×

Πώς να περιποιηθείτε τη γενειάδα σας;

 15/05/2023 2m, 5s

Αγαπητά μας αγόρια, η γενειάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο αξεσουάρ για εσάς. Ωστόσο, η περιποίηση γενειάδας και η διατήρησή της είναι μία σοβαρή υπόθεση η οποία προϋποθέτει την καθημερινή σας προσπάθεια. Και μην ξεχνάς! Η γενειάδα δεν απαιτεί την ίδια φροντίδα με τα μαλλιά. Οι τρίχες στο πρόσωπο έχουν διαφορετική σύσταση και χρειάζονται τη δική τους ιδιαίτερη φροντίδα.

Ας δούμε ποια είναι τα σωστά βήματα για να διατηρήσεις τη γενειάδα σου στα… καλύτερά της. Αν, λοιπόν, επιθυμείς να έχεις μία πυκνή, λαμπερή και περιποιημένη γενειάδα, κάνε scroll down.

 

Γενειάδα: Περιποίηση

 

παριποιηση γενειαδας

 

Καθαριότητα

Το Νο 1 βήμα για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι το μούσι σου πρέπει να καθαρίζεται με συγκεκριμένο σαπούνι και όχι με αυτό που πλένεις τα μαλλιά σου ή ένα κοινό αφρόλουτρο. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα, να δημιουργήσει ψαλίδα στη γενειάδα σου ή να καταστήσει το δέρμα σου ξηρό και ευαίσθητο. Είναι λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλη προϊόντα περιποίησης γενειάδας.

 

Ενυδάτωση

Μα φυσικά…η γενειάδα σου χρειάζεται ενυδάτωση και μαλακτική δράση με τα κατάλληλα προϊόντα. Με το σωστό προϊόν ενυδάτωσης και θρέψης, θα πετύχεις:

 

  • Λαμπερή γενειάδα χωρίς λιπαρότητα
  • Καταπράυνση
  • Τιθάσευση της τρίχας για το δικό σου στυλ γενειάδας
  • Προστασία από τη φθορά & αναζωογόνηση

Βρες στο Pharm24.gr προϊόντα ενυδάτωσης για άντρες.

 

Προσεκτικό & καθημερινό βούρτσισμα

Το καθημερινό βούρτσισμα με ειδική βούρτσα για γενειάδα είναι απαραίτητο, καθώς αυτό συμβάλλει στη σωστή κατανομή των φυσικών ελαίων της τρίχας. Η διατήρηση της γενειάδας προϋποθέτει το ξεμπέρδεμα και την περιποίησή τους, ώστε να μη δημιουργούνται ερεθισμοί, αλλά τα μούσια να διατηρούνται απαλά, περιποιημένα και λαμπερα.

 

beard trim

 

Τριμάρισμα

Το τριμάρισμα γενειάδας είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Είναι απαραίτητο περίπου μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αναζωογονήσεις την τρίχα της γενειάδας σου, αλλά να δώσεις και ομοιόμορφο σχήμα, καθώς αυτή μεγαλώνει.

Παρακάτω σου προτείνουμε ένα σετ περιποίησης γενειάδας, που περιέχει όσα χρειάζεσαι.

 

Gillette King C Beard Essential Bag

Η Gillette με πάνω από 100 χρονια εμπειρίας δημιούργησε αυτό το σετ που, περιλαμβάνει:

  • Συλλεκτικό νεσεσέρ
  • Ειδική χτένα περιποίησης της γενειάδας
  • Ειδικό gel καθαρισμού για τα γένια και το πρόσωπο
  • Βάλσαμο μαλακτικής περιποίησης για απαλά γένια

 

Extra tip:

Για εκείνες τις απαιτητικές ημέρες, που είσαι κατά κύριο λόγο έξω λόγω υποχρεώσεων, μπορείς να έχεις μαζί σου τα Vican Wise Men Beard Wipes.

Προσφέρουν άμεσο καθαρισμό, ενώ παράλληλα αφήνουν τη γενειάδα και την επιδερμίδα καθαρή και απαλή. Περιέχουν πρωτεΐνες μετακιού, έλαιο jojoba & argan.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα