×

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Τι να προσέξεις για απόλαυση χωρίς ενοχές!

 10/04/2023 1m, 45s

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πάντα συνδεδεμένη με όμορφες αναμνήσεις που συνήθως περιλαμβάνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις σε τραπέζια γεμάτα από διάφορα γευστικά εδέσματα!

Αυτές τις μέρες είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από διάφορες λιχουδιές, γι’ αυτό αν θέλετε να αποφύγετε γαστρεντερικές ενοχλήσεις και φουσκώματα καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Από τον μπουφέ επιλέξτε να γεμίσετε το πιάτο σας με περισσότερα λαχανικά, αποφεύγοντας τα εδέσματα που είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες.
  • Τρώτε και μασάτε αργά. Όταν μασάτε αργά τις τροφές, υπάρχει χρόνος ώστε ο οργανισμός σας να απορροφήσει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
  • Περπατήστε μετά το φαγητό. Ένας περίπατος, είναι ιδανικός για την καλύτερη πέψη. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά μετά από κάθε γεύμα, αρκούν ώστε να βοηθήσετε τις τροφές να κινηθούν κατά μήκος της πεπτικής οδού.
  • Προτιμήστε το νερό αντί των χωνευτικών αναψυκτικών. Να πίνετε τακτικά νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Δώστε προσοχή στα συνοδευτικά των αλκοολούχων ποτών και προτιμήστε στικς λαχανικών, όπως καροτάκια και αγγουράκια αντί για πατατάκια.
  • Αν σας αρέσουν πολύ τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα προσπαθήστε να τρώτε λίγες ποσότητες, ώστε να μην επιβαρύνετε το στομάχι σας.
  • Το κάπνισμα επιβαρύνει τη δυσπεψία. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αμέσως μετά το φαγητό.
  • Τα γεύματα που θα ετοιμάσετε για τους αγαπημένους σας φροντίστε να είναι ελαφριά. Καλό θα ήταν να φροντίσετε τα πιάτα σας να έχουν λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση, να γίνει σωστός συνδυασμός των υλικών, με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθούν τον μεταβολισμό μας και να αποφευχθούν η δυσπεψία και το φούσκωμα.
  • Καταναλώστε με μέτρο τα γλυκά. Τα γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες είναι οι δίπλες (περίπου 90 -110 θερμίδες), ενώ τα γλυκά με τις περισσότερες θερμίδες είναι η βασιλόπιτα και η πουτίγκα. Η βασιλόπιτα μας δίνει πάνω από 380 θερμίδες και η πουτίγκα γύρω στις 330 θερμίδες.

Τέλος, η Μαστίχα Χίου έχει αποδειχθεί κλινικά πως μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις διαταραχές του πεπτικούς συστήματος. Το συμπλήρωμα διατροφής Μαστίχα Χίου Extra της Power Health προσφέρει περισσότερη φροντίδα στο πεπτικό σύστημα, λόγω της απαιτούμενης ποσότητας φυσικής Μαστίχας Χίου αλλά και της παρουσίας του ασβεστίου που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων.

 

Πηγή Άρθρου: Power Health

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα