×

Τα καλύτερα after sun για το 2022!

 27/03/2024 7m, 32s

Ήδη ξέρουμε ότι το αντιηλιακό δεν πρέπει να λείπει από κανέναν. Είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου. Τι γίνεται όμως με τα after sun; Πόσο σημαντικά είναι στη ρουτίνα περιποίησής μας μετά από την έκθεση στον ήλιο;

Κι όμως, το after sun είναι εξίσου σημαντικό με το αντιηλιακό και η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε καεί από τον ήλιο, όπως μπορεί πολλοί να πιστεύουν. Η έκθεση στον ήλιο έχει μερικές ορατές συνέπειες, όπως είναι ο ερεθισμός ή το κοκκίνισμα, αλλά έχει περισσότερες, μη ορατές. Αν και το δέρμα μας έχει τους μηχανισμούς του, ώστε να ανακτά και να επαναφέρει την απαραίτητη υγρασία που του είναι απαραίτητη, αυτή η διαδικασία κλονίζεται από την επαφή με τον ήλιο. Ο ήλιος ταλαιπωρεί και αφυδατώνει την επιδερμίδα μας, προκαλεί την εμφάνιση πανάδων και προκαλεί τη λεγόμενη φωτογήρανση.

 

After sun: Τι σου προσφέρει;

 

ποσο σημαντικο ειναι το after sun

 

  • Ενυδάτωση

Είναι παρασκευασμένα για να χαρίζουν έξτρα ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα για μια βαθιά ανάσα μετά τον ήλιο.

  • Καταπράυνση

Είναι από τη φύση τους δροσιστικά και φτιαγμένα για να ανακουφίζουν την επιδερμίδα μετά από την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα, προάγουν την ανάπλαση των κυττάρων και χαρίζουν άνεση και καταπράυνση τυχόντων ερεθισμών.

  • Ανανέωση μαυρίσματος (Το ήξερες; )

Τα after sun ενισχύουν το δερματικό φραγμό και λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φρεσκάρουν και να τονίζουν το μαύρισμά σου.

 

Η, κατά τα άλλα τέλεια, αίσθηση του ήλιου στο σώμα μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο δέρμα μας. Μη διακινδυνεύεις τη νεότητα και την υγεία της επιδερμίδας σου. Ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Αντηλιακό πριν και κατά την έκθεση στον ήλιο
  2. After sun μετά από αυτή

Τόσο απλά…

 

Τα καλύτερα after sun προϊόντα για το 2022

After sun σώματος

 

Pharmasept Heliodor Moisturizing & Soothing After Sun Lotion
Pharmasept Heliodor Moisturizing & Soothing After Sun Lotion

Πρόκειται για ένα after sun γαλάκτωμα σε μορφή spray. Περιέχει 100% χυμό αγγουριού και υαλουρονικό οξύ και ενυδατώνει εντατικά την επιδερμίδα, καταπραΰνει, δροσίζει και επανορθώνει το δέρμα μετά από την έκθεση στον ήλιο.
Η επανορθωτική του δράση ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού χάρη στο μοναδικό φυτικό του σύμπλεγμα. Βοηθά στην αναπλήρωση των λιπιδίων, ενισχύει την αποκατάσταση της βλάβης των κυττάρων της επιδερμίδας και επαναφέρει την υγιή όψη της επιδερμίδας, έπειτα από την παρατεταμένη έκθεση στην UV ακτινοβολία.

 

 

Nivea Sun After Sun Sensitive Cream
Nivea Sun After Sun Sensitive Cream

Νivea after sun σώματος σε υφή κρέμας – gel για μετά την έκθεση στον ήλιο με αλόη. Καταπραΰνει από ερεθισμούς και προσφέρει άμεση ανακούφιση στην επιδερμίδα μετά από την έκθεση στον ήλιο. Η ελαφριά και δροσιστική σύνθεσή του με Bio-Aloe Vera και αντιοξειδωτικά συστατικά ενυδατώνει και η ενυδάτωση διαρκεί για 48ώρες. Η σύστασή του είναι ελαφριά, δεν κολλάει, είναι μη λιπαρή και απορροφάται άμεσα. Είναι κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα ή για αυτή με αλλεργία στον ήλιο. Παρέχεται σε σωληνάριο για εύκολη εφαρμογή. Είναι δερματολογικά εγκεκριμένο, ενώ η σύνθεσή του σέβεται τη θάλασσα χωρίς UV φίλτρα Octinoxate, Oxybenzone & Octocrylene. Δεν περιέχει parabens.

 

 

Avene Reparateur Gel Lacte Apres Soleil

Επανορθωτικό και καταπραϋντικό after sun Avene που ενυδατώνει το δέρμα άμεσα μετά την έκθεση στον ήλιο. Τα συστατικά του με καταπραϋντικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες ευνοούν την αναδόμηση του δερματικού φραγμού. Έχει πλούσια και λεπτόρρευστη υφή, ευχάριστα αρωματισμένη. Ελαφρύ και μη λιπαρό, απορροφάται γρήγορα και κάνει την εφαρμογή του ιδιαίτερα ευχάριστη. Παράλληλα, συμβάλλει στην παράταση του μαυρίσματος. Δεν περιέχει paraben, είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο.

 

 

Apivita After Sun Cool & Sooth Face & Body

Apivita after sun σε δροσιστική ενυδατική κρέμα – gel προσώπου-σώματος με σύκο, αλόη και πρόπολη. Με δύο λέξεις, το after sun αυτό σου χαρίζει ενυδάτωση, καταπράυνση και δροσιά. Είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά και είναι ιδανικό για χρήση μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο και ως καθημερινό γαλάκτωμα σώματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας. Ανακουφίζει άμεσα και χαρίζει αίσθηση δροσιάς, ενώ προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία από την πρόωρη γήρανση. Είναι δερματολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για ομοιοπαθητική. Από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

Lierac Sunissime Lait Reparateur Anti-Age Global
Lierac Sunissime Lait Reparateur Anti-Age Global

Το Lierac Sunissime Lait Reparateur Anti-Age Global είναι ένα γαλάκτωμα που προσφέρει άμεση ενυδάτωση, αντιγήρανση και ανάπλαση της επιδερμίδας μετά την έκθεσή της στον ήλιο. Περιέχει εκχύλισμα αμαμηλίδας, ενός φυτού που περιέχει τανίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην επανόρθωση της επιδερμίδας από τις βλαβερές συνέπειες της φωτογήρανσης. Επιπλέον, περιέχει ένα συνδιασμό ω-3 και ω-9, υαλουρονικού οξέος και πεπτιδίου ενεργοποίησης του μαυρίσματος. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνεται εντατική καταπράυνση της επιδερμίδας αλλά αυτατόχρονα και ένα υπέροχο μαύρισμα, δίχως δισχρωμίες. Προσφέρει μέιωση έως και -3,3 °C στη θερμοκρασία της επιδερμίδας, + 56% ενυδάτωση της επιδερμίδας και ταυτόχρονα το μαύρισμά σας  θα δείχνει πιο λαμπερό, υγιές και ομοιόμορφο.

 

 

Bepanthol Cooling Foam Spray for Sun Burns
Bepanthol Cooling Foam Spray for Sun Burns

Το Bepanthol after sun σε μορφή σπρέι αφρού αντιμετωπίζει τα ελαφρά εγκαύματα (π.χ. εγκαύματα από ζεστό νερό, ατμό ή θερμές επιφάνειες) και τα ήπια εγκαύματα λόγω της έκθεσης στον ήλιο, ενώ παράλληλα δροσίζει και ενυδατώνει το ερεθισμένο δέρμα. Προάγει την άμεση απορρόφηση των ενυδατικών συστατικών από το δέρμα και τη μείωση της δυσάρεστης αίσθησης του δέρματος που «τραβάει». Ενισχύει τη φυσιολογική διαδικασία ίασης, καταπράϋνσης και ανάπλασης του ερεθισμένου δέρματος. Το σπρέι αφρού Bepanthol περιέχει τριγλυκερίδια και φωσφολιπίδια (φυσικά συστατικά του επιδερμικού φραγμού που καταστρέφονται με το έγκαυμα) και πανθενόλη (προβιταμίνη Β5). Tο σπρέι αφρού Bepanthol έχει ανώδυνη εφαρμογή καθώς, αφού ψεκάσετε την πάσχουσα περιοχή, ο αφρός απορροφάται γρήγορα χωρίς να χρειάζεται επάλειψη. Το γεγονός αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό after sun παιδικό.

 

 

Nuxe Refreshing After Sun Lotion
Nuxe Refreshing After Sun Lotion

Νuxe after sun σε μορφή λοσιόν με ανάλαφρη υφή για άμεση ανακούφιση. Μια αναζωογονητική και δροσιστική λοσιόν για μετά τον ήλιο, που απλώνεται γρήγορα και εύκολα στο δέρμα και προσφέρει μια αίσθηση ανανέωσης και δροσιάς. Ενυδατώνει και επανορθώνει το δέρμα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ αποκαθιστά άμεσα την ισορροπία του δέρματος. Προσφέρει αναδόμηση και εξαιρετική ελαστικότητα. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με πούδρα από σπόρους φυσικού χαρουπιού, ένα φυτικό ενεργοποιητή μαυρίσματος που προσφέρει ομοιόμορφο μαύρισμα, το ενισχύει και το παρατείνει για δύο εβδομάδες επιπλέον.

 

 

Vichy Ideal Soleil After Sun
Vichy Ideal Soleil After Sun

Πρόκειται για ένα γαλάκτωμα, το οποίο προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο.  Έχει διακριτικό άρωμα, χωρίς λιπαρή υφή και προσφέρει ανακούφιση και φρεσκάδα. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητές περιοχές, για άντρες και γυναίκες και περιέχει υαλουρονικό νάτριο, ένα ισχυρό ενυδατικό στοιχείο, καθώς και φυτικό συμπύκωνμα λιπιδίων, με μαλακτικές ιδιότητες. Έτσι, συγκρατεί το νερό και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

 

Institut Esthederm Tan Prolonging Body Lotion
Institut Esthederm Tan Prolonging Body Lotion

To γαλάκτωμα after sun Institut Esthederm ενυδατώνει την επιδερμίδα σου μετά από την έκθεση στον ήλιο. Η αναζωογονητική φόρμουλα περιέχει ένα καταπραϋντικό σύμπλεγμα, σχεδιασμένο για να ηρεμεί την αίσθηση καψίματος και να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της αντιδραστικότητας του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο. Έχει την ιδιότητα να διατηρεί το μαύρισμα, παράλληλα με τη καταπραϋντική του δράση.

 

Αfter sun προσώπου

 

Lierac Sunissime Baume Reparateur
Lierac Sunissime Baume Reparateur

After sun κρέμα ενυδάτωσης προσώπου για μετά τον ήλιο για ενυδάτωση και ολική αντιγήρανση. Πρόκειται για την 1η σειρά για μετά τον ήλιο, που επανορθώνει την επιδερμίδα από τη φωτογήρανση ενώ της προσφέρει εντατική καταπράυνση. Ένας συνδυασμός από ωμέγα-3 & 9, υαλουρονικού οξέος και πεπτιδίου ενεργοποίησης του μαυρίσματος: για εντατική καταπράυνση της επιδερμίδας και υπέροχο μαύρισμα, χωρίς δυσχρωμίες. Το εκχύλισμα αμυγδαλιάς εμποδίζει τη φωτογήρανση, ενώ το βάλσαμο για μετά τον ήλιο ηρεμεί την αίσθηση της ζέστης μειώνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του δέρματος. Με υφή που ενσωματώνει την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CRYO EFFECT, το Η εκλεπτυσμένη και δροσερή υφή του είναι διακριτικά αρωματισμένη με νότες λευκών λουλουδιών.

 

 

Babe Sun Soothing Repairing Spray Refresh & Go Face & Body

Ένα ενυδατικό κι επανορθωτικό after sun για πρόσωπο και σώμα σε μορφή σπρέι, που χαρίζει καταπράυνση και επανορθώνει τις δερματικές αλλοιώσεις και βλάβες, που προκαλούνται μετά την έκθεση στον ήλιο. Βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος αφήνοντας το δέρμα απαλό, μεταξένιο και ελαστικό. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

 

 

Frezyderm After Sun Mousse
Frezyderm After Sun Mousse

Ένας ενυδατικός αφρός προσώπου και σώματος από τη Frezyderm με D-Panthenol και Βιταμίνη E, ο οποίος προστατεύει την επιδερμίδα και απαλύνει από τους ερεθισμούς. Δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στο αφυδατωμένο από τον ήλιο, την αλμύρα της θάλασσας και τη σκόνη δέρμα, ενώ παράλληλα προστατεύει από τους παράγοντες που προκαλούν φωτογήρανση.

 

 

La Roche-Posay Posthelios Hydra Gel Anti-Oxidant After Sun
La Roche-Posay Posthelios Hydra Gel Anti-Oxidant After Sun

Ένα δροσιστικό και καταπραϋντικό gel για μετά τον ήλιο από τη La Roche Posay, ιδανικό για πρόσωπο και σώμα. Ενδείκνυται για το ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών. Εξασφαλίζει 48ωρη ενυδάτωση.

 

 

After sun: Χρήση

Η χρήση του after sun δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο μετά από ένα μπάνιο στην θάλασσα. Καλό είναι να το φοράμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι συνθέσεις των after sun είναι πιο πλούσιες και ενισχυμένες με επανορθωτικά στοιχεία. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να εμποδίζουν την αφυδάτωση, που παραμονεύει το καλοκαίρι.

 

Ανακαλύψτε εδώ τα καλύτερα after sun προϊόντα και απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο!

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα