×

Πώς να αντιμετωπίσετε το αφυδατωμένο δέρμα;

 26/03/2024 3m, 35s

Η περίοδος μετά το καλοκαίρι φέρνει μαζί της ένα πιο αφυδατωμένο δέρμα λόγω του ήλιου και της ζέστης.  Όμως το αφυδατωμένο δέρμα, εκτός από τη ζέστη, τον ήλιο και τη θάλασσα, μπορεί να οφείλεται και στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όλες αυτές οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την όψη του δέρματος, αφυδατώνοντας το. Φυσικά, αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει τόσο αφυδατωμένο πρόσωπο, όσο και αφυδατωμένο σώμα. Το πόσο και που θα εμφανιστεί αφυδάτωση εξαρτάται κυρίως από τον τύπο δέρματος αλλά και τον οργανισμό.

Είναι σημαντικό συνεπώς να σημειωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, πως αφυδατωμένο μπορεί να είναι κάθε είδους δέρμα και διαφέρει από το ξηρό. Συγκεκριμένα, αφυδατωμένο είναι το δέρμα που παρουσιάζει έλλειψη νερού, ενώ ξηρό είναι το δέρμα που δεν είναι αρκετά λιπαρό. Ένα αφυδατωμένο δέρμα μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό καθώς δεν έχει ελαστικότητα, είναι πιο θαμπό και συχνά υπάρχει αυτή η αίσθηση του τραβήγματος. Επιπλέον, ένα αφυδατωμένο δέρμα εμφανίζει πιο συχνά κοκκινίλες.

Αν έχετε παρατηρήσει πως το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο ή έχει την τάση να αφυδατωθεί, χρειάζεται να ξεκινήσετε κάποιες νέες συνήθειες στην καθημερινότητά σας με σκοπό να επαναφέρεται τη φυσιολογική όψη του δέρματος.

 

Αντιμετώπιση αφυδατωμένου δέρματος

Ένα λαμπερό δέρμα, γεμάτο υγεία και ελαστικότητα τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακό και αποτελεί κάτι που θέλουν να πετύχουν οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Κάποιες απλές αλλά σημαντικές συνήθειες που μπορεί ο καθένας να εντάξει στην καθημερινότητά του για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το αφυδατωμένο δέρμα είναι οι εξής:

  1. Πρώτη και πολύ σημαντική συνήθεια είναι η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού μέσα στην καθημερινότητα. Άφθονο νερό καθημερινά, σημαίνει πως κάθε άτομο χρειάζεται να καταναλώνει τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως νερό σε καθημερινή βάση. Η κατανάλωση νερού είναι μια από τις πιο ωφέλιμες και βασικές συνήθειες που πρέπει κανείς να υιοθετήσει, για ένα πιο λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα και από τα πιο βασικά μυστικά για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης του δέρματος.
  2. Επίσης, η αφυδάτωση του δέρματος μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί μέσω της ενυδάτωσης εκ των έσω. Αυτό σημαίνει πως η σωστή ενυδάτωση συμβαίνει πρώτα εντός του οργανισμού και ύστερα είναι ορατά τα αποτελέσματά της και στο δέρμα. Έτσι, εκτός από την κατανάλωση του νερού πολύ σημαντική είναι η προσθήκη τροφών στη διατροφή, όπως φρούτα και λαχανικά, τα οποία προσφέρουν αρκετή ποσότητα νερού και ενυδάτωσης στον οργανισμό.
  3. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού για ένα ορατά πιο ενυδατωμένο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα βασίζεται και στον περιορισμό κάποιων συνηθειών, όπως ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ και καφέ, η ελάττωση της συνήθειας του καπνίσματος κ.α.
  4. Πολύ σημαντική σα συνήθεια είναι η ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινότητα κάποιου. Η εφίδρωση που προκαλεί η γυμναστικής και η ανάγκη για κατανάλωση υγρών με σκοπό να αναπληρωθούν τα υγρά αυτά μπορεί να συμβάλλει σε ένα δέρμα και οργανισμό με ισορροπημένη ενυδάτωση και ελάχιστη ή μηδαμινή αφυδάτωση.
  5. Μια ακόμα σημαντική συνήθεια που συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος και δημιουργεί ένα ενυδατωμένο σώμα είναι ο σωστός και επαρκής ύπνος. Ένας επαρκής ύπνος 7-8 ωρών μπορεί να εξασφαλίσει για τον οργανισμό έναν ποιοτικό ύπνο, ο οποίος συμβάλλει συνδυαστικά με τα παραπάνω σε έναν ενυδατωμένο οργανισμό και σώμα.
  6. Τέλος, η αφυδάτωση αντιμετωπίζεται σωστά με τη χρήση των ενυδατικών κρεμών τόσο για σώμα, όσο και για το πρόσωπο. Η χρήση των ενυδατικών κρεμών δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και του σώματος αντρών και γυναικών. Μπορεί η σωστή ενυδάτωση να προκύπτει από την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού, παρ’ όλα αυτά οι ενυδατικές κρέμες συμβάλλουν απόλυτα βοηθητικά και αποτελεσματικά στην καλύτερη και πιο λαμπερή όψη του δέρματος. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ενυδατικές κρέμες σε διάφορες υφές και συνθέσεις, όπως και ενυδατικά λάδια και εύκολα μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δικό του σώμα και ανάγκες.

 

Τοπ προϊόντα για αφυδατωμένο σώμα

 

Bepanthol Derma Restoring Daily Body Lotion
Bepanthol Derma Restoring Daily Body Lotion
Avene Trixera Nutrition Baume Nutri-Fluide
Avene Trixera Nutrition Baume Nutri-Fluide
CeraVe Moisturising Lotion Ενυδατικό Γαλάκτωμα
A-Derma Biology Dermatological Riche Cream Hydrating
A-Derma Biology Dermatological Riche Cream Hydrating

 

Τοπ προϊόντα για αφυδατωμένο πρόσωπο

 

Bioderma Hydrabio Perfecteur Spf30
Bioderma Hydrabio Perfecteur Spf30
La Roche-Posay Hydraphase HA Rich
La Roche-Posay Hydraphase HA Rich
Avene Hydrance Legere Hydrating Emulsion
Avene Hydrance Legere Hydrating Emulsion
Thank You Farmer True Water Deep Cream
Thank You Farmer True Water Deep Cream

 

Φυσικά όλα τα παραπάνω βήματα, με σκοπό την αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος με επιτυχία, μπορούν να γίνουν συνδυαστικά για καλύτερα αποτελέσματα και εξαρτώνται από το πόσο ένα δέρμα είναι αφυδατωμένο αλλά και τον κάθε οργανισμό.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα