×

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο

 04/04/2022 3m, 9s

Οι καιρικές συνθήκες αφήνουν το αποτύπωμά τους στη διάθεση αλλά και στην επιδερμίδα μας. Όπως λαχταράμε ένα ζεστό ρόφημα τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, έτσι και η επιδερμίδα μας απαιτεί την ανάλογη φροντίδα. Ευτυχώς υπάρχουν απλοί τρόποι για πραγματική ενυδάτωση προσώπου το χειμώνα, αλλά και ενυδάτωση του υπόλοιπου σώματος. Με τα παρακάτω 7 tips απόφυγε την αφυδάτωση της επιδερμίδας ακόμα και τις μέρες που κάνει παγωνιά.

 

Ενυδάτωση προσώπου το χειμώνα

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι οι ζέστες αφυδατώνουν το δέρμα. Αλλά και τους χειμωνιάτικους μήνες απαιτείται η ανάλογη προσοχή. Ο κρύος αέρας και η ξηρή ατμόσφαιρα επιταχύνουν την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με πλούσια υφή στο πρόσωπό σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις απ’ το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διαφυλάξεις την απώλεια των λιπιδίων και να δημιουργήσεις ένα προστατευτικό φιλμ.

 

Portrait of young woman applying moisturizer cream on her pretty face

 

Pharm24 Tip: Εκτός από την ενισχυμένη κρέμα προσώπου για το κρύο, μπορεί να βρίσκεσαι αντιμέτωπη με την ερυθρότητα. Προκειμένου να την αντιμετωπίσεις είναι καλό να κάνεις μια μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις την ενυδάτωση και την καταπράυνση της επιδερμίδας.

 

Ενυδάτωση σώματος μετά το ντους

Όταν πέφτει η θερμοκρασία, ο πιο εύκολος τρόπος για να παραμένεις ενυδατωμένη μετά το ντους είναι να χρησιμοποιείς μόνο αφρόλουτρα με ενυδατικούς παράγοντες. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα σώματος ή ένα body butter με πλούσια υφή αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Βρες μια μεγάλη ποικιλία από ενυδατικές κρέμες σώματος και body butter εδώ.

 

Ενυδάτωση χειλιών όλη μέρα

Αν ταλαιπωρείσαι από σκασμένα χείλη το χειμώνα, δεν είσαι μόνη. Εκτός από την γενική ενυδάτωση προσώπου το χειμώνα, η περιοχή των χειλιών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ίσως το πιο ευάλωτο σημείο στο κρύο, τα χείλη, μπορούν εύκολα να “σκάσουν” με αποτέλεσμα να νιώθουμε κάποιο τσούξιμο για ώρα. Τα χείλη μας δεν διαθέτουν υδρολιπιδικό υμένα, οπότε είναι στο χέρι μας να παραμείνουν ενυδατωμένα. Ένα lip balm για ενυδάτωση το χειμώνα στην περιοχή των χειλιών μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου, καθώς δεν πιάνει πολύ χώρο.

Pharm24 Tip: Απόφυγε να γλείφεις τα χείλη σου, καθώς το σάλιο περιέχει ένζυμα, που επιδεινώνουν την ξηρότητα και προκαλούν απολέπιση. Έτσι, το αίσθημα καύσου και το σκάσιμο επιδεινώνονται, αντί να περιορίζονται.

 

Ενυδάτωση χεριών εντός και εκτός σπιτιού

Ένα από τα πρώτα πράγματα που “σκάνε” όταν κάνει πολύ κρύο είναι τα χέρια μας, κι αυτό γιατί δεν έχουν φυσικά έλαια όπως άλλα σημεία του σώματος. Έτσι λοιπόν πρόκειται για μια περιοχή που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Μην ξεχνάς να σκουπίζεις καλά τα χέρια σου μετά το πλύσιμο πριν βγεις έξω στο κρύο και έχε πάντα μαζί ένα ζευγάρι γάντια και μια κρέμα χεριών για να τα ενυδατώνεις μέσα στη μέρα.

 

Μείωση των ζεστών μπάνιων

Πόσο ανακουφιστικό είναι ένα πολύ ζεστό μπάνιο ή ντους όταν έξω κάνει παγωνιά! Δυστυχώς όμως, καυτό μπάνιο και αφυδάτωση επιδερμίδας πάνε χέρι-χέρι. Προτίμησε σύντομα ντους με χλιαρό νερό ή αν θέλεις οπωσδήποτε να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του νερού, περιποιήσου την επιδερμίδα σου με κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα ή λοσιόν αμέσως μετά.

Pharm24 Tip: Καλό είναι να αποφεύγεις τα ισχυρά σαπούνια καθαρισμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα αν έχεις ήδη ξηρό δέρμα.

 

Προστασία από τον ήλιο του χειμώνα

Ο ήλιος μπορεί να αποδειχθεί βλαβερός ακόμα και τους χειμωνιάτικους μήνες. Μια ενυδατική κρέμα με ήπια αντιηλιακή προστασία (SPF15) χαρίζει προστασία και την πολυπόθητη ενυδάτωση προσώπου το χειμώνα εάν περνάς αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

 

Κατανάλωση 8 ποτηριών νερού

Όσο κι αν επενδύσουμε σε προϊόντα ομορφιάς, αν παραλείψουμε την κατανάλωση νερού, κινδυνεύουμε να αφυδατωθούμε, κάτι που θα ταλαιπωρήσει τον οργανισμό μας αλλά θα φανεί και εξωτερικά. Η ενυδάτωση το χειμώνα ξεκινάει από μέσα, οπότε μην ξεχνάτε να πίνετε 8 ποτήρια νερό και να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά εποχής.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα