×

Γιατί με το παιδί σας πρέπει να έχετε το ίδιο όνειρο;

 14/02/2023 3m, 9s

Αναμφισβήτητα οι γονείς πριν ακόμη έρθουν στον κόσμο τα παιδιά τους έχουν φανταστεί την ιδανική ζωή για αυτά. Έχουν κάνει χιλιάδες όνειρα για τη ζωή τους. Τα όνειρα αυτά περιλαμβάνουν αρχικά το σωστό τρόπο συμπεριφοράς, ώστε το παιδί τους να εξελιχθεί σε έναν αξιόλογο άνθρωπο για την κοινωνία. Επίσης, να είναι επιτυχημένα στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή. Αυτό σημαίνει να σπουδάσουν, να έχουν μία ανοδική επαγγελματική πορεία και να επιλέξουν στο μέλλον έναν εξίσου αξιόλογο άνθρωπο για να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Επομένως, οι αγωνίες και οι προσδοκίες των γονιών έχουν κοινό παρονομαστή την επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών τους και τη δημιουργία μίας δεμένης οικογένειας. Η επιθυμία τους αυτή πηγάζει φυσικά από την υπέρμετρη αγάπη που τρέφουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Ωστόσο, πρόκειται για τα όνειρα των ενηλίκων και όχι των παιδιών. Τα όνειρα των παιδιών, και κυρίως των εφήβων, είναι συνήθως μεγαλεπήβολα με αρκετή δόση φαντασίας και ονειροπόλησης. Οι έφηβοι, κυρίως λόγω ηλικίας και απειρίας, νιώθουν πως ο κόσμος τούς ανήκει και πως μπορούν να καταφέρουν πολύ εύκολα τα πάντα.

Όταν οι επιθυμίες των γονιών συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών τους, τότε το παιδί νιώθει αποδεκτό από το οικογενειακό του περιβάλλον. Αισθάνεται ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει σε αυτό που θέλει να επιτύχει. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις οικογενειών που τα μέλη τους συγκρούονται, επειδή τα όνειρα των γονέων έρχονται αντιμέτωπα με τα θέλω και τις επιθυμίες των παιδιών τους.

Μία συνηθισμένη περίπτωση είναι αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων. Ο κάθε γονέας θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία όσον αφορά τις επιλογές για την ζωή των παιδιών του. Επομένως, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει ο υποψήφιος κατεύθυνση και σχολή, δεν είναι λίγες οι φορές που ο γονέας παρεμβαίνει και επιβάλλεται. Δυστυχώς, συχνά οι γονείς παραβλέπουν ότι ο δικός τους ρόλος είναι να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τη σωστή κατεύθυνση του παιδιού τους ή το ταλέντο του, ώστε να το βοηθήσουν να εξελιχθεί σε αυτό που το ίδιο αγαπάει πραγματικά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να βαδίσει στα πρώτα βήματα που θα το οδηγήσουν προς την ευτυχία.

Είναι πολύ σημαντικό κατά την εξέλιξη κάθε ανθρώπου να αγαπάει αυτό που κάνει και όχι να κάνει αυτό που του είχε επιβληθεί, όταν ήταν ακόμα ανήλικος. Φανταστείτε μόνο αν για όλη σας τη ζωή κάνετε μία δουλειά που δεν σας αρέσει. Πώς θα ήταν η καθημερινότητά σας; Θα μπορούσατε να καταρτιστείτε επαγγελματικά σε ένα αντικείμενο που δεν ήταν η επιλογή σας ; Θα ήσασταν αποδοτικοί στη δουλειά σας; Θα ήσασταν ποτέ ευτυχισμένοι;

Το παιδί σας χρειάζεται συνοδοιπόρο και όχι καθοδηγητή την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;
• Ακούστε τις ανησυχίες και τους φόβους του. Δείξτε του ότι καταλαβαίνετε το άγχος του, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και καθησυχάστε τους φόβους του.
• Δημιουργήστε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον στο σπίτι την περίοδο των εξετάσεων για να μπορεί να διαβάσει απερίσπαστα. Αν μπορείτε, αποφύγετε τις επισκέψεις στο σπίτι για αυτό το χρονικό διάστημα.
• Υπενθυμίστε του να κάνει τακτικά μερικά διαλείμματα. Για παράδειγμα να βγει μία βόλτα, να ακούσει μουσική, να κάνει κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης, να ασχοληθεί για λίγο με μία ευχάριστη δραστηριότητα. Είναι απαραίτητο να ξεκουράζεται και όχι να εξαντλεί τον οργανισμό του.
• Φροντίστε να έχει το παιδί σας καλό και θρεπτικό φαγητό.
• Αυτή την απαιτητική περίοδο μπορείτε να επιλέξετε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μόνο εκχυλίσματα βοτάνων και χυμούς φρούτων και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες. Το Epresat βοηθά τη μνήμη και τη συγκέντρωση, τονώνει την πνευματική και σωματική δραστηριότητα, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποβολή τού άγχους και αυξάνει τη ζωντάνια και τη διάθεση σε περιόδους έντονης πνευματικής και σωματικής άσκησης, ενώ συμπληρώνει τη διατροφή σε περιόδους κακής διατροφής. Γι’ αυτό ας κάνει το παιδί σας την προσπάθειά του, και η φύση είναι κοντά του με το Epresat.

Βρείτε το Epresat ΕΔΩ.

Πηγή άρθρου: Power Health 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα