×

Τα καλύτερα αντηλιακά σώματος για το 2022

 17/11/2023 3m, 21s

Ο ήλιος είναι ζωή, ποιος δεν αναζητεί τον ήλιο και τη ζεστασιά του ύστερα από τον παγωμένο χειμώνα και το κρύο; Ποιος δεν αγαπά τις λαμπερές μέρες χάρη του ήλιου, ιδανικές για περπάτημα, βόλτες και χαλάρωση κάτω από τις ακτίνες του που ζεσταίνουν το πρόσωπο, το σώμα και ηρεμούν το μυαλό;

Ο ήλιος και η παρουσία του στις ζωές κάθε ζωντανού οργανισμού είναι απαραίτητη και καθοριστική για την ανάπτυξη και τη ζωή γενικά. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του για την υγεία και την ψυχολογία όλων των ανθρώπων και σε όλες τις ηλικίες. Ο ήλιος και η ενέργειά του είναι ικανή να συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ψυχολογικών παθήσεων που επηρεάζουν τη διάθεση και την ενέργεια του ατόμου. Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικός και στην ανάπτυξη των παιδιών.

 

Επιπτώσεις από τη έκθεση στον ήλιο

Φυσικά ο ήλιος, εκτός από τα θετικά που μπορεί να προσφέρει, μπορεί εύκολα να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα όταν υπάρχει υπέρ έκθεση σε αυτόν χωρίς προστασία.

Συνεπώς, είναι απόλυτα σημαντικό και αναγκαίο να υπάρχει η απαραίτητη προστασία σε σώμα και πρόσωπο σε καθημερινή βάση, πριν την έκθεσή μας στον ήλιο.

Σίγουρα είναι εξίσου σημαντική και απαραίτητη η προστασία από τον ήλιο σε βρέφη και παιδιά που το δέρμα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητο για την αποφυγή κάθε είδους προβλήματος που μπορεί να δημιουργηθεί.

Τόσο στους ενήλικες όσο και στα βρέφη και τις πιο μικρές παιδικές ηλικίες η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι επικίνδυνη με πιο συχνές επιπτώσεις:

  • Κίνδυνος δημιουργίας ηλιακού εγκαύματος
  • Μπορεί να δημιουργηθούν διάφοροι τύποι από φωτοαλλεργικές αντιδράσεις & φωτοδερματοπάθειες
  • Κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος

 

Αντηλιακά σώματος

Για να γίνει η έκθεση στον ήλιο μια ευχάριστη στιγμή για όλους είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακών σώματος, ώστε να επιτευχθεί η προστασία από τις βλαβερές του ιδιότητες. Πριν την αγορά και τη χρήση ενός αντηλιακού χρειάζεται:

  • Να επιλέξουμε το αντηλιακό με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας SPF. Στα πρώτα μπάνια και τις πρώτες φορές που θα υπάρξει έκθεση στον ήλιο για αρκετή ώρα είναι σημαντική η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Επίσης σημαντική είναι η υφή και η σύνθεση των αντηλιακών που πρέπει να προσέξει κάποιος πριν την αγορά ειδικά για τα βρεφικά και παιδικά αντηλιακά. Στο εμπόριο υπάρχουν αντηλιακά με φυσικά και χημικά φίλτρα.
  • Τα αντηλιακά με χημικά ή οργανικά φίλτρα είναι ιδανικά για την προστασία από τον ήλιο για απιδιά του ενός έτους και άνω.
  • Σημαντικός παράγοντας για την αγορά του κατάλληλου αντηλιακού παίζει επίσης ο τύπος δέρματος.

 

Τύποι αντηλιακών σώματος

Στο εμπόριο υπάρχουν αντηλιακά που είναι ιδανικά για πρόσωπο και για το σώμα. Επίσης υπάρχουν αντηλιακά σώματος σε μορφή σπρέι, σε μορφή κρέμας και σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Επιπλέον υπάρχουν αντηλιακά που η σύνθεσή τους ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά να διατηρηθεί ενυδατωμένο και προστατευμένο το ίδιο ισχύει και στα αντηλιακά προσώπου. Συνεπώς κερδίζεις μια ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα για την επιδερμίδα σου. Επίσης υπάρχουν αντηλιακά σώματος με χρώμα που βοηθούν τόσο στην απόκτηση χρώματος, ενώ παράλληλα μπορούν προστατεύουν από τον ήλιο.

Συνεπώς η εύρεση του πιο ταιριαστού αντηλιακού σώματος για την επιδερμίδα και τις ανάγκες σου ή για την επιδερμίδα και τις ανάγκες του μωρού ή του παιδιού σου είναι πιο εύκολη από όσο φαντάζεσαι, διότι υπάρχει μια πολύ ποικιλία σε προϊόντα ώστε να επιλέξεις.

 

Βρεφικά και παιδικά αντηλιακά σώματος

Για ατελείωτα παιχνίδια στον ήλιο χωρίς φόβο η λύση είναι τα ειδικά παιδικά και βρεφικά αντηλιακά. Η παιδική και βρεφική επιδερμίδα είναι σαφώς πιο ευαίσθητη από αυτή ενός ενήλικα και για αυτό το αντηλιακό αποτελεί μια σημαντική επένδυση και η χρήση του είναι φυσικά απαραίτητη.

Τα παιδικά αντηλιακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ ο δείκτης προστασίας πρέπει να είναι συνήθως 50SPF.

Πρέπει να γίνεται η χρήση του αντηλιακού σχεδόν μια ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο ώστε να προλάβει να το απορροφήσει επαρκώς και σωστά η επιδερμίδα του, ενώ χρειάζεται να τοποθετείται επαρκή ποσότητα σε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου που εκτίθενται στον ήλιο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα