ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΗΤΕΡΑ-ΠΑΙΔΙ

  • LoadingΜητέρα-Παιδί video
  • LoadingΜητέρα-Παιδί video
  • LoadingΜητέρα-Παιδί video
  • LoadingΜητέρα-Παιδί video
  • LoadingΜητέρα-Παιδί video

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την εγκυμοσύνη και τη θάλασσα και το τι πρέπει να προσέξετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Συνήθεις Ερωτήσεις για
Μητέρα-Παιδί

Tι πρέπει να έχω στο σπίτι μετά το μαιευτήριο;

Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τις πρώτες ημέρες του μωρού & την μητέρας στο σπίτι: -Βρεφικές Πάνες - Μαντηλάκια Καθαρισμού - Προϊόντα Μπάνιου: Βρεφικά σαμπουάν- βρεφικά αφρόλουτρα - Σετ περιποίησης για τη μητέρα - Είδη Ρουχισμού - Κούνια - Καρότσι - Είδη για Φαγητό (σε περίπτωση που δεν θηλάζετε).

Τι χρειάζομαι για το μαιευτήριο;

Πριν πάτε στο μαιευτήριο θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί:Για εσάς:

Για το μωρο:

Τι δώρα πάνε στο μαιευτήριο;

Πριν επισκεφτείτε μια νέα μητέρα και το μωρό της στο μαιευτήριο, σκεφτείτε τι δώρο θα επιλέξετε για αυτούς. Παρακάτω βρείτε ιδέες δώρων για τη νέα μαμά και το νεογέννητο. Για τη μητέρα: - Επιθέματα θηλασμού, μαξιλάρι θηλασμού , καλαθάκι με είδη περιποίησης για τη νέα μητέρα όπως ενυδατικά έλαια, μαντηλάκια καθαρισμού, αρωματικό κερί για αφρόλουτρο. Για το βρέφος: Κουτί με πάνες, κορμάκια-είδη ρουχισμού & παιχνίδια για βρέφη, μπιμπερό, σαλιάρα, υποαλλεργικό σφουγγαράκι μπάνιου, βρεφικό σαμπουάν & αφρόλουτρο.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για την βρεφική περιποίηση;

"Όλες οι νέες μητέρες πρέπει να επιλέγουν τα καλύτερα και πιο ασφαλή προϊόντα για αυτές και τα μωρά τους. Έτσι: - Τα προϊόντα φαρμακείου είναι τα ασφαλέστερα καθώς έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Επιπλέον, πρέπει να επιλέγονται τα καταλληλότερα προϊόντα για βρέφη πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των παιδιάτρων σας. - Επιλέγεται προϊόντα με ωραία μυρωδιά, αποτελεσματικότητα, μη ενοχοποιημένους παράγοντες συστατικών και πάντα με πιστοποιήσεις στην ετικέτα από τον τόπο προέλευσης. - Μην ξεχνάτε! Μόνο ο παιδίατρος και ο φαρμακοποιός είναι σε θέση να προτείνει προϊόντα περιποίησης για ένα βρέφος σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος του και φυσικά την ηλικία του.

Ποια θεωρείται βρεφική ηλικία;

Η βρεφική ηλικία ξεκινάει από τη γέννηση ενός βρέφους έως και το 2ο έτος της ηλικίας του. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής υπάρχει σωματική καθώς και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Ποτέ πρέπει ένα βρέφος να φορέσει αντηλιακό;

Οι ειδικοί συστήνουν τα βρέφη έως 6 μηνών να μην εκτίθενται απευθείας στον ήλιο, μιας και διαθέτουν λεπτή & ευαίσθητη επιδερμίδα και το δέρμα τους παράγει λιγότερα ποσά μελανίνης. Ακόμα για μωρά κάτω των 6 μηνών συστήνεται η χρήση εναλλακτικών μέτρων προστασίας, όπως προστατευτικά είδη ρουχισμού, γυαλιά ηλίου και καπέλο και η αποφυγή της απευθείας έκθεσής τους στον ήλιο και να κρατούνται σε σκιερό μέρος. Βρέφη άνω των 6 μηνών μπορούν να εκτεθούν στον ήλιο, πάντα χρησιμοποιώντας κάποιο βρεφικό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.