×

Serum Προσώπου: Οι καλύτεροι οροί προσώπου

 26/03/2024 5m, 22s

Το serum ή αλλιώς ο ορός είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμία ρουτίνα περιποίησης. Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, ένα serum για το πρόσωπο πρέπει να εφαρμόζεται σε τακτική βάση, όπως και η κρέμα ημέρας μας. Καθώς η χρήση ορού προσώπου έχει λάβει σημαντική θέση στην περιποίηση προσώπου μιας γυναίκας ολοένα και περισσότερες εταιρείες λανσάρουν το δικό τους serum. Αν, λοιπόν, έχεις μπερδευτεί από την πληθώρα των ορών, που υπάρχουν στο εμπόριο, είμαστε εμείς εδώ για να σου φτιάξουμε τη λίστα με τα τοπ serum για το 2022.

 

Τι είναι το Serum Προσώπου;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένας ορός προσώπου στην ουσία είναι ένα συμπύκνωμα θρεπτικών συστατικών. Είναι σκευάσματα, που περιέχουν πιο ενισχυμένα θρεπτικά συστατικά σε μεγαλύτερη ποσότητα. Το αποτέλεσμα είναι η ισχυρότερη δράση τους με τη χρήση ελάχιστης ποσότητας. Μπορείτε επίσης να βρείτε serum ενυδάτωσης και serum λάμψης από κορυφαια Brands.

 

Γιατί είναι σημαντικό το serum αντιγήρανσης προσώπου;

Δείτε στο παρακάτω infographic τους λόγους, για τους οποίους η χρήση ενός serum αντιγήρανσης στο πρόσωπο είναι σημαντικό:

 

infographic_Serum_face

 

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε serum προσώπου;

Η χρήση serum προσώπου πρέπει να είναι συγκεκριμένη και συστηματική. Οι οροί προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την έναρξη περιποίησης προσώπου. Επίλεξε το σωστό serum για την ηλικία και την ανάγκη του δέρματός σου και ξεκίνα τη δουλειά.

 

Πώς χρησιμοποιείται το serum;

Καλό είναι να εφαρμόζεις τον ορό προσώπου 2 φορές την ημέρα. Η σωστή στιγμή να το χρησιμοποιήσεις είναι μετά τον καθαρισμό σου, το πρωί, και το βράδυ πριν την κρέμα νυκτός σου. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ κατά την εφαρμογή του, ώστε το serum προσώπου να διεισδύσει στο δέρμα.

 

Μην εγκαταλείψεις αυτή τη σελίδα πριν ανακαλύψεις τα αποτελεσματικότερα serum για το 2021.

 

Ποια είναι τα καλύτερα Serum Προσώπου;

 

Apivita Aqua Beelicious Refreshing Hydrating Booster
Apivita Aqua Beelicious Refreshing Hydrating Booster

Το Apivita Aqua Beelicious Refreshing Hydrating Booster είναι ένα booster ενυδάτωσης και αναζωογόνησης με λουλούδια και μέλι! Προσφέρει φρεσκάδα που διαρκεί ακόμα και σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες (πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο, κρύο, αέρα). Περιέχει υαλουρονικό οξύ, εξισορροπεί και καταπραϋνει την επιδερμίδα με ερυθρότητα ή ερεθισμούς.

 

 

la roche posay vit 10 serum
La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Η La Roche Posay καινοτομεί για μια ακόμη φορά και παρουσιάζει το πρώτο serum με βιταμίνη C, που μπορεί να εφαρμοστεί και στο ευαίσθητο δέρμα. Πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό, αντιρυτιδικό και αναζωογονητικό ορό λάμψης με καθαρή βιταμίνη C. Έχει ανάλαφρη υφή, που απορροφάται άμεσα, ευχάριστο άρωμα και με μη λιπαρό φινίρισμα.

Το serum προσώπου με βιταμίνη C αναδεικνύει τη λάμψη του ευαίσθητου δέρματος και χαρίζει σημαντική αντιγηραντική δράση. Περιέχει παράλληλα σαλικυλικό οξύ, που απολεπίζει τα επιφανειακά κύτταρα και διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Συνολικά βελτιώνει την υφή του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Χαρίζει βαθιά καταπράυνση και προσφέρει στοχευμένη δράση κατά των ερεθισμών.

 

Youth Lab Brightening Vit-C Serum
Youth Lab Brightening Vit-C Serum

Πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό ορό προσώπου με σταθεροποιημένη βιταμίνη C 15%.  Το Youth Lab Brightening Vit-C Serum αναστρέφει τις οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος και αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερμίδας. Είναι ιδανικό για όσους στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μελαγχρώσεων και ταυτόχρονα στα σημάδια γήρανσης.

 

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum
Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Πρόκειται για έναν ορό προσώπου με βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ. Το Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum ενυδατώνει βαθιά και “γεμίζει” ορατά την επιδερμίδα. Προσφέρει πιο φωτεινή και πιο σφριγηλή επιδερμίδα σε μόλις 10 ημέρες χρήσης. Απορροφάται άμεσα, δεν αφήνει γυαλάδα στην επιδερμίδα και δεν αφήνει λιπαρότητα.

 

 

Natura Siberica Anti-OX Wild Blueberry Renewing Face Serum
Natura Siberica Anti-OX Wild Blueberry Renewing Face Serum

Το Natura Siberica Anti-OX Wild Blueberry Renewing Face Serum είναι ένα serum προσώπου για ανανέωση. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας και έχει ως βάση τα λευκά άγρια blueberries, τα οποία περιέχουν τεράστια ποσότητα πολύτιμων αντιοξειδωτικών ανθοκυανινών, βήτα καροτένη και βιταμίνες Β. Είναι ιδανικός ορός για την κουρασμένη επιδερμίδα, επανορθώνει τον τόνο της και τη φυσική ακτινοβολία.

 

 

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serum
Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serum

Ο Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serum είναι ένας ορός που καταπολεμά ορατά τη χαλάρωση και τα σημάδια γήρανσης του προσώπου, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι ένα serum κατάλληλο για την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση. Οι ορμονικές διακυμάνσεις επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, το οποίο χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του.

 

 

lierac premium anti age serum
Lierac Premium La Cure Anti-Age Absolu

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αγωγές νεότητας για την απόλυτη αντιγήρανση. Είναι μια καινοτομία που συμβάλλει στην καταπολέμηση της ραγδαίας ή επιταχυνόμενης γήρανσης.

Βασισμένη στις τελευταίες ανακαλύψεις της αναγεννητικής ιατρικής, η La Cure διαθέτει ένα πρωτότυπο και καινοτόμο σύμπλοκο, που δρα στοχευμένα στο φαινόμενο της γήρανσης της επιδερμίδας.

Συνδυάζει το εξαπεπτίδιο FX, ένα υψηλής συγκέντρωσης FOXO-like ενεργό συστατικό που αναγεννά τους ιστούς του δέρματος, με την τεχνολογία GDF-11, που ενεργοποιεί τη δράση της πρωτεΐνης της νεότητας GDF-11, η οποία ευθύνεται για την αναζωογόνηση των κυττάρων. Ο αριθμός των νεαρών κυττάρων αυξάνεται ενώ ο αριθμός των γερασμένων κυττάρων μειώνεται.

 

Natura Siberica Anti-OX Wild Blueberry Renewing Face Serumds
Natura Siberica Anti-OX Wild Blueberry Renewing Face Serumds

Πρόκεται για έναν δερματολογικό ορό επανόρθωσης και προστασίας της επιδερμίδας. Το Uriage Eau Thermal Bariederm-Cica Daily Serum προστατεύει την επιδερμίδα που είναι εκτεθιμένη σε περιβαλλοντικούς παράγοντες καθημερινά. Προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα και ενιαία όψη και καταπραϋνει το δέρμα, κάνοντας το ανθεκτικό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές επιθέσεις.

 

 

la roche posay affeclar serum
La Roche Posay Effaclar Serum Ultra Concentrated

Πρόκειται για τον απόλυτο ορό προσώπου για ακμή, υψηλής συγκέντρωσης. Ο νέος ορός υψηλής συγκέντρωσης EFFACLAR Serum είναι σχεδιασμένος με ένα σύμπλοκο απολεπιστικών οξέων συνδυασμένο με καταπραϋντική νιασιναμίδη, που στοχεύει στα μαύρα στίγματα, τις ατέλειες, τα σημάδια και τους ορατούς πόρους της επιδερμίδας με τάση ακμής. Η σύνθεσή του εξυγιαίνει και ανανεώνει την επιδερμίδα.

 

 

avene dermabsolu serum
Avene DermAbsolu Serum Fondamental

Αντιρυτιδικός ορός προσώπου υψηλής συγκέντρωσης, που δρα στα ορατά σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας. Είναι ιδανικός για συμπτώματα, όπως είναι η χαλάρωση του δέρματος, η απώλεια πυκνότητας και η απώλεια άνεσης. Με την τεχνολογία «ορός σε λάδι», χαρίζει άνεση για διαρκή θρέψη, όπως ένα έλαιο, αλλά και την ελαφριά σύνθεση ενός ορού με μη λιπαρό και κολλώδες τελείωμα.

Το οβάλ του προσώπου επανασχεδιάζεται. Ήρεμο και άνετο, το δέρμα είναι φωτεινό και με ζωτικότητα. Η σύνθεσή του δε στεγνώνει και προσφέρει ένα “χαλαρωτικό” αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλους τύπους ορών σε τζελ, οι οποίοι στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Παράλληλα, φωτίζει το πρόσωπο, χωρίς να κάνει το δέρμα να γυαλίζει και προσδίδοντας ένα εφέ “tone-up”.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα