×

Boxing Day: Τώρα και στην Ελλάδα!!

 31/03/2022 1m, 39s

Τι είναι η Boxing Day

Η Boxing Day είναι η ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26 Δεκεμβρίου), είναι επίσημη αργία στις Αγγλία και Ιρλανδία αλλά και σε άλλες χώρες της κοινοπολιτείας των Εθνών κυρίως με χριστιανικό πληθυσμό. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πότε ξεκίνησε και από ποιον. Για κάποιους οι ρίζες ανάγονται ακόμη και στα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, ή στον Μεσαίωνα. “Boxing Day” σημαίνει “Ημέρα του Κουτιού” στην ελληνική μετάφραση και στη σύγχρονη εποχή, η ονομασία μπορεί να αποδοθεί στο άνοιγμα των δώρων των Χριστουγέννων τη συγκεκριμένη ημέρα (εάν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη στις 25 Δεκεμβρίου).

Ιστορική Αναδρομή

– Η ανταλλαγή των δώρων, χρημάτων και αγαθών μεταξύ ατόμων του ίδιου κοινωνικού επιπέδου γινόταν την ημέρα των Χριστουγέννων ή πριν, ενώ η χαρά για αυτούς με μικρότερες δυνατότητες ερχόταν μία ημέρα μετά τις γιορτές.
– Η ημέρα των Χριστουγέννων αποτελούσε αφορμή συγκέντρωσης όλων των μελών της οικογένειας στον ίδιο χώρο και οι εορτασμοί συνήθως κρατούσαν μέχρι την επομένη. Προτού, λοιπόν, χωριστεί και πάλι η οικογένεια, οι κυβερνήτες των περιοχών μοίραζαν τα… δώρα τους στον λαό (όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν βάσει νόμων), προσφέροντας σε κουτιά φαγητό, ρούχα, εργαλεία και άλλα αγαθά, αναλόγως το μέγεθος της κάθε οικογένειας, που εκείνη την ημέρα ήταν φανερό.
– Στις εκκλησίες, τα κουτιά που προορίζονταν για ετήσιες δωρεές ανοίγονταν την ημέρα των Χριστουγέννων και τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί διανέμονταν από τον κλήρο την επομένη, την Boxing Day.

Σήμερα

Τα τελευταία χρόνια η 26η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ανταλλαγής δώρων μεταξύ των αγαπημένων μας προσώπων. To Pharm24.gr γιορτάζει και αυτή τη χρονιά την Boxing Day με επιπλέον εκπτώσεις στις αγαπημένες σας εταιρίες! Μείνετε συντονισμένοι και επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας φαρμακείο στις 26 Δεκεμβρίου για να επωφεληθείτε των μεγάλων προσφορών! Επιλέξτε ανάμεσα σε προϊόντα ομορφιάς για τη γυναίκα και τον άντρα, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα αδυνατίσματος, προϊόντα για τη μητέρα και το παιδί, αντηλιακά κ.α. και κάντε αυτή τη μέρα ξεχωριστή για εσάς!

 

Πηγή άρθρου: wikipedia, contra.gr

Eπιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα