×

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής; Μάθε τις ανάγκες της και τι μπορεί να την επηρεάσει!

 26/03/2024 2m, 51s

Η λιπαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο απαντάται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά. Η λιπαρότητα εμφανίζεται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας υπολειτουργούν και παράγουν πολύ σμήγμα. Αυτό καθιστά την λιπαρή επιδερμίδα απαιτητική τόσο στον καθαρισμό όσο και στην καθημερινή της φροντίδα.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ο καθαρισμός της λιπαρής επιδερμίδας έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα! Όσο περισσότερο προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την έκκριση σμήγματος τόσο περισσότερο σμήγμα παράγει η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει! Επομένως, είναι σημαντικό να αποφεύγουν τη χρήση δυνατών προϊόντων καθαρισμού και να γίνεται απαλός καθαρισμός.

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Ποιος είπε ότι η λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεται ενυδάτωση; Είναι μια λανθασμένη άποψη που δυστυχώς κυριαρχεί καθώς θεωρείται ότι η λιπαρή επιδερμίδα λόγω την γυαλάδας δεν σημειώνει έλλειψη νερού και αφυδάτωση. Μεγάλο λάθος!!! Η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και μάλιστα καθημερινά. Προτιμήστε ελαφριές υφές που να δίνουν ματ αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Είναι ευρέως γνωστό ότι η σοκολάτα είναι ο σύμμαχος της ακμής.. Γνωρίζατε όμως ότι τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι ο λόγος που το δέρμα σας εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και βγάζετε περισσότερα σπυράκια. Δοκιμάστε να αποφύγετε την κατανάλωση αυτών των τροφών για λίγο διάστημα και δείτε αν η επιδερμίδα σας ανταποκρίνεται θετικά. Αν αυτό συμβεί τότε μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε νέες διατροφικές συνήθειες.

 

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο ήλιος μπορεί να βοηθάει στην ακμή και η επιδερμίδα να δείχνει πιο όμορφη και υγιής αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν είναι μόνιμο! Ύστερα από αυτή την οπτική ικανοποίηση έρχεται ο υποτροπιασμός. Η ακμή γίνεται εντονότερη και η θεραπεία ξεκινάει ξανά από το μηδέν. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό! Προμηθευτείτε ένα αντηλιακό με ελαφριά υφή κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες. Τους χειμερινούς μήνες αν δεν επιθυμείτε την χρήση αντηλιακής διαλέξτε προϊόντα με υψηλό δείκτη Spf όπως BB,CC κρέμες και Makeup με προστασία.

 

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Αλλάξτε συχνά μαξιλαροθήκη. Η λιπαρότητα και τα μικρόβια (ειδικά αν υπάρχουν σπυράκια) μεταφέρονται κάθε βράδυ στην επιδερμίδα σας και στα σπυράκια παρατείνοντας το πρόβλημα.

 

 

HYSÉAC  από την Uriage για περιποίηση Λιπαρού Δέρματος

Η Uriage Hyseac είναι μια σειρά περιποίησης για το μικτό προς λιπαρό δέρμα με τάση ακμής. Προσφέρει δέρμα καθαρό, ματ και χωρίς ατέλειες!

Η σειρά αποτελείται από τα προϊόντα:

 

Uriage Hyseac Gel Nettoyant
Uriage Hyseac Gel Nettoyant

Πρόκειται για gel καθαρισμού για λιπαρές επιδερμίδες με ατέλειες. Καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, καταπραΰνει το δέρμα και εξυγιαίνει και περιορίζει την παραγωγή σμήγματος.

 

 

Uriage Hyseac Purifying Oil Καθαριστικό Λάδι
Uriage Hyseac Purifying Oil Καθαριστικό Λάδι

Πρόκειται για ένα καθαριστικό λάδι, κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Αυτό το έλαιο καθαρίζει ήπια και αφαιρεί απαλά το make-up και τις ακαθαρσίες και εξυγιαίνει και αποφράσσει τους πόρους, Χωρίς υπολείμματα λιπαρότητας, αφήνει το δέρμα φρέσκο και καθαρό.

 

 

Uriage Hyséac New Skin Serum
Uriage Hyséac New Skin Serum

Το Uriage Hyséac New Skin Serum είναι ένας ορός που ομορφαίνει το λιπαρό δέρμα με ατέλειες. Είναι μια συμπυκνωμένη θεραπεία που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του λιπαρού δέρματος με ατέλειες, βελτιώνει την υφή του δέρματος, μειώνει τις ατέλειες, αποκαλύπτει τη λάμψη του δέρματος και αποτρέπει την υποτροπή. Προορίζεται για εφήβους και ενήλικες που πάσχουν από ακμή , σπυράκια και παχύ, λιπαρό δέρμα.

 

 

Uriage Hyseac Purifying Tonic Τονωτική Λοσιόν
Uriage Hyseac Purifying Tonic Τονωτική Λοσιόν

Η Uriage Hyseac Purifying Tonic είναι μια τονωτική λοσιόν κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες. Αφήνει το δέρμα φρέσκο, καθαρό, και ορατά απαλλαγμένο από ατέλειες. Το purifying toner συσφίγγει τους πόρους, χαρίζει ματ αποτέλεσμα βελτιώνοντας την υφή του δέρματος χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα. Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε δέρμα με τάση για ακμή.

  • Εξυγιαίνει και συσφίγγει τους πόρους
  • Επαναφέρει την όψη της επιδερμίδας
  • Μειώνει τη γυαλάδα

 

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα