×

Τα καλύτερα παιδικά αντηλιακά για το 2022

 26/03/2024 5m, 58s

Φέτος το καλοκαίρι, μετά από τη δεύτερη καραντίνα, χρωστάμε στους μικρούς μας φίλους ατελείωτο παιχνίδι στην παραλία. Φυσικά, όμως, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό, που θα προστατέψει το ευαίσθητο δερματάκι τους και θα τους χαρίσει παιχνίδι χωρίς τέλος!

Αλήθεια, όμως ποια είναι τα καλύτερα παιδικά αντηλιακά και πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό;

  • Ο πρώτος παράγοντας επιλογής του παιδικού αντηλιακού είναι ο δείκτης προστασίας SPF. Σαφώς, για τα πρώτα μπάνια επιλέγουμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF50, για τη μέγιστη προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA – UVB).
  • Ένας ακόμη παράγοντας είναι τα φίλτρα του αντηλιακού. Υπάρχουν παιδικά αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και με χημικά φίλτρα. Τα φυσικά ή ανόργανα φίλτρα είναι αυτά που αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Δημιουργούν ένα λευκό φιλμ προστασίας στο δέρμα και είναι ιδανικά για βρέφη και παιδιά με ευαίσθητο ή ατοπικό δέρμα.
  • Από την άλλη τα αντηλιακά με χημικά ή οργανικά φίλτρα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ιδανικά για παιδιά από 1 έτος και πάνω και εκείνα που έχουν δυσανεξία στα φυσικά φίλτρα.

 

Τα καλύτερα παιδικά αντηλιακά

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel Lotion Spf50+

Το La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel Lotion με δείκτη προστασίας SPF50+ είναι ένα παιδικό ενυδατικό αντηλιακό γαλάκτωμα για στεγνό ή βρεγμένο δέρμα. Προσφέρει πολύ υψηλή προστασία και είναι κατάλληλο ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Είναι ανθεκτικό στο νερό και δεν περιέχει άρωματα και parabens.  Η σύστασή του είναι μη λιπαρή και δεν κολλάει, ούτε αφήνει λευκά σημάδια όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα. Περιέχει ιαματικό νερό της La Roche-Posay και είναι εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές ημέρες στη θάλασσα ή την πισίνα! Μια ακόμα καλή επιλογή της La Roche-Posay είναι το παιδικό αντηλιακό spray La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Shaka με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+!

 

 

Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Natural Filters
Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Natural Filters

Αpivita αντηλιακό παιδικό με φυσικά φίλτρα με καλέντουλα και πρόπολη. Η σύστασή του είναι 97% φυσικής προέλευσης. Εκτός από προστασία από τον ήλιο χαρίζει άμεση ενυδάτωση & καταπράυνση. Η υφή της είναι απαλή & κρεμώδης ειδικά σχεδιασμένη και για το βρεφικό δέρμα. Είναι ανθεκτικό στο νερό και προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB με ένα μόνο φυσικό φίλτρο. Παράλληλα, σέβεται και το θαλάσσιο οικοσύστημα με καθαρές συνθέσεις από βιοαποικοδομήσιμα συστατικά, ενώ η συσκευασία είναι από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

Avene Very High Protection Spray Enfant Spf50+
Avene Very High Protection Spray Enfant Spf50+

Avene παιδικό αντηλιακό πολύ υψηλής αντιηλιακής προστασίας της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας. Το Παιδικό Σπρέι SPF 50+ προσφέρει μια βέλτιστη UVB-UVA προστασία. Ελάχιστα φίλτρα με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα μακράς διάρκειας. Προσφέρει μια σφαιρική κυτταρική προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Χάρη σε αυτή τη νέα υφή – φραγμό στις επιθέσεις, τo νέο αυτό αντηλιακό προσφέρει μια ενισχυμένη προστατευτική δράση. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, με λεπτόρρευστη υφή, που εφαρμόζεται εύκολα κι αφήνει ένα προστατευτικό φιλμ.

Από το φιαλίδιο του σπρέι αφαιρέθηκε το πλαστικό καπάκι και προστέθηκε ένα καινούργιο σύστημα OPEN / STOP για μεγαλύτερη πρακτικότητα κατά τη χρήση αλλά και για σεβασμό προς το περιβάλλον.

 

Vichy Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray Kids Spf50+
Vichy Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray Kids Spf50+

Το Vichy Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray Kids με SPF50+ είναι ένα παιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα για πρόσωπο και σώμα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ και ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy. Προστατεύει την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργιών.  Είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών και άνω και είναι αδιάβροχο, επιτρέποντας άφοβα το παιχνίδι στο νερό.

 

 

Frezyderm Sea Side Dry Mist Family Spray Spf50+
Frezyderm Sea Side Dry Mist Family Spray Spf50+

Frezyderm αντηλιακό παιδικό σε μορφή mist πολύ υψηλής προστασίας για όλη την οικογένεια. Προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την UVR. Είναι ανθεκτικό στο νερό και είναι ιδανικό σε συνθήκες παραλίας με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία. Σε καινοτόμο airless συσκευασία με ειδική βαλβίδα που εξασφαλίζει ομοιόμορφο συνεχή ψεκασμό για εύκολη εφαρμογή. Είναι κατάλληλο για ανοικτούς φωτότυπους και φωτοευαίσθητο δέρμα.

 

Korres Πακέτο Προσφοράς Kids Comfort Sunscreen Spray
Korres Πακέτο Προσφοράς Kids Comfort Sunscreen Spray

To παιδικό αντηλιακό Korres Kids Comfort Sunscreen Spray είναι ένα αντηλιακό σπρέι με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+. Προσφέρει αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση, χάρη στους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες, στα έλαια καρύδας και αμυγδάλου. Είναι ένα αντηλιακό, ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα για πολύωρο παιχνίδι στη θάλασσα!

 

Mustela Bebe Spf50+ Very High Protection Sun Lotion
Mustela Bebe Spf50+ Very High Protection Sun Lotion

Πρόκειται για ένα αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+ για όλη την οικογένεια. Περιέχει βιολογικό αβοκάντο και προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB τα μωρά και τα παιδιά, τις εγκύους και ολόκληρη την οικογένεια. Είναι ένα προϊόν, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου, του μη ανεκτικού, του ατοπικού και του φωτοευαίσθητου. Δεν περιέχει άρωμα, δεν αφήνει λευκά σημάδια και είναι κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα.  Περιέχει φίλτρα  UV που συμμορφώνονται με τη συμφωνία της Χαβάης για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων!

 

 

Nivea Sun Kids Protect & Play Spf50+ Spray Lotion
Nivea Sun Kids Protect & Play Spf50+ Spray Lotion

Πρόκειται για ένα παιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα με πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία SPF50+ σε μορφή σπρέι με χρώμα. Η σύνθεσή του περιέχει χρώμα, που εξαφανίζεται στη συνέχεια και διασφαλίζει την πλήρη κάλυψη του παιδικού δέρματος. Προσφέρει ενυδάτωση στην παιδική επιδερμίδα και μειώνει το ρίσκο για ηλιακές αλλαεργίες. Είναι έξτρα ανθεκτικό στο νερό και το παιχνίδι. Επιπλέον, νέα και βελτιωμένη σύνθεση σέβεται τη θάλασσα καθώς δεν περιέχει UV filters Octinoxate και Oxybenzone.

 

Nivea Sun Babies & Kids Sensitive Protective 5 in 1 Spf50+ Trigger Spray
Nivea Sun Babies & Kids Sensitive Protective 5 in 1 Spf50+ Trigger Spray

Πρόκειται για ένα παιδικό / βρεφικό αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+. Δεν περιέχει αρώματα και είναι έξτρα ανθεκτικό στο νερό. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητα παιδικά και βρεφικά δέρματα και βοηθά στη μείωση του ρίσκου των αλλεργιών που προκαλλούνται από τον ήλιο. Βρίσκεται σε συσκευασία με trigger σπρέι για εύκολη εφαρμογή και η σύνθεσή του είναι 62% βιοδιασπώμενη οπότε σέβεται τη θάλασσα μιας και δεν περιέχει τα UV φίλτρα Octinoxate, Oxybenzone και Octocrylene.

 

 

BabyDerm Sunscreen Cream Spf30 Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου Σώματος
BabyDerm Sunscreen Cream Spf30 Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου Σώματος

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος BabyDerm Sunscreen Cream με υψηλό δείκτη προστασίας SPF30 είναι εμπλουτισμένο με υαλουρονικό, βιταμίνη Ε και προβιταμίνη Β5 που προστατεύουν και ενυδατώνουν την βρεφική και παιδική επιδερμίδα. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα, με ατοπική προδιάθεση και ανθεκτικό στο νερό για ατελείωτο παιχνίδι!

 

Τα καλύτερα παιδικά after sun

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις το παιδικό after sun για την απόλυτη θρέψη και προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του παιδιού σου.

 

Childs Farm After Sun Lotion
Childs Farm After Sun Lotion

Πρόκειται για ένα παιδικό after sun γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο που καταπραϋνει την βρεφική και παιδική επιδερμίδα. Περιέχει καρύδα και αλόη και είναι κατάλληλο για ευαίσθητες και επιρρεπείς στο έκζεμα επιδερμίδες.

 

 

A-Derma Protect AH Lait Reparateur Apres Soleil
A-Derma Protect AH Lait Reparateur Apres Soleil

Επανορθωτικό γαλάκτωμα για μετά το ήλιο που ενυδατώνει & καταπραΰνει εντατικά. Ενισχύει τον δερματικό φραγμό και διασφαλίζει τις κυτταρικές άμυνες, με το κατοχυρωμένο σύμπλοκο Barriestolide, από το έλαιο νεαρών βλαστών βρώμης. Με δροσερή και γαλακτώδης υφή, κατάλληλο και για παιδιά, για πρόσωπο και σώμα και χωρίς paraben.

 

Βρείτε στο Pharm24.gr παιδικα αντηλιακα σε προσφορες και βρεφικά αντηλιακά!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα