμορφώνεται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τις ανάγκες του οργανισμού και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

 

Πως βοηθούν οι κρέμες ενυδάτωσης στην υγεία της επιδερμίδας του σώματος;

Εκτός από την εσωτερική ενυδάτωση του σώματος, πολύ σημαντική παραμένει και η ενυδάτωση που προσφέρουμε στο σώμα εξωτερικά, και εννοούμε τη χρήση διάφορων ενυδατικών κρεμών που συμβάλλουν σε μία ολοκληρωμένη περιποίηση σώματος. Η χρήση ενυδατικών κρεμών σώματος μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα και σε μία συνολικά υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Οφέλη από τη χρήση ενυδατικών κρεμών σώματος:

  1. Ενυδατώνουν το δέρμα: στόχος τους είναι η αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος. Η καθημερινή χρήση μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, όσο και στην πρόληψη της ξηρότητας. Τέλος βοηθά και καταπολεμά την ταλαιπωρημένης επιδερμίδα.
  2. Βελτιώνουν την υφή του δέρματος: Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, καθώς περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητάς του. Παράλληλα, καθιστούν το δέρμα λείο και απαλό ύστερα από κάθε χρήση, ενώ παράλληλα χαρίζουν ένα τέλειο άρωμα που προκύπτει ανάλογα με τα συστατικά των κρεμών που εμπεριέχει κάθε κρέμα.
  3. Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος: οι ενυδατικές κρέμες σώματος μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του δέρματος και στην πρόληψη των προβλημάτων δέρματος που μπορεί να παρουσιαστούν.

 

Οι καλύτερες κρέμες ενυδάτωσης σώματος

Ας δούμε όμως τις πιο αγαπημένες κρέμες σώματος που χαρίζουν ένα πλούσια ενυδάτωση και ένα απαλό αλλά πάνω από όλα υγιές δέρμα.

 

Apivita Caring Lavender Moisturizing & Soothing Body Cream: έχει 95% φυσική σύνθεση, ενώ είναι μία καταπραϋντική ενυδατική σώματος, που βοηθά το ευαίσθητο δέρμα, το ενυδατώνει αλλά και το φερθεί σε βάθος. Τα συστατικά και η σύνθεσή της την κατατάσσουν σε μία απολυτά ενυδατική και απόλυτα αγαπητή κρέμα καθώς βοηθά κάθε τύπο δέρματος.

Apivita Caring Lavender Moisturizing & Soothing Body Cream
Apivita Caring Lavender Moisturizing & Soothing Body Cream

 

Bepanthol Γαλάκτωμα Σώματος: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθημερινή φροντίδα του σώματος, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα ενώ παράλληλα δίνει μία αίσθηση δροσιάς, απαλότητας και ελαστικότητας, Ένα κλινικά αποδεδειγμένο προϊόν που προκαλεί ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο έχει ουδέτερο pH.

Bepanthol Γαλάκτωμα Σώματος
Bepanthol Γαλάκτωμα Σώματος

 

La Roche-Posay Lipikar Lait Γαλάκτωμα Σώματος Εμπλουτισμένο με Λιπίδια Κατά της Ξηρότητας: έχει λιπίδια και απορροφάται άμεσα από τη ξηρή επιδερμίδα, ενώ προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικές επιδράσεις. Είναι κατάλληλο για απιδιά και ενήλικες, ενώ έχει μη λιπαρή και κολλώδης υφή.

La Roche-Posay Lipikar Lait Γαλάκτωμα Σώματος Εμπλουτισμένο με Λιπίδια Κατά της Ξηρότητας
La Roche-Posay Lipikar Lait Γαλάκτωμα Σώματος Εμπλουτισμένο με Λιπίδια Κατά της Ξηρότητας

 

Avene Body Essentiel Huile De Soin: ένα λάδι σώματος που χαρίζει ένα στεγνό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται εύκολα και συστήνεται για καθημερινή χρήση. Καταπραΰνει και θρέφει το ευαίσθητο δέρμα, απορροφάται εύκολα από το δέρμα ενώ χαρίζει ένα απαλό πέπλο περιποίησης στο δέρμα.

Avene Body Essentiel Huile De Soin
Avene Body Essentiel Huile De Soin

 

Η χρήση ενυδατικών κρεμών στο σώμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος, καθώς και στην πρόληψη των προβλημάτων δέρματος. Χρειάζεται να αναζητήσετε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας, να την εφαρμόζετε τακτικά για να απολαύσετε τα οφέλη που μπορεί να χαρίσει στο σώμα.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα