×

Αντιμετωπίστε τις πανάδες με τα καλύτερα προϊόντα

 26/03/2024 6m, 54s

Τι είναι οι πανάδες;

Οι πανάδες είναι δερματικές αλλοιώσεις, οι οποίες έγκεινται στην αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας σε συγκεκριμένα σημεία. Πρόκειται για μικρές καφέ κηλίδες, οι οποίες σχετίζονται με τον πληθυσμό των μελανοκυττάρων στον οργανισμό, με την έκθεση στον ήλιο και με τη διαδικασία της γήρανσης. Στην ουσία οφείλονται σε διαταραγμένη παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι περισσότερη σε μερικά σημεία του δέρματος, και προκαλεί χρωματική ανομοιομορφία. Οι πανάδες μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος και ένταση και είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Εμφανίζονται κυρίως πανάδες στα χέρια, πανάδες στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ.

Οι πανάδες δεν είναι μια επικίνδυνη κατάσταση, αλλά είναι κυρίως ενοχλητικές σε αισθητικό επίπεδο, για αυτό παρατηρούμε πολλές γυναίκες να ψάχνουν μακιγιάζ για κάλυψη πανάδων. Το βασικό ζήτημα όμως είναι να προλάβουμε την εμφάνιση πανάδων ή να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

 

Ποιοι είναι οι τύποι πανάδων;

Οι πανάδες διακρίνονται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με το βάθος τους. Είναι σημαντικό να καθορίζεται ο τύπος των πανάδων, ώστε να επιλέγεται και ο ανάλογος τύπος θεραπείας.

  1. Επιδερμικός τύπος: Ο επιδερμικός τύπος πανάδων είναι αυτός με βλάβη που εντοπίζεται στην επιφάνεια του δέρματος και, συνήθως, έχει καφέ χρώμα. Ανταποκρίνεται καλά σε θεραπεία.
  2. Δερματικός τύπος: Αυτός ο τύπος έχει μεγαλύτερο βάθος, χωρίς συγκεκριμένα όρια και πιο σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο. Ανταποκρίνεται σχετικά καλά σε θεραπεία.
  3. Μικτός τύπος: Χαρακτηρίζονται οι πανάδες με ενδιάμεσο μέγεθος, χωρίς σαφή όρια και σκούρο καφέ χρώμα. Ανταποκρίνεται πιο δύσκολα σε θεραπεία.
  4. Ακαθόριστος τύπος: Έχει ασαφή όρια και εμφανίζεται συχνότερα σε πιο σκούρες επιδερμίδες.

 

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης πανάδων;

Η εμφάνιση των πανάδων οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η κληρονομικότητα και γενετική προδιάθεση, αλλά φυσικά και η ηλιακή ακτινοβολία. Η εμφάνιση πανάδων, όμως, μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών, όπως είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες ή η περίοδος της εγκυμοσύνες.

Άλλοι παράγοντες εμφάνισης πανάδων είναι η φτωχή διατροφή σε φρούτα και λαχανικά, το άγχος, το κάπνισμα, καλλυντικά προϊόντα με ερεθιστικά συστατικά, η αφυδάτωση και οι δερματικές λοιμώξεις.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τις πανάδες  & η καλύτερη πρόληψη;

 

αντιμετωπιση παναδων

 

Είναι πολύ σημαντική η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων κατά των πανάδων, προκειμένου να προληφθεί η εμφάνιση τους.

 

Ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά για πανάδες;

 

La Roche-Posay Pigmentclar UV Spf30 Κρέμα για Κηλίδες Προσώπου
La Roche-Posay Pigmentclar UV Spf30 Κρέμα για Κηλίδες Προσώπου

Αυτό το αντηλιακό προσώπου για πανάδες είναι ιδανικό για επίμονες και σκούρες κηλίδες στο δέρμα με ανομοιόμορφο τόνο. Βοηθά στην εξασθένιση των επίμονων σκούρων κηλίδων και εξασφαλίζει ομοιομορφία μακράς διάρκειας στον τόνο του δέρματος. Η υφή ενυδατικής κρέμας συμβάλλει στην πλήρη απορρόφηση και αποτρέπει την προσκόλληση των ρυπογόνων σωματιδίων στο δέρμα. Με Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Συνδυάζει το ισχυρό σύμπλοκο PIGMENTCLAR PhE-Resorcinol κατά των σκούρων κηλίδων με το προηγμένο σύστημα φίλτρων UV της La Roche-Posay, ώστε να παρέχει τριπλή προστασία ενάντια στη ρύπανση, τις ακτίνες UVA μεγάλου μήκους κύματος και την οξείδωση.

 

Korres Red Grape Sunscreen Face Cream Spf30

Η αντηλιακή κρέμα κατά των πανάδων προορίζεται για ολοκληρωμένη καθημερινή φροντίδα με κλινικά αποδεδειγμένη δράση κατά των πανάδων, που προσδίδει ομοιόμορφο τόνο με χρώμα. Το καινοτόμο δραστικό από φυτικά βλαστοκύτταρα Κόκκινου Σταφυλιού, πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, προστατεύει την επιδερμίδα από τη φωτογήρανση, κύρια αιτία δημιουργίας ρυτίδων. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, μη φαγεσωρογόνο και ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.

 

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για τις πανάδες;

Εδώ θα βρεις τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την πρόληψη εμφάνισης πανάδων, αλλά και την αντιμετώπιση των ήδη υπαρχουσών.

 

Lierac Lumilogie Double Concentre Jour & Nuit Correction Taches

Lierac Lumilogie Double Concentre Jour & Nuit Correction Taches

Αυτό το διπλό συμπύκνωμα ημέρας και νύχτας για διόρθωση των κηλίδων είναι εμπνευσμένο από συνδυασμένες αισθητικές τεχνικές που συνδυάζουν Led και Peeling και παρέχει εξιδεικευμένη λύση στη διόρθωση των κηλίδων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.Το Lumilogie Double Concentre Jour & Nuit της Lierac αποτελεί σύνθεση με διπλό συμπύκνωμα, αποτελούμενο από δύο φόρμουλες, μία για την ημέρα και μία για τη νύχτα. Στην καρδιά αυτών των δύο τύπων, τρία επιπλέον δραστικά συστατικά με εξιδεικευμένη δράση στους τρεις τύπους κηλίδων: νέες, ορατές και εγκατεστημένες. Την ημέρα, παρέχει αντιοξειδωτική, προληπτική δράση με την μορφή λεπτόρρευστης κρέμας σε ένα διακοσμητικό υγρό.
Το βράδυ, γίνεται μια διαδικασία απολέπισης με την μορφή ενός gel-balm, που παρέχει άμεσο αποτέλεσμα ομοιομορφίας και λείανσης της επιδερμίδας.

 

Photo Reverse Brightening Protective Anti-Dark Spots Face Care High Protection
Photo Reverse Brightening Protective Anti-Dark Spots Face Care High Protection

Απολαύστε τον ήλιο με τη λοσιόν Institut Esthederm Photo Reverse. Η θεραπεία στοχεύει στο να αποτρέψει την εμφάνιση καφέ κηλίδων και να μειώσει αισθητά την εμφάνιση των ήδη υπαρχουσών. Με την υψηλή προστασία UVA / UVB, η κρέμα προστατεύει το δέρμα από υπερ-χρωματισμό, ορατά σημάδια φωτογήρανσης και εμφάνιση νέων πανάδων.

 

Frezyderm Spot End Corrective
Frezyderm Spot End Corrective

Πολυδύναμη λευκαντική κρέμα για πανάδες προσώπου τοπικής εφαρμογής για άμεση και ταχεία δράση σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Ο συνδυασμός συστήματος λεύκανσης (DAB, α-αρβουτίνη Kojic acid) και συμπλέγματος κερατολυτικών ενεργών, μειώνει την παραγωγή της μελανίνης και αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες. Είναι ιδανική για άμεση και ταχεία λεύκανση.

 

Sostar Λευκαντική Κρέμα Νυκτός με Βιολογικό Γάλα Γαϊδούρας
Sostar Λευκαντική Κρέμα Νυκτός με Βιολογικό Γάλα Γαϊδούρας

Είναι η λευκαντική κρέμα προσώπου της Sostar. Χάρη στο παράγωγο βιταμίνης C αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης από τα κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα δρα σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην σύνθεση του κολλαγόνου. Το βιολογικό γάλα γαϊδούρας ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα.

 

Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting
Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting

Πρόκειται για έναν ισχυρό ορό κατά των πανάδων και είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει λευκαντική δράση και διορθώνει τις σκούρες κηλίδες και συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης νέων κηλίδων από διάφορους παράγοντες. Ο ορός Caudalie Vinoperfect Radiance ενυδατώνει την επιδερμίδα  και προσφέρει λάμψη και φωτεινότητα.

 

Uriage Eau Thermale Depiderm Anti Brown Spot Intensive Night Cream
Uriage Eau Thermale Depiderm Anti Brown Spot Intensive Night Cream

Η ιδανική κρέμα για την αποτελεσματική καταπολέμηση των καφέ κηλίδων. Δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν συμβαίνει η κυτταρική δραστηριότητα χωρίς εξωτερικές επιθέσεις (ακτίνες UV, ρύπανση κ.λπ.), για την αποτελεσματική καταπολέμηση των καφέ κηλίδων. Παράλληλα, χαρίζει ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος. Η σύνθεσή της συνδυάζει καταπραϋντικά, αντιοξειδωτικά, και ενεργά συστατικά κατά των καφέ κηλίδων, χαρίζοντας ομοιομορφία στην επιδερμίδα και απαλύνοντας τις ατέλειες που οφείλονται σε δυσχρωμίες. Απολεπίζει την επιδερμίδα και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, χάρη στη κατάλληλη δοσολογία από AHA* (γλυκολικό και λακτικό οξύ) και BHA2 (σαλικυλικό οξύ) απολεπίζει απαλά και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων.

 

The Skin Pharmacist Age Active Anti-Dark Spots Spf15
The Skin Pharmacist Age Active Anti-Dark Spots Spf15

Διορθώνει τις δυσχρωμίες και τις πανάδες του δέρματος και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο. Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και προλαμβάνει την εμφάνιση των πανάδων. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και μη φαγεσωρογόνο. Δεν περιέχει σιλικόνη, οινόπνευμα, ορυκτέλαια και χρωστικές.

 

 

Intermed Pregnaderm Whitening Face Cream Spf15
Intermed Pregnaderm Whitening Face Cream Spf15

Αποτελεί την κρέμα για έλεγχο της εμφάνισης των σκουρόχρωμων κηλίδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Intermed. Η μοναδική ματ σύνθεσή της βασισμένη σε βιοδραστικά συστατικά, σε συνδυασμό με την τεχνολογία InterTECH βοηθά, με την καθημερινή της χρήση, στον αποτελεσματικό έλεγχο της εμφάνισης των σκουρόχρωμων κηλίδων, στην ενυδάτωση και την αντιηλιακή προστασία που χρειάζεται η επιδερμίδα.

 

Skincode Brightening Total Clarity
Skincode Brightening Total Clarity

Είναι ένας best seller ορός λεύκανσης για τις πανάδες από τον ήλιο. Διορθώνει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες με 2 σύμπλοκα, αλλά προφυλάσσει και από την εμφάνιση νέων. Με υψηλή συγκέντρωση της πολυλειτουργικής δραστικής Βιταμίνης Β3, δρα αναστέλλοντας την πρόσληψη των μελανοσωμάτων από τα κερατινοκύτταρα. Αυτή η αναστολή βοηθά στην ελαχιστοποίηση του προκύπτοντος χρωματισμού του δέρματος και των κηλίδων. Περιέχει λευκαντικό παράγοντα από 7 φυτά των Άλπεων, που διασπά σταδιακά εγκαθιδρυμένες συγκεντρώσεις μελανίνης και βοηθά να μειωθεί ο χρωματισμός του δέρματος.

 

 

Synchroline Thiospot Skin Roller Λοσιόν Λεύκανσης
Synchroline Thiospot Skin Roller Λοσιόν Λεύκανσης

Αποτελεί μία λοσιόν λεύκανσης έντονων και εντοπισμένων κηλίδων με υψηλή συγκέντρωση συστατικών σε ένα άνυδρο διάλυμα, που βοηθά στην ταχύτερη μείωση της έντασης του χρώματος των κηλίδων με παράλληλη προστασία από τις ακτίνες UVB. Σε πρακτική συσκευασία για εύκολη εφαρμογή σε μεμονωμένες κηλίδες. Είναι κατάλληλη για πρόσωπο, σώμα και χέρια.

 

Bioderma Pigmentbio Foaming Cream
Bioderma Pigmentbio Foaming Cream

Η Pigmentbio Foaming cream είναι ένα καθαριστικό που χαρίζει φωτεινότητα και προωθεί την εξαφάνιση πανάδων, εμποδίζοντας παράλληλα την επανεμφάνισή τους. Ο πατενταρισμένος συνδυασμός από ενεργά συστατικά ρυθμίζει τους βιολογικούς μηχανισμούς που προκαλούν τις καφέ κηλίδες.

 

Extra tips για την αποφυγή εμφάνισης πανάδων:

  • Μην ξεχνάς το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου σου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Απόφυγε την αποτρίχωση προσώπου με κερί. Το κερί μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα φλεγμονή, η οποία μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει τις πανάδες.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα