×

Πως θα προστατεύσετε το παιδί σας από τον ήλιο;

 19/05/2023 1m, 40s

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο για την ευεξία όσο και για την παραγωγή βιταμίνης D. Είκοσι λεπτά απευθείας έκθεσης στον ήλιο σε γυμνό δέρμα ημερησίως είναι αρκετά για να συνθέσουν την επαρκή Βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός.

Η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος πρέπει να ξεκινάει από την βρεφική ηλικία. Κάθε ηλιακό έγκαυμα κατά την διάρκεια της βρεφικής και πόσο μάλλον παιδικής ηλικίας αυξάνει τον κίνδυνο μελανώματος κατά την ενήλικη ζωή.

Αυτό κρίνει απαραίτητη την ασφαλή έκθεση στον ήλιο, την χρήση και την συχνή ανανέωση αντηλιακού από την βρεφική ηλικία.

 

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από τον ήλιο;

 

 

παιδικο αντηλιακο
  • Χρήση παιδικού αντηλιακού: Το παιδικό αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται πριν την έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά νωρίτερα.
γυαλια και καπελο
  • Χρήση Καπέλου & Γυαλιών: Το κεφαλάκι και τα αυτάκια του μωρού θα πρέπει να είναι καλυμμένα με καπέλο και να φοράει γυαλιά ηλίου.
παιχνιδι στη σκια
  • Παιχνίδι στη σκιά: Μην το αφήνετε ποτέ να κοιμάται στον ήλιο κάτω από την ομπρέλα ή να παίζει στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Η άμμος αντανακλά τις ηλιακές ακτινοβολίες ακόμη και όταν βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα.
οχι εκθεση στον ηλιο μεταξυ 11-4
  • Αποφύγεται την έκθεση στον ήλιο μεταξύ  11:00 και 16:00: Μην εκτίθεστε στον ήλιο τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας το διάστημα 11π.μ με 4μ.μ!
δροσερα ρουχα στο παιδι
  • Χρήση κατάλληλου ρουχισμού: Προτιμήστε τους καλοκαιρινούς μήνες να φοράτε στο μωρό σας ανοιχτόχρωμα ρούχα ώστε να μην ζεσταίνεται καθώς τα σκουρόχρωμα απορροφούν την θερμότητα!
καταναλωση νερου
  • Ενυδάτωση Οργανισμού: Κρατήστε το παιδί ενυδατωμένο, με την κατανάλωση αφθονου νερού και μετά την έκθεση στον ήλιο τοποθετήστε στο δερματάκι του After sun.

 

  • Μέσα στην θάλασσα βάλτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς το νερό αντανακλά και αυτό με την σειρά του τις ακτίνες UV και μπορεί να προκληθεί έγκαυμα όση ώρα το παιδί παίζει στην θάλασσα.

 

  • Όταν βγαίνετε βόλτες στην παιδική χαρά, με το καρότσι, στην παραλία χρησιμοποιείστε αντηλιακό και ανανεώστε αν χρειαστεί (Συνήθως ανά 1 ώρα).

 

Βρείτε τα καλύτερα παιδικά και βρεφικά αντηλιακά ΕΔΩ.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα