×

Ραγάδες: Άμεση Αντιμετώπιση με τα καλύτερα προϊόντα

 27/03/2024 4m, 39s

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι ουλές που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ η δημιουργία τους ξεκινά από τις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Οι ραγάδες στην κοιλιά, στο στήθος και στους μηρούς, στους προσαγωγούς, στα μπράτσα & τους γλουτούς είναι οι πιο συνηθισμένες.

Υπάρχουν οι άσπρες και οι πιο ερυθρές ραγάδες. Οι κόκκινες ραγάδες είναι οι πιο πρόσφατες κι επιδέχονται περισσότερη βελτίωση, από τις λευκές, οι οποίες είναι πιο εγκατεστημένες. Η εμφάνισή τους είναι εντελώς ακίνδυνη και αποτελούν ένα ζήτημα αισθητικής φύσεως.

 

Ποιες είναι οι αιτίες των ραγάδων;

Η εμφάνιση των ραγάδων οφείλεται κυρίως στην απότομη διάταση του δέρματος. Η διάταση του δέρματος έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει στα επίμαχα σημεία, χάνοντας μέρος από το κολλαγόνο και την ελαστίνη του.

 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Η εμφάνιση λεπτών ραβδώσεων, των ραγάδων.

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες εμφάνισης ραγάδων;

  • Αυξομειώσεις βάρους
  • Εγκυμοσύνη
  • Απότομο ύψος
  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Λήψη αντισυλληπτικών (η αύξηση των οιστρογόνων επηρεάζουν την παραγωγή ελαστίνης & κολλαγόνου)
  • Κακή διατροφή
  • Ταχεία αύξηση μυϊκής μάζας
  • Λήψη άλλων φαρμάκων, όπως είναι τα κορτιζονούχα

 

Ποια είναι η θεραπεία των ραγάδων;

Η θεραπεία των ραγάδων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία των ραγάδων και το βάθος τους. Αν αναρωτιέσαι «πώς φεύγουν οι κόκκινες ραγάδες», μάθε, ότι υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και μηχανήματα, που στοχεύουν τη μείωση και την εξάλειψή τους.

 

Ραγάδες: Πρόληψη

Η πρόληψη των ραγάδων είναι το σημαντικότερο βήμα. Για να επιτευχθεί είναι απαραίτητο να διατηρεί κανείς το δέρμα του ενυδατωμένο με τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι, διατηρείται ελαστικό και δεν αφυδατώνεται. Ιδανικές είναι οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη B,C και Ε. Παράλληλα, μία σωστή & υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει ενεργά στη διατήρηση της καλής ποιότητας της επιδερμίδας.

 

Αντιμετώπιση ραγάδων

Βρες εδώ την καλύτερη κρέμα για ραγάδες.

 

Lierac Phytolastil Solute
Lierac Phytolastil Solute

Ορός ραγάδων κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης, και τις διακυμάνσεις βάρους. Είναι ένα μη λιπαρό διάλυμα υψηλής συγκέντρωσης και ενισχυμένο με αναδομητικό φυτικό σύμπλοκο. Συμβάλλει στη μείωση των εγκατεστημένων ραγάδων (βάθος, πλάτος, μήκος, χρώμα). Περιέχει μία αποκλειστική φυτική συνέργεια για στοχευμένη δράση στις σχηματισμένες ραγάδες. Με αναδομητικό σύμπλοκο αλχεμίλλης-κισσού-κοντυλόχορτου 84%: Αποκλειστικό σύμπλοκο της LIERAC, πλούσιο σε φλαβονοειδή και σε τανίνες, που ενεργοποιεί τη βιοσύνθεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης από τις ινοβλάστες.

 

 

Bio-Oil Skincare Oil Natural
Bio-Oil Skincare Oil Natural

Το bio oil για ραγάδες είναι ένα έλαιο περιποίησης δέρματος. Αποτελεί ένα φυσικό & εξειδικευμένο προϊόν για ουλές και ραγάδες. Συμβάλλει στην πρόληψη και την ανάπλαση των ουλών και των ραγάδων αλλά διορθώνει και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας.

Η σύνθεσή του αποτελείται από φυσικά έλαια, που του προσδίδουν αντιοξειδωτικές, επουλωτικές, αντιβακτηριακές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Είναι vegan προϊόν και είναι κατάλληλο και για εγκύους.

 

 

Frezyderm Reconstria Cream
Frezyderm Reconstria Cream

Το Frezyderm για ραγάδες με την κρέμα αντιμετώπισης ραβδώσεων. Μία αναπλαστική κρέμα για τη διόρθωση των ραγάδων που παρουσιάζονται μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή μετά από απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει επιφανειακά και σε βάθος το δέρμα, αναδομεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη και λειαίνει την επιδερμίδα, επανακτώντας την ελαστικότητα και την ομοιόμορφη όψη. Ενδείκνυται για μετά την εγκυμοσύνη, την απότομη αλλαγή βάρους, την αποδυνάμωση του δερματικού ιστού, τη διάταση και τη χαλάρωση.

 

 

Synchroline Synchroelast Body Cream
Synchroline Synchroelast Body Cream

Συσφικτική κρέμα για την αντιμετώπιση των Ραγάδων από τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης. Μία ελαστική και κατά του τραβήγματος καλλυντική θεραπεία, για καθημερινή χρήση. Ακριβώς μετά από περίπου 20 ημέρες συνεχούς χρήσης, η επιδερμίδα φαίνεται ήδη πιο μαλακή, πιο ελαστική, πιο σφριγηλή και λεία .Τα προϊόντα της σειράς Synchroelast περιέχουν τα ίδια ενεργά συστατικά όπως τα προϊόντα της σειράς Terproline αλλά σε μια λιγότερο συμπυκνωμένη μορφή.

 

 

Weleda Schwangerschafts-Pflegeeol
Weleda Schwangerschafts-Pflegeeol

Ένα λάδι για ραγάδες που προλαμβάνει τις ραγάδες σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς & στήθος. Προστατεύει ιδανικά την επιδερμίδα, η οποία έχει την τάση να ξηραίνεται κατά την εγκυμοσύνη, λόγω των αλλαγών που συντελούνται στο σώμα. Η τακτική χρήση του λαδιού από την αρχή της εγκυμοσύνης έως και τρεις μήνες μετά τον τοκετό, προλαμβάνει από τις ραγάδες σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και στήθος. Ήπιο αμυγδαλέλαιο, έλαιο τζοτζόμπα που διατηρεί την ενυδάτωση, έλαιο από φύτρο σίτου πλούσιο σε βιταμίνη Ε μαζί με εκχύλισμα άρνικας, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τονώνουν την ανθεκτικότητα της.

 

 

Mustela Stretch Marks Recovery Serum
Mustela Stretch Marks Recovery Serum

Το Serum Correction Vergetures της Mustela συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης των ραγάδων, χάρη στο μοναδικό συνδυασμό ενεργών συστατικών και συστατικών φυσικής προέλευσης.

Περιέχει avocado peptides, elastoregulator, μικρο-θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην θρέψη του δέρματος, μειώνοντας ορατά την εμφάνιση των ραγάδων. Συνολικά ανακουφίζει από την αίσθηση τραβήγματος, ενώ ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και αφήνει το δέρμα απαλό & λείο.

Ιδανικό για χρήση κατά την εγκυμοσύνη & το θηλασμό, είναι υποαλλεργικό και αξιολογημένο για την ασφάλειά του για τη μητέρα και το μωρό

 

 

Vican Ragades Cream Κρέμα για τις Ραγάδες

Η Vican Ragades Cream είναι μια καινοτόμα αλοιφή για ραγάδες, που δημιουργούνται από την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και τη δίαιτα.

Περιέχει Regestril ένα καινοτόμο φυτικό δραστικό σύμπλεγμα από εκχύλισμα πράσινου φασολιού που αναστέλλει τη δράση της τρυψίνης & χυμοτρυψίνης (στοιχεία που καταστρέφουν τη συνοχή της επιδερμίδας). Rutinπου αναστέλλει τη δράση της ελαστάσης και 2 βιοπεπτίδια (Pal-GQPR & Pal-GHK) που διορθώνουν το εξωκυττάριο πλέγμα της επιδερμίδας.

Χαρίζει παράλληλα αντιφλογιστική δράση χάρη στην αλλαντοϊνη , την πανθενόλη και το shea butter.

 

 

Uriage Eau Thermale Bariederm Cica-oil
Uriage Eau Thermale Bariederm Cica-oil

Το Dermatological CICA-OIL έχει σχεδιαστεί για μασάζ στις πρόσφατες ραγάδες και ουλές. Ιδανικό για όλες τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα σου(εγκυμοσύνη, αυξομείωση βάρους, μετεγχειρητικές ουλές). Η σύνθεση του αποτελείται από 99.9% συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα