×

Βιταμίνες & συμπληρώματα για παιδιά: Πότε πρέπει να χορηγούνται;

 26/03/2024 3m, 35s

Τα παιδιά είναι η πιο ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουν. Οι διατροφικές και ενεργειακές τους ανάγκες είναι μεγάλες, λόγω της ταχείας πνευματικής και σωματικής ανάπτυξής τους. Επομένως, η διατροφή των παιδιών και η επαρκής πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή ανάπτυξή τους.

Πολλές φορές, όμως, δεν είναι εύκολο να προσλάβουν τα παιδιά όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζονται. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα παιδιά δε λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα. Τέτοιες είναι οι παρακάτω:

  • Παιδιά που έχουν αλλεργίες ή είναι πολύ επιλεκτικά με το φαγητό κι έτσι δεν λαμβάνουν ποικιλία τροφών
  • Παιδιά που διαβάζουν έντονα και πολλές ώρες
  • Παιδιά με διατροφικές ή πεπτικές διαταραχές
  • Παδιά με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Παιδιά που αθλούνται
  • Παιδιά με χαμηλό σίδηρο

Αν το παιδάκι σας ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή έχει έλλειψη από κάποιο στοιχείο, τότε καλό θα ήταν να του παρέχετε συμπληρώματα διατροφής για παιδιά.

 

Τι στοιχεία και βιταμίνες χρειάζονται τα παιδιά

Ασβέστιο

Το ασβέστιο συμβάλλει στην ανάπτυξη γερών οστών και δοντιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών των οστών. Το συμπληρωμα ασβεστιου για παιδια είναι απαραίτητο αν υπάρχει κάποια έλλειψη.

Ψευδάργυρος

O ψευδάργυρος είναι συμβάλλει ενεργά στη θωράκιση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς.

Βιταμίνη Α

Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της όρασης.

Βιταμίνες Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν κι αυτές ποικιλοτρόπως στη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού κυρίως παρέχοντας ενέργεια.

Βιταμίνη C

Είναι ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού και συμβάλλει ενεργά στην αποφυγή των κρυολογημάτων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και την οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών.

 

Οι καλυτερες βιταμίνες για παιδια

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής για παιδιά, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παρακάτω θα βρείτε τα καλύτερα από αυτά:

chewy-vites-kids-multivitamin-plus-polybitamines-zeledakia-gia-paidia
Chewy Vites Kids Multivitamin

Μασώμενες βιταμίνες ζελεδάκια για παιδιά με 12 Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία σε μορφή ζελεδάκια αρκουδάκια με υπέροχη φρουτώδη γεύση. Προσφέρουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη του παιδικού οργανισμού. Κάθε Πολυβιταμίνη Plus Chewy Vites περιέχει βιταμίνες A, D, B6, B12 και C που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης περιέχουν ιώδιο που συνεισφέρει στη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών. Τα Chewy Vites παρασκευάζονται από φυσικό χυμό και φυσική πηκτίνη φρούτων, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα μαλακά και ζουμερά.

 

power health floraxid kindervital
Power Health Floradix Kindervital

Υποστηρίζει τη σωστή ανάπτυξή του παιδιού σας, δυναμώνει τον οργανισμό του, ενισχύει τα αμυντικά του κύτταρα και βελτιώνει τις αντοχές του, με απόλυτα φυσικό τρόπο. Το Kindervital, πλούσιο σε φυσικούς χυμούς φρούτων και εκχυλίσματα φυτών, περιέχει ασβέστιο και όλες τις βιταμίνες συμβάλλοντας στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδικού οργανισμού. Δεν περιέχει ζάχαρη, αλκοόλη, χημικά ή άλλα πρόσθετα συστατικά.

 

forte pharma multivit kids
Forte Pharma MultiVit Kids Παιδική Πολυβιταμίνη

Το Multivit kids είναι μια φόρμουλα με βασιλικό πολτό, βιταμίνες και μέταλλα για την σωστή ανάπτυξη, την ισορροπία του οργανισμού και την ενίσχυση την ανοσολογικής άμυνας των παιδιών από 4 ετών.Είναι μασώμενα δισκία σαν καραμέλες, εύκολες για την πρόσληψή τους με ευχάριστη γεύση γρεναδίνης.

 

Moller’s Ω3 Paidika zeledakia
Moller’s Ω3 Παιδικά Ζελεδάκια

Τα Moller’s Ω3 Παιδικά Ζελεδάκια είναι ένα μοναδικό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, αν και μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους. Έχουν ω-3 λιπαρά οξέα και είναι σε σχήμα ψαριού με γεύση πορτοκάλι – λεμόνι. Είναι μια εξαιρετική λύση για τα παιδιά που δυσκολεύονται να πιούν το μουρουνέλαιο.

Το μουρουνέλαιο Möller’s αποτελεί εξευγενισμένο έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας Gadidae, όπως ο βακαλάος και ο γάδος. Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε (σαν αντιοξειδωτικό). Έτσι τα ωφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά. Το προϊόν αυτό δεν περιέχει τεχνιτά χρώματα και γύκαντικές ουσίες.

 

Lamberts Multi-Guard For Kids Chewable tabs

Το Multi-Guard For Kids αποτελεί μια από τις καλύτερες πολυβιταμινούχες φόρμουλες για τα παιδιά. Το Multi-Guard For Kids παρέχει επαρκή επίπεδα όλων των σημαντικών βιταμινών και μετάλλων. Αυτή η μασώμενη φόρμουλα δεν έχει προσθήκη ζάχαρης και έτσι δεν προκαλεί τερηδόνα.

 

Πηγές Άρθρου: 

  • Iatronet.gr

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα