×

Προβλήματα ύπνου & καθημερινό άγχος: Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε οριστικά

 13/03/2023 3m, 6s

Ζούμε σε μια εποχή που οι δυσκολίες διαδέχονται η μία την άλλη. Εποχικές ιώσεις και γρίπη, ο Covid-19 και οι οικονομικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν έντονα προβλήματα με την ψυχολογία τους, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα -απόρροια της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης είναι η δυσκολία στον ύπνο. Σε πολλές περιπτώσεις, το έντονο στρες προκαλεί αϋπνία και γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Βασική προϋπόθεση για να έχει κάποιος έναν ήρεμο ύπνο είναι να έχει και ένα ήρεμο μυαλό. Πώς μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε το μυαλό μας λίγο πριν πέσουμε για ύπνο έτσι ώστε να αποβάλλουμε το άγχος;

 

Αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου εύκολα & αποτελεσματικά

Καταγράψτε ό,τι σας απασχολεί

Αφιερώστε 20 λεπτά της ημέρας για να αποφορτιστείτε και να γράψετε σε ένα χαρτί όλα όσα σας απασχολούν. Αυτή η μέθοδος βοηθάει στη διαπίστωση ότι τελικά δεν έχετε κάποιο σπουδαίο πρόβλημα που θα πρέπει να σας ανησυχεί όσο πιστεύετε.

Πάρτε βαθιές εισπνοές

Η αναπνοή είναι αποτελεσματική επειδή απενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα (το οποίο ενεργοποιεί το στρες ως βιολογική διεργασία) και ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (το οποίο προωθεί τη χαλάρωση, επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό και ηρεμεί τους μυς). Βρείτε τον τρόπο να αναπνέετε σωστά και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα!

Μην προσπαθείτε τόσο σκληρά

Προσπαθήστε να μη ζορίζετε τον εαυτό σας για να κοιμηθεί. Αν βλέπετε ότι δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μη δημιουργείτε επιπλέον στρες στον οργανισμό σας.

Διαβάστε ένα βιβλίο, χαλαρώστε με λίγη μουσική ή σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αυτή είναι μια απλή και αποτελεσματική προσέγγιση για να περιορίσουμε αυτό τον αρνητικό κύκλο σκέψεων. Έτσι, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις σκέψεις και να τις αντιμετωπίουμε.

Πηγαίνετε μια βόλτα στον ήλιο το πρωί

Το να βγαίνουμε περισσότερο στον ήλιο τα ξημερώματα μπορεί να βοηθήσει ώστε να αναπροσαρμοστεί το εσωτερικό ρολόι του εγκεφάλου και να διευκολύνει τον ύπνο το βράδυ.

Πιείτε χαμομήλι

Το χαμομήλι, αποτελεί ένα παραδοσιακό φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Σήμερα, η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού είναι η καταπράϋνση της έντασης, ανακουφίζοντας από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, διώχνοντας την αϋπνία και ενισχύει τον ύπνο.

Η αποτελεσματικότητα του χαμομηλιού ως ενισχυτικού του ύπνου δεν έχει ερευνηθεί ευρέως στους ανθρώπους. Ωστόσο, μελέτες σε ζώα έχουν αποδείξει ότι είναι ένας ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης της ήπιας αϋπνίας.

 

Αϋπνίες: Πως μπορεί να βοηθήσει ένα συμπλήρωμα διατροφής;

H συνεργιστική φόρμουλα Cool Night της Power Health συνδυάζει τη δράση της μελατονίνης με το χαμομήλι, τον λυκίσκο, τις βιταμίνες Β1, Β6, με το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής συντελεί στη μείωση του χρόνου που μπορεί να κοιμηθεί κάποιος, στην αντιμετώπιση του τζετ λαγκ και στη μείωση της κούραση και της κόπωσης. Αυτή η φόρμουλα συμβάλλει σε μια καλύτερη εμπειρία ύπνου, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Μελατονίνη: Συμβάλλει στην ανακούφιση από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (τζετ λαγκ), καθώς και συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί.
  • Χαμομήλι: Το γνωστό σε όλους αφέψημα χρησιμοποιείται ήδη από την αρχαία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές του επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Λυκίσκος: Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις ιδιότητες του και την ωραία γεύση του.
  • Ασβέστιο: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση.
  • Μαγνήσιο: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
  • Βιταμίνη Β1 : Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.
  • Βιταμίνη Β6: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
Power Health Platinum Range Cool Night 30caps
Power Health Platinum Range Cool Night 30caps

 

Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

 

Πηγή άρθρου: Power Health

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα