×

Αντηλιακά Μαλλιών: Τι Οφέλη Έχουν;

 01/06/2023 3m, 47s

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι απολαμβάνουν τον ήλιο, τις διακοπές και τη θάλασσα. Πώς όμως όλα αυτά επηρεάζουν το δέρμα ή τα μαλλιά μας;

Ο ήλιος και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα μαλλιά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν βλέπετε και εσείς φθορά και στα μαλλιά σας τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε το άρθρο αυτό σίγουρα θα σας δώσει πολλά tips.

 

Γιατί ταλαιπωρούνται τα μαλλιά το καλοκαίρι;

Τα μαλλιά συνηθίζουν να εκτίθενται σε πολλούς «εχθρούς» το καλοκαίρι, όπως ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας και η υγρασία. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, αποχρωματισμό και ταλαιπωρία της τρίχας, ενώ η θάλασσα και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν φθορά και απώλεια υγρασίας. Επιπλέον, η έκθεση στον αέρα και την υγρασία μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα , αλλά και να επηρεάσουν και να δυσκολέψουν το styling που επιλέγετε στα μαλλιά.

 

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε υγιή τα μαλλιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ας δούμε κάποιες βασικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν και να διατηρήσουν τα μαλλιά μας υγιή το καλοκαίρι.

  1. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο: Χρησιμοποιήστε ένα καπέλο ή ένα φουλάρι για να καλύψετε τα μαλλιά σας όταν βρίσκεστε στον ήλιο. Επίσης, αποφύγετε την έκθεση των μαλλιών σας στον ήλιο τις ώρες που είναι πιο ισχυρός.
  2. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας: Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα για τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια ενυδατική μάσκα ή ένα ελαφρύ conditioner μετά το λούσιμο μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την υγρασία και την ελαστικότητα των μαλλιών σας.
  3. Προστατέψτε τα βαμμένα μαλλιά σας: Τα βαμμένα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ευάλωτα στις ακτίνες UV και τη φθορά από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε προϊόντα προστασίας χρώματος και αντιηλιακά προϊόντα για να διατηρήσετε το χρώμα και να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Αναζητήστε προϊόντα με SPF που προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών σας και ταυτόχρονα παρέχουν ενυδάτωση.
  4. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό σπρέι μαλλιών: Το αντιηλιακό σπρέι μαλλιών είναι ένα απαραίτητο προϊόν για την προστασία των μαλλιών σας από τον ήλιο. Απλώστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας πριν από την έκθεση στον ήλιο. Το αντιηλιακό σπρέι προστατεύει από την αποχρωματισμό, τη θραύση και την ξηρότητα της τρίχας.
  5. Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα: Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση των μαλλιών. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση πολύ ζεστού σίδερου ίσιωμα ή κατσαρόλας για το στέγνωμα των μαλλιών σας. Αντίθετα, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο.
  6. Διατηρήστε υγρασία των μαλλιών σας: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υγρασία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας. Μια καλή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε αντιηλιακά λάδια μαλλιών που περιέχουν ενυδατικά συστατικά. Αυτά τα λάδια θα δημιουργήσουν ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από την τρίχα και θα διατηρήσουν την υγρασία μέσα στα μαλλιά σας.
  7. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν για τις δικές σας ανάγκες και τύπων μαλλιών: στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το καλοκαίρι και τη φθορά.

 

Ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών;

Παρακάτω υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα αγαπημένα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και προστασίας από την καλοκαιρινή φθορά. Δείτε παρακάτω τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών που επιλέξαμε για εσάς.

Klorane Sun Polysianes After Sun Repairature Oil with Monoi & Tamaru: Ένα η λιπαρό έλαιο ιδανικό για την προστασία και χρήση ύστερα από την έκθεση στον ήλιο τόσο για το σώμα , όσο και για τα μαλλιά. Με έλαια που προστατεύουν και ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα.

Klorane Sun Polysianes After Sun Repairature Oil with Monoi & Tamaru 150ml
Klorane Sun Polysianes After Sun Repairature Oil with Monoi & Tamaru 150ml

 

Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30: το μεταξένιο ξηρό αντηλιακό έλαιο που περιέχει ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Tamanu και Monoï. Ένα μη λιπαρό προϊόν το οποίο προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά από τον ήλιο και τη φθορά και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει.

Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30, 200ml
Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30, 200ml

 

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil With Sunflower & Abyssinian Oil: Ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών που προστατεύει και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά και επαναφέρει τη λάμψη τους ύστερα από τη φθορά του καλοκαιριού. Τα κύρια συστατικά του είναι: Λάδι ηλίανθου & Αβησσυνίας.

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil With Sunflower & Abyssinian Oil 100ml
Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil With Sunflower & Abyssinian Oil 100ml

 

Φυσικά για ενυδατωμένα μαλλιά, εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα παίζει σημαντικό ρόλο τόσο η διατροφή, όσο και η σωστή κατανάλωση ποσότητας νερού που καταναλώνει κανείς καθημερινά, ώστε η σωστή ενυδάτωση να ξεκινά από τα μέσα προς τα έξω. Φυσικά όλα τα προϊόντα μπορούν να προσφέρουν μία έξτρα προστασία και ενυδάτωση.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα