×

Καθαρισμός Προσώπου για Άντρες

 26/03/2024 4m, 1s

Ο καθαρισμός προσώπου για άντρες είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η ποιότητα της επιδερμίδας και η γήρανση ταλαιπωρούν την ανδρική επιδερμίδα όπως και τη γυναικεία, ενώ όλο και περισσότεροι άντρες ενδιαφέρονται για να αποτρέψουν τα σημάδια που κάνουν την όψη τους να δείχνει πιο κουρασμένη.

Επιπλέον, το ξύρισμα και η αυξημένη τριχοφυΐα είναι παράγοντες που κάνουν τον καθαρισμό προσώπου για άντρες ακόμα πιο αναγκαίο. Μάλιστα, ακριβώς λόγω της τριχοφυΐας, οι ρύποι μένουν περισσότερο πάνω στο δέρμα. Σε γενικές γραμμές, ένας άντρας χρειάζεται να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία καθαρισμού προσώπου με μια γυναίκα, λαμβάνοντας όμως υπόψη τη βασική διαφορά που έχουν μεταξύ τους – το ανδρικό δέρμα είναι λίγο πιο παχύ.

 

Βασικά tips καθαρισμού προσώπου για άντρες

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, χρειάζεται να εντάξετε κάποιες καθημερινές συνήθειες καθαρισμού για το ανδρικό πρόσωπο, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

  1. Βρείτε το σωστό τύπο προϊόντων: Όπως και στα γυναικεία δέρματα, έτσι και εδώ, είναι σημαντικό να βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας πριν αγοράσετε ένα προϊόν.
  2. Πλυθείτε καθημερινά και μετά την προπόνηση: Οι πλύσεις με χλιαρό νερό ειδικά όταν έχετε ιδρώσει μπορεί να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας.
  3. Προσέξτε στο ξύρισμα: Πάντα να χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος σε συνδυασμό με νερό και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διαδικασία του ξυρίσματος. Να αλλάζετε τη λεπίδα μετά από έξι περίπου χρήσεις για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ερεθισμού.
  4. Ενυδατωθείτε καθημερινά: Μετά το ντους, μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο θα αιχμαλωτίσει την υγρασία που μακροπρόθεσμα θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό.
  5. Ελέγχετε συχνά το δέρμα σας: Μην αγνοείτε σημάδια όπως μελανά σημεία, ελιές που αλλάζουν σχήμα, κλπ. Να επισκέπτεστε τακτικά τον δερματολόγο.
  6. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όποτε είστε σε εξωτερικό χώρο: Η χρήση αντιηλιακού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το δέρμα σας όταν βγαίνετε από το σπίτι.

 

Ποια είναι τα βήματα για τον καθαρισμό ενός ανδρικού προσώπου;

Ακόμα κι αν αγοράσετε τα πιο εξαίσια προϊόντα, χρειάζεται να ακολουθήσετε τα βήματα καθαρισμού με τη σωστή σειρά για να επωφεληθείτε με τον καλύτερο τρόπο από αυτά. Τα σωστά βήματα είναι τα παρακάτω:

  1. Καθαρισμός με το κατάλληλο προϊόν: Αφού επιλέξετε το προϊόν που ταιριάζει με την επιδερμίδα σας, κάντε πλύσεις με χλιαρό νερό κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ.
  2. Κάντε απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με απαλές κινήσεις για την αποφυγή ερεθισμών. (Το βήμα αυτό να γίνεται μια φορά τη βδομάδα).
  3. Απλώστε ενυδατική κρέμα προσώπου: Όταν αυτό το βήμα γίνεται αμέσως μετά το πλύσιμο, τότε παραμένετε ενυδατωμένοι για περισσότερη ώρα.
  4. Βάλτε κρέμα για τους μαύρους κύκλους:  Αν δεν έχετε ακόμα μαύρους κύκλους, περάστε στο επόμενο βήμα.
  5. Περιποίηση γενειάδας: Στο τέλος της ρουτίνας, πλένουμε τη γενειάδα με τα ειδικά προϊόντα που χαρίζουν μεταξένια υφή και άρωμα φρεσκάδας.

 

💡 Η παρακάτω ρουτίνα είναι ενδεικτική μιας ιδανικής ιεροτελεστίας θρέψης σε καθημερινό επίπεδο.

 

περιποιηση προσώπου για αντρες

 

Καθαρισμός προσώπου για άντρες: Προϊόντα που θα λατρέψετε

Τώρα που ξέρετε ότι ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας, μένει να δούμε πώς πρέπει να επιλέξει κανείς το κατάλληλο προϊόν.. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα από αφρούς, σαπούνια ή gel καθαρισμού προσώπου που καθαρίζουν το πρόσωπο ενώ παράλληλα μυρίζουν φανταστικά. Παρακάτω θα βρείτε τα αγαπημένα μας προϊόντα.

 

Σαπούνι καθαρισμού προσώπου για άντρες

Το σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου για άντρες είναι απαραίτητο. Ωστόσο, η κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες ανάλογα με τον τύπο της.

Gel καθαρισμού προσώπου για άντρες

La Roche-Posay Effaclar Gel, κατάλληλο για λιπαρό και ευαίσθητο δέρμα. Ένα gel που ρυθμίζει τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Περιέχει το καταπραϋντικό, αντι-ερεθιστικό ιαματικό νερό της La-Roche-Posay.

Aφρός καθαρισμού προσώπου για άντρες

Apivita Cleansing Foam Face & Eyes With Olive, Lavender & Propolis, κατάλληλος για ξηρό δέρμα. Ο πρακτικός και κρεμώδης αφρός καθαρίζει απαλά το πρόσωπο και τα μάτια, χωρίς να ερεθίζει και να αφυδατώνει το δέρμα.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου για άντρες

Apivita Face Scrub With Olive Scrub, ένα καταπληκτικό προϊόν για απολέπιση. Το Face Scrub της Apivita απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλει στην ανανέωση του δέρματος. Χρησιμοποιήστε το μια φορά την εβδομάδα για βαθύ καθαρισμό.

Καθαρισμός Γενειάδας

Barbers Beard Shampoo, ένα σαμπουάν γενειάδας χωρίς SLES, εμπλουτισμένο με συστατικά φυτικής προέλευσης και φυτικά έλαια. Αφήνει τη γενειάδα απαλή και φιξαρισμένη και εξουδετερώνει τις οσμές από τις τροφές.

Ενυδατική κρέμα προσώπου για άντρες

Πάντα ο καθαρισμός του προσώπου ολοκληρώνεται με την κατάλληλη κρέμα προσώπου για άντρες, αφού τώρα το δέρμα είναι πιο έτοιμο από ποτέ να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής κρέμας για άντρες. Μην ξεχνάτε και το αντηλιάκο προσώπου  ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Ενυδατικές κρέμες

Αντιηλιακό

Uriage Bariesun Spf50+ Mineral Cream

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα