×

Σκόρδο: Ρίχνει την πίεση;

 26/03/2024 2m, 26s

Σκόρδο & Πίεση

Το σκόρδο για πίεση είναι ένα γιατροσόφι που έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς. Παραδοσιακά, το σκόρδο είναι μία από τις βασικές επιλογές διατροφής για άτομα με υψηλή πίεση.

 

Ρίχνει το σκόρδο την πίεση;

Υπάρχουν πολλές έρευνες που μελέτησαν την επίδραση του σκόρδου στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης. Κάποιες από αυτές έδειξαν σημαντική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης σκόρδου και της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης και άλλες έδειξαν μέτριο βαθμό συσχέτισης. Μάλιστα, η κατανάλωση του σκόρδου είναι ο καλύτερος τρόπος να ωφεληθεί κανείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Σε κάθε περίπτωση, το σκόρδο φαίνεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, ωστόσο δεν μπορεί να την ακολουθήσει κανείς ως κύρια θεραπεία κατά της πίεσης.

 

Γιατί το σκόρδο ρίχνει την πίεση;

Το σκόρδο συμβάλλει γενικότερα στην καλή υγεία της καρδιάς, αφού φαίνεται ότι συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία έχει αγγειοδιασταλτική δράση και γενικότερα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Συμπληρώματα σκόρδου για πίεση

 

Superfoods Άοσμο Σκόρδο
Superfoods Άοσμο Σκόρδο

Ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής από άοσμο σκόρδο σε μορφή κάψουλας. Συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, την αντιοξείδωση και είναι άοσμο.

 

 

Health Aid Garlic Oil Odourless
Health Aid Garlic Oil Odourless

Συμπλήρωμα διατροφής από έλαιο σκόρδου σε άοσμη κάψουλα. Είναι πλούσιο σε φλαβονειδή, όπως είναι η αλισίνη, η οποία αποτελεί την δραστικότερη ουσία του σκόρδου. Ισοδυναμεί με 2000mg φρέσκου σκόρδου  και παραλαμβάνεται από την καλύτερη ποιότητα, ειδικά επεξεργασμένο ώστε να είναι άοσμο, σε μικρή φυτοκάψουλα για εύκολη κατάποση.

 

 

Solgar Garlic 500mg
Solgar Garlic 500mg

Συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση των λιπιδίων του αίματος, της πίεσης & της αντιμετώπισης των μολύνσεων & των μυκητιάσεων. Προέρχεται από σκελίδες σκόρδου που καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα και έχουν πιστοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Ποιότητας. Είναι κατάλληλο για vegans και δαιβητικούς.

 

 

Nature's Plus Ultra Garlite 1000 mg
Nature’s Plus Ultra Garlite 1000 mg

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυνατό συμπλήρωμα από συμπυκνωμένο άοσμο σκόρδο για τη στήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος & τον έλεγχο της χοληστερίνης. Κάθε φυτική κάψουλα περιέχει 1000 mg υπερσυμπυκνωμένο σκόρδο, άοσμο, υποαλλεργικό, και με όλα τα φυσικά συστατικά του φρέσκου σκόρδου. Είναι βαθμιαίας αποδέσμευσης.

 

 

Now Foods Garlic 5000
Now Foods Garlic 5000

Άοσμο σκόρδο δυναμικής 5.000 mcg Allicin με ειδική εντερική επικάλυψη για βέλτιστη απορρόφηση στο ανώτερο έντερο, για αντιμετώπιση της χοληστερίνης και την υποστήριξη του καρδιαγγειακού. Τα συμπληρώματα σκόρδου της NOW είναι ο ιδανικός τρόπος να απολαμβάνετε τα οφέλη του σκόρδου όταν δε θέλετε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

 

 

Quest Kyolic Garlic 600
Quest Kyolic Garlic 600

Το Kyolic Garlic 600mg Aged Garlic Extract της Quest παρέχει σημαντική υποστήριξη στο καρδιαγγειακό και ενίσχυση στο ανοσοποιητικό. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διατηρεί τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα και μειώνει τα τριγλυκερίδια. Είναι ένα μοναδικό και αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος. Επίσης, βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, ενισχύει τη σωματική δύναμη, μειώνει το άγχος και την κόπωση και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

**Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα