×

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο;

 11/07/2023 5m, 27s

Αυτά τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα που συγκεντρώνονται στη μύτη μας και τη γύρω περιοχή έχουν το δάσκαλό τους, που θα βρεις παρακάτω σε αυτό το κείμενο.

Ας δούμε όμως μερικές πληροφορίες για τα μαύρα στίγματα.

Πρόκειται για ανοιχτούς φαγέσωρες, που εμφανίζονται κυρίως στο κέντρο του προσώπου, γύρω από τη μύτη και πάνω σε αυτήν. Μέσα στους φαγέσωρες φυσικά υπάρχει σμήγμα. Επειδή, όμως, ακριβώς είναι ανοιχτοί το σμήγμα οξειδώνεται από τον αέρα. Την κατάσταση επιδεινώνουν τα νεκρά κύτταρα τα οποία επικάθονται στο δέρμα και παράλληλα με την οξείδωση κάνουν το σμήγμα να προσλαμβάνει αυτό το μαύρο χρώμα.

Καθώς τα μαύρα στίγματα κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται βρώμικο, σίγουρα θα αναρωτιέσαι πως φεύγουν τα μαύρα στίγματα. Η αφαίρεση μαύρων στιγμάτων είναι μία υπόθεση απλών βημάτων & σωστών προϊόντων.

 

Μαύρα στίγματα στο πρόσωπο: Αφαίρεση

Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι για μαύρα στίγματα είναι εύκολος αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

 

  • Απόφυγε τα ακατάλληλα προϊόντα

Όταν χρησιμοποιούμε καλλυντικά, που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μας, τότε αυτά φράσσουν περαιτέρω τους πόρους με αποτέλεσμα να επιτείνονται τα μαύρα στίγματα.

  • Πάντα να αφαιρείς το μακιγιάζ

Μην κοιμάσαι ποτέ βαμμένη!

  • Προτίμησε τα υδατοδιαλυτά καθαριστικά…

…και απόφυγε τα στερεά & τα γαλακτώματα. Τα προηγούμενα περιέχουν συστατικά, που παραμένουν στην επιδερμίδα και μπορεί να δημιουργήσουν λιπαρότητα & αυξάνουν τα μαύρα στίγματα.

  • Κάνε επιμελή απολέπιση

Θα αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και οι πόροι θα είναι ξανά σε θέση να «αναπνεύσουν». Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνεις με την απολέπιση! 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

 

Προϊόντα καθαρισμού προσώπου για μαύρα στίγματα

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για μαύρα στίγματα, τα οποία είναι ειδικά παρασκευασμένα για την αντιμετώπισή τους.

 

Μάσκα για μαύρα στίγματα

 

Garnier Pure Active Charcoal Anti Blackhead Peel Off Mask

Η μαύρη μάσκα είναι ιδανική για τα μαύρα στίγματα, καθώς περιέχει ενεργό άνθρακα. Μειώνει τις ατέλειες και καθαρίζει εντατικά τους πόρους της επιδερμίδας. Εμπλουτισμένη με φυσικό άνθρακα και σαλικυλικό οξύ. Μειώνει τις ατέλειες και απομακρύνει τους ρύπους, όπως τη σκόνη, την περίσσεια σμήγματος και καθαρίζει εντατικά τη ζώνη Τ-ζώνη (μύτη, μέτωπο και πηγούνι).

 

 

Express Beauty With Green Clay Μάσκα για Βαθύ Καθαρισμό
Express Beauty With Green Clay Μάσκα για Βαθύ Καθαρισμό

Μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινο άργιλο από την Apivita για ματ επιδερμίδα και τα μαύρα στίγματα. Η πράσινη άργιλος είναι γνωστή για τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες. Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, απομακρύνει το περιττό σμήγμα ενώ μειώνει την όψη των μαύρων στιγμάτων χάρη στην πράσινη άργιλο και τη σαπωνάρια. Παράλληλα, παρέχει αντισηπτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε πρόπολη. Αφήνει την επιδερμίδα πιο απαλή και φωτεινή με αλόη, χαμομήλι και πρωτεΐνες σιταριού.

 

Επιθέματα για μαύρα στίγματα

 

Vican Cettua Clean & Simple Charcoal Nose Strip

Επιθέματα αφαίρεσης της λιπαρότητας και των μαύρων στιγμάτων από την περιοχή της μύτης και του προσώπου. Τα επιθέματα Pure White Nose & Face Patches είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αφαιρούν ακαθαρσίες, λιπαρότητα και άλλους παράγοντες φραγής πόρων από τη μύτη, το μέτωπο, το πηγούνι και ολόκληρο το πρόσωπο.

 

 

Nivea Clear Up Strips Instant Unclogs Pores
Nivea Clear Up Strips Instant Unclogs Pores

Ταινίες που αφαιρούν το σμήγμα από τους κλειστούς πόρους και μειώνουν τους ανοιχτούς πόρους. Τα Clear-Up Strips αφαιρούν αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα από την περιοχή T (μέτωπο – μύτη – πηγούνι). Ενεργοποιούνται με το νερό, κολλούν στα μαύρα στίγματα και τις ατέλειες για να καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα. Είναι ιδανικά για περιοχές του προσώπου που δεν είναι λείες, όπως είναι η μύτη, χάρη στην ειδική απαλή ύφανση.

 

 

Youth Lab Blemish Dots Επιθέματα για Σπυράκια και Μαύρα Στίγματα
Youth Lab Blemish Dots Επιθέματα για Σπυράκια και Μαύρα Στίγματα

Καινοτόμα, διάφανα επιθέματα που αντιμετωπίζουν τοπικά σπυράκια και μαύρα στίγματα, καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και ταυτόχρονα προφυλάσσουν την προσβεβλημένη περιοχή από επιπλέον ερεθισμούς λόγω του makeup. Είναι διάφανα και εφαρμόζουν τέλεια στο δέρμα, γεγονός που τους επιτρέπει να φοριούνται κάτω από το μακιγιάζ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή / και της νύκτας, για θεραπεία και προστασία μαζί.

 

 

La Roche-Posay Effaclar Gel Purifiant Micro Peeling Gel
La Roche-Posay Effaclar Gel Purifiant Micro Peeling Gel

Αυτό το καθαριστικό είναι ιδανικό για επίμονες ατέλειες & μαύρα στίγματα.

Χάρη σε επιλεγμένα απολεπιστικά συσταστικά που λειαίνουν την υφή του δέρματος, το EFFACLAR Micro-peeling Purifying Gel προσφέρει εντατική εξυγίανση στο λιπαρό δέρμα, αποφράσσει τους πόρους και απομακρύνει την περίσσεια ποσότητα σμήγματος. Βοηθά στη σταδιακή και συνεχή μείωση των επίμονων ατελειών και σημαδιών, ενώ παράλληλα προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους. Απολεπίζοντας τα νεκρά κύτταρα χωρίς ερεθισμούς, μειώνει το μέγεθος των μαύρων στιγμάτων και ελέγχει τη γυαλάδα. Αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και αναζωογονημένο.

 

A-Derma Phys-AC Gel Moussant Purifiant
A-Derma Phys-AC Gel Moussant Purifiant

Εξυγιαντικό νερό καθαρισμού & ντεμακιγιάζ προσώπου ματιών για καθαρισμό & εξυγίανση. H A-DERMA σχεδίασε το πρώτο υδατο-καθαριστικό προϊόν υγιεινής με μικύλλια για το δέρμα με τάση ακμής. Αφαιρεί τις άχρηστες ουσίες του δέρματος με τάση ακμής με 100% φυτικά μικύλλια.

 

Κρέμα για μαύρα στίγματα

 

A-Derma Phys-AC Global Soin Imperfections Severes
A-Derma Phys-AC Global Soin Imperfections Severes

Η Phys-AC Global είναι μία κρέμα ολοκληρωμένης φροντίδας που μειώνει την περίσσεια σμήγματος. Περιορίζει την προσκόλληση των βακτηρίων. Καταπραΰνει και μειώνει τις κοκκινίλες που σχετίζονται με τον ερεθισμό. Απολεπίζει και αποσυμφορεί τους πόρους. Επιπλέον, ένας ενυδατικός παράγοντας  που περιέχει προσδίδει άνεση στο δέρμα και αποκαθιστά την ισορροπία του.

 

Dr Organic Skin Clear Organic Tea Tree Treatment Gel
Dr Organic Skin Clear Organic Tea Tree Treatment Gel

To Skin Clear Organic Tea Tree Treatment Gel της Dr. Organic είναι ένα δερματολογικά ελεγμένο gel γρήγορης απορρόφησης και δράσης, ιδανικό για επιδερμίδες με ατέλειες ή λιπαρές επιδερμίδες. Η εξειδικευμένη σύνθεσή του δρα στοχευμένα κατά των σημαδιών, όπως κηλίδες και μαύρα στίγματα ενώ χαρίζει στην επιδερμίδα ορατά πιο καθαρή και ανανεωμένη όψη.

 

Τοπική αντιμετώπιση μαύρων στιγμάτων

 

The Skin Pharmacist SOS Spot Corrector
The Skin Pharmacist SOS Spot Corrector

Λοσιόν για τοπική χρήση σε σπυράκια και μαύρα στίγματα. Με 2% σαλικυλικό οξύ και εκχύλισμα επιλόβιου βοηθά στην άμεση εξάλειψη των υπαρχουσών ατελειών και εμποδίζει την εμφάνιση νέων.

 

 

Synchroline Aknicare Skin Roller
Synchroline Aknicare Skin Roller

Το Aknicare Skin Roller είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που δρα άμεσα πάνω στα σπυράκια μειώνοντας ερεθισμούς και κοκκινίλες με λίγες μόνο εφαρμογές. Ειδικά σχεδιασμένο για τοπική εφαρμογή σε μεμονωμένα σπυράκια και μαύρα στίγματα.

 

 

Acnofix Anti Acne Lotion
Acnofix Anti Acne Lotion

Λοσιόν για τοπική εφαρμογή με ισχυρή κερατολυτική δράση, κατάλληλη για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ακμής (σπυράκια, μαύρα στίγματα). Ειδικά μελετημένη σύνθεση, εμπλουτισμένη με ενισχυτικό παράγοντα διείσδυσης που βοηθάει τo σαλικυλικό οξύ να δράσει σε βάθος.

 

Ολοκλήρωσε την περιποίησή σου ενάντια στα μαύρα στίγματα με τη συσκευή καθαρισμού προσώπου από μαύρα στίγματα της Vican. Πρόκειται για μία συσκευή 5 σε 1 για ολοκληρωμένη φροντίδα καθαρισμού και περιποίησης προσώπου. Συσφίγγει και να αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και επιτυγχάνει βαθύ καθαρισμό με την κεφαλή καθαρισμού.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα