×

Καθαρισμός Προσώπου στο Σπίτι: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε

 28/03/2024 5m, 14s

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για την υγεία και την όψη του δέρματός μας. Ο καθαρισμός προσώπου δε χρειάζεται να γίνει σε κάποιο κέντρο αισθητικής ή spa. Αντίθετα, μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα καθαρισμό προσώπου στο σπίτι σου. Παρακάτω θα βρεις τα βήματα για ένα πλήρη καθαρισμό προσώπου από το σπίτι, αλλά και τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου που θα χρειαστείς, ώστε να περιποιηθείς το δέρμα σου. Αφού λοιπόν έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ από το δέρμα σου ξεκίνα με:

 

Καθαρισμός προσώπου με ατμό

Ο καθαρισμός με ατμό στο πρόσωπο είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πίσω. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο να απομακρύνει κανείς το συσσωρευμένο σμήγμα και τους ρύπους, να βοηθήσει τους πόρους να “ανοίξουν” και να αποτοξινώσει το δέρμα. Υπάρχουν 2 τρόποι για καθαρισμό προσώπου με ατμό στο σπίτι: ο ένας είναι με την κατσαρόλα και ο άλλος με τη συσκευή σάουνας προσώπου.

Στάσου πάνω από την κατσαρόλα με το βραστό νερό ή τη σάουνα προσώπου με κλειστά μάτια. Η ιδανική απόσταση είναι 40εκ. Θα χρειαστείς μια πετσέτα, την οποία θα απλώσεις πάνω από το κεφάλι σου, ώστε να εγκλωβιστεί ο ατμός και να κάνει τη δουλειά του. Περίμενε 5 έως 8 λεπτά. Ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου μπορείς να προσθέσεις και διάφορα έλαια στο νερό. Για παράδειγμα, η μέντα ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες, καθώς ρυθμίζει τη λιπαρότητα. Το χαμομήλι φαίνεται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ξηρής επιδερμίδας. Η λεβάντα και το θυμάρι προσφέρεται για κάθε τύπο δέρματος.

Σκούπισε ταμποναριστά το πρόσωπό σου και δες πόσο εύκολα απομακρύνεται το σμήγμα!

 

Απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση προσώπου είναι πολύ σημαντικό βήμα για τον καθαρισμό του προσώπου. Είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων σε νεαρές ηλικίες γίνεται από μόνη της, καθώς το δέρμα ανανεώνεται με γρήγορο ρυθμό. Μεγαλώνοντας όμως, η διαδικασία αυτή αρχίζει να φθίνει. Έτσι, πρέπει να επέμβουμε εμείς, ώστε να βοηθήσουμε το δέρμα μας να ανανεωθεί.

Ιδανικό είναι το scrub προσώπου για βαθιά απολέπιση. Παρακάτω, θα βρεις τα καλύτερα scrub προσώπου για κάθε ανάγκη.

Apivita Face Scrub
Apivita Face Scrub

Το scrub προσώπου της Apivita είναι ιδανικό για λιπαρές ή και μικτές επιδερμίδες. Περιέχει 95% φυσικά συστατικά και απομακρύνει αποτελεσματικα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, χάρη στους λεπτούς κόκκους από κουκούτσι ελιάς που περιέχει. Παράλληλα το αιθέριο έλαιο λεβάντας δρα καταπραϋντικά, ενώ το λάδι ελιάς και σταφυλιού δίνει μια απίστευτη αίσθηση απαλότητας. Το scrub ενεργοποιεί τις σιρτουίνες, πρωτεΐνες που σχετίζονται με την αντιγήρανση και την αντιμετώπιση των βλαβών των κυττάρων και τις ακουαπορίνες που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα.

 

 

Nuxe Aquabella Micro-Exfoliating Purifying Gel
Nuxe Aquabella Micro-Exfoliating Purifying Gel

Το τζελ καθαρισμού Aquabella Gelee Purifiante Micro Exfoliante της Nuxe, είναι αυτό που χρειάζονται οι κανονικές προς μικτές επιδερμίδες. Ειδικά σχεδιασμένο για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας, την αφήνει φρέσκια καθαρή και λαμπερή. Περιέχει απολεπιστικά μικροσφαιρίδια για βαθύ καθαρισμό, απομακρύνει το σμήγμα και λειαίνει τις ατέλειες, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

 

Απολέπιση προσώπου για ευαίσθητα δέρματα

Αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα καλό είναι να αποφύγεις το scrub προσώπου και να χρησιμοποιήσεις πιο ήπια προϊόντα για την απολέπιση προσώπου. Ιδανικό είναι τo:

 

La Roche-Posay Ultra Fine Scrub Sensitive Skin
La Roche-Posay Ultra Fine Scrub Sensitive Skin

Είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα, αφού παρασκευάζεται υπό κανόνες φυσιολογικής σύνθεσης. Καθαρίζει απαλά και καταπραΰνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιαματικό νερό La Roche Posay. Δεν περιέχει σαπούνι, οινόπνευμα, χρωστικές και parabens. Καθαριζει και λειαίνει το ευαίσθητο δέρμα και σέβεται την ιδιαίτερη φυσιολογική ισορροπία του.

 

Μάσκα ενυδάτωσης προσώπου

 

woman with mask on her face and bath towel on head

 

Τώρα που οι πόροι έχουν ανοίξει και τα νεκρά κύτταρα έχουν απομακρυνθεί, το δέρμα σου είναι έτοιμο να “υποδεχτεί” τα προϊόντα που θα εφαρμόσεις, τα οποία θα διεισδύσουν σε βάθος για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για την εφαρμογή μιας μάσκας προσωπου για βαθια ενυδατωση.

H ημιδιάφανη υφασμάτινη biocellulose μάσκα προσώπου έχει 95% φυσικά συστατικά και είναι εμποτισμένη με ορό από αβοκάντο. Η EXPRESS BEAUTY μάσκα με αβοκάντο είναι μια εξαιρετικά λεπτή και απαλή μάσκα, που εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο σαν δεύτερη επιδερμίδα, μεγιστοποιώντας την μεταφορά των δραστικών συστατικών για άμεση ενυδάτωση και καταπράυνση. Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και προσφέρει άμεσα βαθιά ενυδάτωση, ενώ είναι 100% βιοαποικοδομήσιμη και κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Δύο μάσκες σε μια συσκευασία που προσφέρουν ενυδάτωση και απολέπιση, αντίστοιχα. Η Lierac Hydragenist Masque S.O.S είναι η μάσκα ενυδάτωσης, οξυγόνωσης και επαναπύκνωσης που χρειάζεσαι μετά την απολέπιση. Θα ενυδατώσει ακόμη και το πιο αφυδατωμένο δέρμα. Η περιεκτικότητά της σε σύμπλοκο Hydra O2, συμπύκνωμα βιταμινών και μετάλλων, εκχύλισμα τριαντάφυλλου, ελαιου καμέλιας συμβάλλει στην ενυδάτωση, επαναπύκνωση και οξυγόνωση της επιδερμίδας.

  • Galenic Masque Desalterant Hydratant

Η δροσιστική, αναζωογονητική ενυδατική μάσκα της Galénic είναι η κατάλληλη για το δέρμα που έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Αυτό το δροσερό ζελ προσφέρει ένα πραγματικό μπάνιο ενυδάτωσης, αφού γεμίζει το δέρμα με νερό. Είναι πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ που χαρίζει ανάπλαση αλλά και καταπράυνση. Το δέρμα μένει δροσερό και φωτεινό.

Η ενυδατική μάσκα 10 λεπτών της Origins με βερίκοκο έχει πλούσια κρεμώδη υφή. Ξεδιψά και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας. Είναι κατάλληλη για μικτές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

  • Glamglow Thirstymud Hydrating Treatment Mask

H μάσκα προσώπου εντατικής ενυδάτωσης αυτή είναι σχεδιασμένη με βάση τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της Glamglow και χαρίζει, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην αναγέννηση της επιδερμίδας και την επαναφορά της φυσικής της λάμψης. Είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες για μετά το ξύρισμα.

Η θρεπτική υφασμάτινη μάσκα προσώπου προορίζεται για εντατική τροφή της επιδερμίδας. Είναι εμποτισμένη με πλούσιο essence που προσφέρει εντατική τροφή στην επιδερμίδα για κάθε μέρα που θέλεις να νιώθεις ξεχωριστή και όμορφη.Λευκαίνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Είναι ιδανική για το ταλαιπωρημένο δέρμα των 30 μέχρι και 65+.
Αφού βρεις την ιδανική μάσκα και την αφήσεις να δράσει για όσο προβλέπεται, την αφαιρείς με βρεγμένο βαμβάκι, ώστε να την απομακρύνεις απαλά.

Ενυδάτωση

Το τελευταίο και πιο σημαντικό στάδιο στην περιποίηση της επιδερμίδας για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα είναι η η ενυδάτωση. Μπορείς να βρεις την κατάλληλη κρέμα για τις ανάγκες σου εδώ.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα