×

Tα πιο θηλυκά σημεία στο γυναικείο σώμα έχουν τα δικά τους μυστικά!

 13/02/2023 2m, 33s

Τα σημάδια του χρόνου αποτυπώνονται κυρίως στα πιο αποκαλυπτικά σημεία του σώματός μας.. Λαιμός.. Ντεκολτέ.. Μάτια! Αυτό συμβαίνει ναι μεν επειδή η επιδερμίδα μας είναι λεπτότερη σε εκείνα τα σημεία αλλά και επειδή, ας το παραδεχτούμε, αμελούμε λίγο παραπάνω τα σημεία αυτά!
Δείτε με ποιες απλές συνήθειες μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση του χρόνου!

1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την φροντίδα του λαιμού, των ματιών και του ντεκολτέ.
Η πλειονότητα συνήθως επιλέγει ένα καθαριστικό προσώπου 2 σε 1, 3 σε 1, πάσης χρήσεως για πρόσωπο-σώμα- μάτια. Είναι σωστό αυτό όμως; Εάν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι και δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας πολλά καθαριστικά ναι! Αν δεν ταξιδεύετε όχι!
Δεν είναι τυχαίο ό,τι μπορείτε να βρείτε καθαριστικά παντός τύπου για όλες τις προτιμήσεις και για όλους τους τύπους επιδερμίδας! Έχουν λόγο ύπαρξης και κυκλοφορίας!

Αναζητήστε ξεχωριστό καθαριστικό ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο με αποτέλεσμα ένα γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου να είναι «βαρύ» για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Tip! Αν δεν έχετε αδιάβροχο μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών αποφύγετε τα διφασικά προϊόντα με έλαια.

Ντεμακιγιάρετε και Καθαρίστε και το λαιμό σας! Σίγουρα μπορεί να σβήνουμε το make up προς το λαιμό… αλλά μήπως το ντεμακιγιάζ μας το σταματάμε στο περίγραμμα του προσώπου μας; Ίσως!
Η περιοχή του λαιμού είναι σχεδόν πάντα εκτεθειμένη σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως κρύο, καυσαέριο κ.ά. Αυτό σημαίνει πως μεταφέρονται στην επιδερμίδα ρύποι οι οποίοι στον καθημερινό μας καθαρισμό πρέπει να αφαιρούνται.

Χρησιμοποιήστε καθημερινά τον καθαριστικό προϊόν της επιλογής σας στο λαιμό και θα δείτε σταδιακά την επιδερμίδα σας να γίνεται όλο και πιο λαμπερή!
Τip! Εφαρμόστε το προϊόν με ανοδικές κινήσεις!

Ντεμακιγιάρετε και Καθαρίστε και το ντεκολτέ σας! Αν χρησιμοποιείτε κρέμες σώματος και αν η ένδυση σας περιλαμβάνει ανοιχτό ντεκολτέ τότε πρέπει σίγουρα να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με την περιοχή του λαιμού.

2. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ – ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Μετά από τον καθαρισμό πάντα ακολουθεί η κρέμα μας για την ενυδάτωση ή την αντιγήρανση της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα:

Κρέμα Ματιών. Μην αμελείτε την ενυδάτωση και την αντιγήρανση. Η πρόληψη είναι απαραίτητη για την περιοχή των ματιών. Ενυδατώστε την περιοχή ώστε να μην χρειαστεί από νεαρή ηλικία να ξεκινήσετε την αντιγήρανση! Tοποθετήστε πολύ μικρή ποσότητα κρέμας/gel στο κόκκαλο του ματιού. Αποφύγετε την τοποθέτηση στο βλέφαρο του ματιού ή κοντά στις βλεφαρίδες καθώς θα δημιουργηθεί πρήξιμο, τσούξιμο ακόμη και σταδιακή πτώση του βλεφάρου (χαλάρωση).

Κρέμα Λαιμού. H εφαρμογή συνίσταται να γίνεται πάντα με ανοδικές κινήσεις. Μην χρησιμοποιείτε την κρέμα προσώπου σας και στο λαιμό (εκτός αν το συνιστά ή ίδια η εταιρία παραγωγής της). Αυτό γιατί η επιδερμίδα είναι λεπτότερη και οι κρέμα προσώπου θα δημιουργήσει χαλάρωση στην περιοχή.

 

Κρέμα Ντεκολτέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα λαιμού και στο ντεκολτέ σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε την κρέμα προσώπου σας. Στο στάδιο της ενισχυμένης αντιγηραντικής φροντίδας προτείνουμε την αποκλειστική χρήση προϊόντος για την περιοχή του ντεκολτέ!

Τέλος, μην ξεχνάτε πώς όσο και αν κάποιες φορές δεν προλαβαίνετε… πάντα η επιδερμίδα μας αξίζει το καλύτερο!

Επιμελεια Άρθρου:

Αγγελάκου Δώρα
Eπαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist

Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα